Šešių branduolių Core i7 pasirodys ankščiau

Kaip galbūt jau žinote, ankščiau buvo planuota, kad naujasis Intel šešių branduolių centrinis procesorius, dar žinomas Gulftown kodiniu vardu, pasirodys kitų metų antrajame ketvirtyje. Šį kartą pranešama, kad jis rinkoje pasirodys dar pirmajame ketvirtyje.

Taip kompanija nori užlysti už AMD Thuban šešių branduolių procesoriaus ir savąjį Core i7 980X pristatys kovą, galbūt net CeBIT 2010 parodos metu. Galime priminti, kad centrinis procesorius bus pagamintas naudojant 32nm technologinį procesą, įsikurs LGA1366 lizde, turės minėtus šešis branduolius bei 12MB L3 spartinančiąją atmintį.

Procesorius, tikėtina, kainuos apie 1000 JAV dolerių. Intel Core i7 980X turėtų veikti daugelyje esamų X58 lustu grįstų pagrindinių plokščių, tačiau kai kurioms iš jų gali prireikti BIOS atnaujinimo. Asus, tuo tarpu, turi jau aštuonias pagrindines plokštes, kurios palaikys Gulftown procesorius.

13 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Laukiau 6 core cpu vien del video redagavimo, bet ziuriu is intel pigaus varianto nesualuksi. MB irgi ne centus kainuoja. Jei ir AMD laikys panasias kainas (labai tiketina bus kazkiek zemesnes), laukti, ko gero ir neprireiks…

  2. nanoWorld parašė:

    Labai tiketina, kad AMD kainos bus gerokai zemesnes, bet ir sparta bus atitinkamai mazesne.

  3. mikisss parašė:

    Nesuprantu dabar visi tik dedasi i5 intel nors amd pigesni procai, nors sparta panasi. 😉

  4. Deft parašė:

    Reklamos priklausomybė, intel tiek jau skambėjęs ausyse pas mažiau besidominčius taigi plikai be apsvarsytumų ir ima 🙂 Plius dar normaliai P55 infrastruktūra nesusikūrus.

  5. pushaz parašė:

    Parodyk amd cpu,kuris realiai butu panasus bent i i5.
    Intelis tokiu pasiulymu turi,kad i amd puse niekas (mastantis) ir neziures.
    Dabartiniai amd cpu labiau i C2D,C2Q panasus nei i i5,nesnekant jau apie i7.
    P55 infra… kas?? 😀 Viskas susikure ir viskas kuo puikiausiai einasi inteliui,va amd cpu reiketu susirupint – neturi praktiskai nieko,kas priverstu bent paziuret i ju puse,ir sie metai bus labai nekokie amd cpu padaliniui.Netgi intelio dovanele 1.25mlrd nepagelbes amd.O gaila 😉

  6. SB parašė:

    pushaz>Už tai kaip nVidia tvarkoma grafinių plokščių rinkoje!

  7. suck4it parašė:

    pushaz, gi svaigsti ir ziauriai.. ;D Gerai intel cpu sparciausi, bet \" i amd puse niekas (mastantis) ir neziures\", \"neturi praktiskai nieko,kas priverstu bent paziuret i ju puse\" cia jau visiskai apgailetinas fanbojiskumas.. Jau zinok nebegaliu skaityt tu apgailetinu tavo komentaru.. Viens is dvieju arba tu seip kazkoks nesvaikas ir tau butina pagalba arba dirbi inteliui kito varianto nematau.. Nesveikas esi..

  8. Deft parašė:

    Na va jum puikus pavyzdys pushaz yra kaip žmogus gali būti paveiktas didžiųjų intel reklamos ryklių daromos veiklos, toks žmogus jau psihologiškai, ir morališkai nusipirkęs intel produktą matys jog jis spartesnis 2x nei konkurentų už tapačią kaina netgi gal bus iš tikro ir lėtesnis. Infrastruktūra prasta nes pati pradžia dažniai problemos su p55 darbu su HDD ir kitais komponentais.

    http://forum.lrytas.lt/topic_show.pl?pid=1582031;hl=#pid1582031

    citata

    \"Na visdelto turiu sita motinine:
    http://www.itbank.lt/info.php?part_number=GA-P55-UD5&lng=lt&w=7&s=10378358
    Kaip ji veikia su tuo mano procesorium i7? beto dar klausimas dabar rasau windows 7 ir jau praejo 30min o dar neisirase windows? Senajam pc daug greiciau isirasydavo….?Gali buti del maitinimo gal? dabar pajungtas senasis maitinblokis Start tronic ST500cpBA, HDD 1TB sygeitas 4GB DDR3\"

  9. Unamed parašė:

    Kiek pamenu 6 branduoliu cpu vadinsis Core i9. Skaiciau CB Lietuva zurnale.

  10. shift parašė:

    pushaz>>> verciau prisipazink kad rasei alaus priliobes, arba su auksta temperatura ar sirgdamas kokiu nors tik gyvuliams skirtu gripu, nes kliedesiai liejasi per krastus. Butu labai kvaila, pripazinkime visi, procesorius lyginti tik per spartos kieki tenkanti 1 MHz. Taip, Intel reikiama sparta pasiekia prie mazesnio daznio, na ir ka? O pavyzdziui koks nors Ferrari su 3,6l turi analogiska galia kaip koks Dodge Viper 4,5 l – kam tai rupi, esme yra kaina arba kokia sparta gauni uz sumoketus pinigus. Jau dabar matyti, kad busimas Gulftown pagal kainos ir spartos indeksa bus kazkur prie dugno (kiekvieno branduolio kaina po 500 Lt). Beje Pushai, nezinau, kaip tu isivaizduoji CPU kurimo ir gamybos procesa, bet as tau pasakysiu, tai ne tas pats kas isdrozti medine klumpe. Tai ilgalaike investicija i technologija ir irengimus, per nakti naujo CPU nepagaminsi, tam turi buti is anksto paruosta gamybos linija. Cpu kuriamas bent 3-jus metus. Turbut tau to dar nesuprast.

  11. Deft parašė:

    Shift, teisingai viskas, tik nemėgstu kai lygina Auto su CPU čia atskiros operos.

    Unamed> čia tas tavo komentaras iš serijos \"tik 4gb ram ;o\" 😀 ?

  12. -NRJ- parašė:

    Nukripsiu nuo temos bet po tokiu komentaru kaip Unamed ir panasiu negaliu susilakyti.

    ziuriu kuo daugiau tokius computer bild\’us skaitanciu tai ir gaunas pilna \"kompiuteristu\" lietuvoi. prisiskaito tokiu zurnalu kur faktai su logika kertasi kartais, daznai net faktai nugincijami, ir visas zurnalas labiau paremtas vos ne uzsakomo pobudzio straipsniais (kiek pastebiu ir vertinu)
    taip ir gaunas po tokiu zurnalu, kad uzgimsta lietuvoi nauja karta – kompiuteristu kurie neismano daugiau negu kazkokiam zurnaliuksti pasiskaite.

    vien as pastebiu per paskutinius metus kiek atsirade visokiu neaiskiu tipu kur kelia save kaip S ant sakes ir apsimeta viska zinanciais.
    tik po tokiu kompiuteristu kompai dar blogiau veikia ir vos juda. kai vis daugiau tenka tvakryti kitu kreivom rankom padarytas klaidas ir taisyt pasekmes tu \"geru\" ziniu.

    vien kai nesenai pasitaike – turejo zmogelis ganetinai gera kompa (kazkur 2 metu senumo), tik iskilo bedos gan daznai prasidejo melynos lenteles. ir trukde darbui gan stipriai kompas per pusmeti apsilanke keletoi \"Servisu\" ir pavieniu tvarkytoju, visi bedas sprendzia mazdaug taip, vienur prikiso ausintuvu i kompa, kad neva silta ora ispustu nes ziauriai kais, ir windoze perrase isfarsiruota , atidave, po savaites tas pats tesiasi. kitas ramus pakeite, ir vel windousus perinstaliavo dar kreivesnius, trecioi skylei vel kazka krapste puse menesio rezultatas tas pats. atveze man kaip su paskutine viltim kad viska sutvarkysiu nes prirekomendavo mane daug kas – aisku visada dirbamas kai principu – lyg daryciau sau – viska is pagrindu istestavau isbandziau radau visus gedimus trukumus, ir tvarkingai paruosiau darbui atidaviau tik dabar skirtumas akivaizdus zmogus i kompa sukiso kazkur 800lt tampydamas po visokias saraskino kontoras i detales ir paslaugas kuriu jam visai nereikejo.

    dabar jis man dar iki siol dekoja nes kompas veikia taip stabilai iir patikimai, kaip niekad nebuvo veikes nuo isigyjimo.

    ir cia tik vienas tokiu nutikimu, kiek tokiu luzgiu ant kiekvieno kampo dabar, kur pries metus ar daugiau dar kreivai murijo plytas statybose, dabar persikvalifikavo, statybom sustojus ir zurnalu visokiu prisiskaicius lygiai tokiom pat rankom kompus \"tvarko\"

    cia neadresuoju kazkam asmeniskai is technews.lt, taciau kas bent kiek kaip as patyres supras manau mane 😉

    gaila kad vis labiau renkasi cia games.lt kontingentas ir reiskia savo \"zinias\", bet ka padarysi, ignoruoji kol gali ir tiek.

  13. jonas parašė:

    Vat ir neaisku, ar 1 ar antram ketvirty sis CPU pasirodys. Jei pirmam – tai geriausiu atveju kovo menesi. O siaip cia visi save aukstinantys kompiuteristai kvailokai imat atrodyti 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.