Skype populiarumas vis dar didėja

Skype pranešė, kad jos IP telefonijos paslaugos populiarumas didėja, tačiau nenurodė konkrečių skaičių. Kompanija tik pasidžiaugė, kad lapkričio 22 dieną, praėjusį pirmadienį, buvo pasiektas naujas rekordas pagal aktyvių vartotojų skaičių vienu metu.

Bendrovė savo tinklaraštyje rašo, kad pirmadienį Skype programine įranga vienu metu naudojosi kiek daugiau nei 25 milijonai vartotojų. Tiesa, kompanija nenurodė kokiu tiksliu laiku buvo pasiektas šis rekordas, nes būtų įdomu sužinoti, kurio regiono žmonių buvo daugiausiai prisijungusių, nes kažkur pasaulyje buvo naktis, o kažkur diena.

Tame pačiame tinklaraštyje, kartu su rekordo paskelbimu, Skype paskelbė ir kitą įdomią statistiką. Per visus praėjusius metus Skype programa vartotojai iškalbėjo apie 113 milijardų minučių, o per šių metų pirmąją pusę beveik puse visų skambučių buvo ne įprasti, o vaizdo. Galime priminti, kad Skype turi kiek daugiau nei puse milijardo registruotų vartotojų, panašiai kaip ir garsusis socialinis tinklas Facebook.

28 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    galetu jie pagaliau paaiskint kodel skype 5.0 nieko nedarydamas ir budamas tik tray\’ui naudoja ~100MB atminties.

  2. Pasisiauses parašė:

    Populiarumas didėja, o programa blogėja

  3. SB parašė:

    As naudoju 3.8 ir nezadu keist sios versijos.

  4. Fostil parašė:

    4 versija turiu ir taip pat nesiruosiu net rasyti tos naujos versijos. Kiek bendrauju per skypa, tai tik nusiskundimu tegirdejau kas isirase.

  5. nanoWorld parašė:

    Prie visko priprantama 🙂

    Office 2007 irgi buvo daug ko kritikuojamas del nepatogaus valdymo palyginus su 2003 – bet pripratom. Tas pats ir su Skype >4.0

  6. Santechnikas parašė:

    Cia tas skypas tik bele reklamuojasi su savo vartotoju kiekiu….kiek ju acc yra nenaudojamu?Bent as esu kokia 10 sukures,o nenaudoju is vis to win wormso:D

  7. Fostil parašė:

    Santechnikas jei isiskaitytum i naujiena, gal susiprastum jog kalba eina apie ONLINE rekorda, o ne registruotus vartotojus.

  8. Santechnikas parašė:

    Fostil as skaiciau ir puikiai supratau,tik taip paminejau,beje ar kas mate kada nors tokius skaicius kuriuos jie deklaruoja?\"kiek daugiau nei 25 milijonai vartotojų. Tiesa, kompanija nenurodė kokiu tiksliu laiku buvo pasiektas šis rekordas\"Kodel nenurode?Todel kad apsidraude,nes butu atsirade simtai o gal tukstanciai zmoniu kurie tuo metu buvo prisijunge,ir tokiu skaiciu nemate ant skype programos 😀

  9. ligonis parašė:

    arba tiesiog programa visiskai nemato prasmes istyrinet visus skype hubus, tik tam, kad tu zinotum kiek tiksliai vartotoju yra prisijunge, na o kurejai turi didesni priejima prie tu hubu ir gali matyt.

  10. Bad_Zero parašė:

    Galetu pagaliau sukurti normalia android versija. Dabar tai bugu kruva 🙁

  11. Crembo parašė:

    Pas mane 5.0 versija ir naudoja 46MB ram\’o, nežinau iš kur 100MB išbezdėjei.

  12. CandyBoy parašė:

    Pas mane siuo metu valgo ~120MB

  13. tarciokk parašė:

    jau 2 accountus skype uzblockavo uz nieka,raso kad is svetimu CC buvo pyldytas balansas,nors nebuvo. Gal kas esate susidure su tuom?

  14. simple parašė:

    Windows 7 x64, Skype 5.0 = 106MB, Debian 5.0.6, Skype 2.1B2 = 23MB. Ir čia kalbama apie IM programą?

    Crembo, kaip matuoji naudojamą atmintį? 😉

  15. Pasisiauses parašė:

    Aš manau, kad laikas visiems atsikratyti skype ir pereiti prie kitų IM tinklų.

  16. Santechnikas parašė:

    Pritariu Pasisiauses…as taip ir padariau,pamenu tik isejus 4 versijai

  17. Linas parašė:

    Pasisiauses > Gal tu skype ir pakeisi, bet ne tavo visi draugai ar tu tiesiog kazkoki kita klienta turi omenyje?

  18. Pasisiauses parašė:

    Aš sakiau \"laikas VISIEMS atsikratyti skype\".
    Aš omenyje turėjau kitą tinklą, o ne klientą.

  19. tomaxsas parašė:

    na tuomet pasakykit geresnę alternatyvą nei skype šiuo metu?

  20. Linas parašė:

    Nematau pagrindo keisti, cia tas pats, kaip laikas mesti windows perreiti prie linux. 🙂

  21. simple parašė:

    Pirmą kartą sutiksiu su pasišiaušusiu 🙂 Google Talk gal būt būtų neblogas kandidatas, deja su tokia vartotojo sąsaja, kurią jie duoda Windows vartotojams – nedaug šansų. Gerai, bent tai, kad galima rinktis iš kelių programų, kurios paliko jų protokolą. Galėtu padaryti kažką panašaus į Emphaty, kuris man labai patinka. Deja, tik Linux.

  22. Pasisiauses parašė:

    Tai, kad Skype jau seniai prarado savo žavesį 🙂
    Skype programa vis pučiasi pučiasi, nes kišama vis daugiau nereikalingų funkcijų… Programa naudoja vis daugiau atminties, o realybė tokia, kad vistiek dauguma tik chat\’ina ar kartais paskambina kažkam…
    Kiti IM tinklai taip pat seniai tokias funkcijas (chat, video, skambučiai) turi, bet programos bent jau kompaktiškesnės ir daro tik tai, ko reikia. Ir kaip simple teisingai pastebėjo – kiti IM tinklai yra atviresni ir leidžia pasirinkti kokį klientą naudoti… Tokiu atveju gali pasirinkti sau labiausiai patinkantį 🙂 O tuo tarpu Windows\’inis Skype klientas (nuo 4 v.) man jau parodija kažkokia pavirtęs 🙂 O taip pat ganėtinai keista/juokinga/ironiška yra tai, kad kuo mažiau Skype (kompanija) dėmesio skiria kažkurios platformos Skype klientui, tuo jis geresnis 😀 Pvz Mac OSX ir Linux klientai tokie minimalistiniai, neapkrauti nei raklamomis nei bereikalingomis funkcijomis 🙂

  23. tomaxsas parašė:

    kiti kiti kiti IM tinklai, aš prašiau tiksliai įvardinti alternatyvą Skype, google talk neatnaujintas jau berods 2 metai, kiti taip pat nėra net puse tokie populiarūs kaip skype, tai ką dabar pereinu prie kokia yahoo messenger ir sėdžiu kaip balta varna vienas tokį turėdamas?

  24. Pasisiauses parašė:

    Kiti klientai tuo ir pranašesni, kad nepririša žmogaus prie vieno tinklo 🙂 Pasileidi vieną programą ir matai visus draugus nepaisant to ar jie yra Google Talk, ar MSN, ar ISQ, ar Yahoo ar Facebook chat…
    Ir aš puikiai suprantu, kad visi naudoja Skype. Aš sakau, kad būtų gerai, jei visi nustotų naudot skaipą, taigi nusiramink ir neisterikuok.

  25. Crembo parašė:

    @simple – ctrl-alt-del->processes->Memory (Private Working Set).
    Šiuo metu naudoja 82MB, prieš tai buvo 40, kaip ir sakiau. Bet koks man skirtumas kiek naudoja? Vistiek kai įjungiu žaidimą visas ram\’as atitenka būtent jam. Be to, pas mane 6GB ramų, tai tuo labiau.

  26. splitface parašė:

    Na seip tai jau ne tie laikai kad, 256~512MB Ramu teturedavom, Celeron arba koks PentiumIII CPU ir Windows98 SE operacine 🙂 Tai ko cia zliubt del kazkokiu 100mb? 😀 O jei jau taip reikia, ar gaila tos operativiosios atminties… tai paimk ir isjung tu ta skaipa, arba seip kokias (nenaudojamas tuo metu) programulkas is startupo

  27. Santechnikas parašė:

    Ne esmė tas RAM naudojimas,taip kaip ir dar TCP/IP portų užmušinėjimas…tie kurie supranta daugiau nei kaip pasižiurėti atminties naudojimą,tikrai nėra patenkinti pačia skype programa,bei jos protokolu…asmeniškai pats sakyčiau taip kaip savo pc nelaikau wormsu,trojanu ir virusų,taip dėl panašių priežasčių nenaudoju ir skypo….ir taip pat ne dėl to kad galiu gauti žinutę iš draugo su netikra nuoroda 😀 ….tas būdas veiksnus tik lamoms.

  28. valkins parašė:

    Skype yra blogis! Vieną iš priežasčių kodėl, paminėjo \"Santechnikas\".
    Metam \"Skype\" už \"borto\"? 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.