„Sony“ atrakina papildomą „Jaguar“ branduolį PS4 konsolėje

„Sony“ stengiasi neatsilikti nuo „Microsoft“ varžantis kurio gi gamintojo žaidimų konsolė turi didesnį skaičių aktyvuotų branduolių. Reaguodama į dar rugpjūčio mėnesį atliktą „Microsoft“ žingsnį, „Sony“ taip pat nusprendė į darbą pajungti papildomą į „PlayStation 4“ integruotą branduolį.

Kaip ir „Xbox One“, taip ir „PlayStation 4“ naudoja AMD sukurtą aštuonių branduolių „Jaguar“ APU ir abejais atvejais žaidimų kūrėjai nuo pat pradžių turėjo priėjimą prie šešių šio hibridinio procesoriaus branduolių. Kadangi pati „Sony“ oficialiai nepatvirtino, kad SDK lygiu yra atrakinamas septintasis iš aštuonių „Jaguar“ branduolių, lieka neatsakytų daug klausimų: ar septintasis branduolys veiks visą laiką, ar kartais bus deaktyvuojamas, kokios užduotims atlikti jis bus skirtas ir panašiai. Pavyzdžiui, atrakinusi septintąjį „Xbox One“ konsolės branduolį „Microsoft“ oficialiai pasakė, kad 20 % jo pajėgumo bus panaudota bendrinėms užduotims, o likę 80 % balso atpažinimui ir „Kinect“ technologijos poreikiams.

4 Komentarai

  1. Stipena parašė:

    Na PS4 galėtų tą branduolį panaudoti Interface’o paspartinimui, nes toks "laggy" jaučiasi.

  2. Mekis parašė:

    O kokio velnio reikia juos uzrakinti? Tipo kad nereiketu kitos konsoles isleisti po keliu metu tai atrakinsim viena branduoli durneliams ir dziaugsis.

  3. TavoMama parašė:

    Jeigu mėgsti konspiracijos teorijas tai tinka ir tokia priežastis, o racionalesnis paaiškinimas būtų toks, kad su laiku optimizuojama konsolės OS ir jai reikia mažiau resursų, taip atlaisvinama daugiau geležies žaidimams.

  4. SarzzeR parašė:

    Kiek girdėjau, tai tas vienas branduolys buvo naudojamas konsolės sistemos operacijoms atlikti, bet dabar kūrėjai galės jį naudoti savom reikmėm. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.