(SP) Omnitel apie savo pajamas

Sunkmečio laikotarpiu \“Omnitel\“ pasirinkta strategija – suteikti vartotojams daugiau paslaugų už tą pačią sumą – atsispindi ir bendrovės 2009 metų pirmojo pusmečio rezultatuose: padidėjo balso paslaugų vartojimas ir buvo išlaikytas stabilus vartotojų skaičius.

\“Omnitel\“ per pirmąjį 2009 metų pusmetį uždirbo 371,6 mln litų – tai 24,7 proc. mažiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Iš jų 189,4 mln litų buvo uždirbti per antrąjį šių metų ketvirtį, – 22,7 proc. mažiau, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, tačiau daugiau nei pirmąjį 2009 metų ketvirtį.

Per pirmąjį pusmetį uždirbtas mažesnes pajamas lėmė ne tik sumažėję įrangos, ypač nešiojamųjų kompiuterių, pardavimai, bet ir stipriai, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, mažėjusios balso paslaugų kainos. Jos atsispindi \“Omnitel\“ pasiūlytuose \“Asmeniniuose\“ mokėjimo planuose, suteikiant vartotojui daugiau paslaugų. Tai, kad \“Omnitel\“ vartotojai šią galimybę išnaudoja, rodo labai išaugęs balso paslaugų vartojimas – palyginti su pirmuoju 2008 metų pusmečiu, \“Omnitel\“ vartotojai inicijavo net 11 proc. daugiau pokalbių minučių.

Bendrovės klientų skaičius išlieka stabilus, apie 2 mln. (2009 metų pirmojo pusmečio pabaigoje jis sudarė 1 mln. 988 tūkst., prieš metus – 1 mln. 964 tūkst.)). Optimizavus veiklą ir efektyviai išnaudojant rezervus, \“Omnitel\“ pavyko pasiekti planuotą EBITDA maržą. 2009 metų pirmąjį pusmetį ji sudarė 33 proc. (2009 metų pirmąjį ketvirtį ji buvo 32,4 proc., o tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu – 35,65 proc.).

5 Komentarai

  1. pringl3s parašė:

    Ir dar xui pariši kiek milijonų uždirbo už iš oro užrašytas paslaugas..

  2. pushaz parašė:

    Kas liecia omnio $$$ is oro,tai pritariu,turejau \"malonuma\" su jais bendraut 🙂 Apie puse metu vilkino grazint suma,kuria per \"klaida\" buvo priskaiciave 😉

  3. edwinas2 parašė:

    Pritariu abiem, teko ir man gaut nemenką sąsk. už nieką, bet tada aš tik pasinaudojau internetu ir parsisiunčiau porą mid\’ų:D O iš aplinkinių dar ir ne tokių dalykų teko girdėt.;)

  4. suck4it parašė:

    Cia visur taip buvo man tas pats ir su tele2, beto kiek girdejau ir bitei neka geriau.. Pereinam atgal prie telekomo!! 😀

    P.S. Man visados labai idomu buvo kiek jus gaunat uz tokias reklamas? ;D

  5. pushaz parašė:

    Reklamas?Hm,keista,cia greiciau antireklamos,is asmenines patirties,bet kur paminetas bent vienas Omnio priesininkas – bite,tele2?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.