SSD kainos mažėja ne mėnesiais, o savaitėmis

IT šaltinis, "Tech-report", mato tendencijas, jog SSD kaupiklius ištiks operatyviosios atminties likimas – nuolatinis kainų mažėjimas pavers prekę patrauklia net paprastam, pinigus skaičiuojančiam, namų vartotojui.

Kietiesiams diskams po gamtos kataklizmų pingant gana vangiai, SSD kaupikliai vis dažniau randą kelią į vartotojų namus. Tai lemia ne tik itin agresyvus gamintojų varžymąsis tarpusavyje, dideli gamybos pajėgumai, bet ir vis tobulėjantis ir mažesnių gamybos kaštų reikalaujantis gamybos procesas.

Sunku patikėti, tačiau 256 GB talpos "Crucial M4" kainuoja vos apie 200 $ ir siūlo 0,82 $ per 1 GB santykį. Prieš pora mėnesių pristačiusi "Vertex 4" ir "Agility 4" modelius, "OCZ" leidžia partneriams išparduoti trečios kartos kaupiklius taip pat už itin patrauklias kainas, 1 GB/$ santykiui svyruojant nuo 0,84 iki 0,92 JAV dolerio. Panašu, kad reaguoja ir "Intel" su savo SSD 520 serija.

6 Komentarai

  1. crooked parašė:

    ziurek, po metu ar dvieju gales betkas ipirkt normalios talpos

  2. SB parašė:

    Prisipažinsiu – esu piratas ir kaupiu filmus 720p arba 1080p rezoliucijoje. Tam daryti, kaip ir juos peržiūrėti, visiškai tinka įprastas HDD. Šiuo metu naudoju OCZ Agility 3 240GB ir jo spartos, tiek talpos, man visiškai pakanka ir neplanuoju pirkti naujo SSD dar porą metų, tačiau kainų kritimas yra geras ženklas tiems, kurie galės pigiai įsigyti 60GB ar 120GB talpos SSD kaupiklius, įsirašyti ten Windows 8, programas, pora žaidimų ir mėgautis sparta.

  3. ironvolf parašė:

    Prisipažinsiu – esu alkoholikas ir kaupiu alkoholį 0,7 arba 1L talpoje. Tam daryti, kaip ir jį prižiūrėti, visiškai tinka įprastas baras. Šiuo metu naudoju rusišką sekciją su baru ir jo papildymo spartos, tiek talpos, man visiškai pakanka ir neplanuoju pirkti naujo baro dar porą metų, tačiau kainų kritimas yra geras ženklas tiems, kurie galės pigiai įsigyti 0,3 ar 0,5 talpos alkoholio butelius, išgerti ten su Petru, Jonu, Adele ir mėgautis kablio sparta.

  4. artasas parašė:

    xDDD ironvolf maladec

  5. Spygliuotas parašė:

    ironvolf, o tai šaunuolis, žmogau. Skaniai prajuokinai čia :D:D:D

  6. donaciuxx parašė:

    ironvolf
    *facepalm* tik kolukietis taip galetu parasyti 😛 taigi zmogus(ir ne bet koks zmogus 🙂 ) savo nuomene isreiske ir ta nuomone yra "politiskai" teisinga. as pats galvoju apie agility 3 120 gb nes pigus ir spartus. uztektu vietos OS’ui ir programoms dar kokiam vienam kitam zaidimui. failu ir filmu kaupimui ir seedinimui pilnai uztenka hdd spartos. gal jei greitai dar atpigs pirksiu didesnes talpos 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.