Sulaukėme „AMD Radeon RX 480“ apžvalgų

Pagaliau sulaukėme „Radeon RX 480“ apžvalgų. Pastarąjį mėnesį buvome maitinami įspūdingomis informacijos ir gandų dozėmis apie RX 480, šiandien pagaliau tai baigėsi, o apžvalgose galime pamatyti kas yra kas.

Akimis permetus kelias apžvalgas galime pasakyti, kad RX 480 sukeltas susidomėjimas buvo tikrai per didelis ir ši vaizdo plokštė jo nebuvo verta. Labiausiai stebina daug didesnės nei tikėtasi elektros sąnaudos. Buvo žadamas didelis energetinio efektyvumo šuolis, o RX 480 žengė į priekė nebent žingsnelį. Visur buvo minima, kad RX 480 žaidžiant naudos apie 110 W, o apžvalgose paaiškėjo, kad naudojama beveik 170 W elektros energijos, kas yra 50 % daugiau. Su „Polaris“ energetinio efektyvumo fronte buvo sugebėta susilyginti tik su „Maxwell“ architektūros vaizdo plokštėmis, o apie „Pascal“ nėra reikalo net kalbėti – ši architektūra kitoje lygoje.

Apie aušintuvą ir prastą jo efektyvuną nereikia net kalbėti. Kad referencinio dizaino aušinimas gali būti geras galėjo tikėtis tik, švelniai tariant, bepročiai.

Sparta bene mažiausiai nuviliantis dalykas, ji panaši į tokią, kokios ir tikėjomės. RX 480 „stumdosi“ su GTX 970/R9 390 ir pirmauja arba atsilieka priklausomai nuo žaidimo.

Spartinimo potencialas taipogi apgailėtinas, tikėkimės kad jis pagerės pridėjus papildomą maitinimo jungtį ir efektyvesnį aušinimą.

RX 480 specs

„AMD Radeon RX 480“ apžvalgos:

„AMD Radeon RX 480“ video apžvalgos:

37 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Silpnai. Mano nuomone 8Gb versijos pirkt neverta, 4gb negamykline uz 230 euru dar galima galvoti. Idomu butu zinoti koks skirtumas butu gaminat sita plokste pas TSMC.

  2. bronius parašė:

    Rx 480 beveik pasieke GTX970 sparta, dabar reikia kaina teisinga pastatyt, gal kas nors ir pirks… gal..

    • ZeroFM parašė:

      Nepirks … W srebia daugiau nei 1070 nors 50% silpnesnė , noise level nebent kurčiam tiktų , kaip 14nm ir 84c load tikrai per daug , na ir oc tragiškas .

    • adex parašė:

      ne beveik pasieke bet pasieke, kaina yra gan teisinga (pasiziurekit de fr uk shopuose 4gb kainas, o ne lt uzkampio kur prireikia laiko gauti prekems normaliomis kainomis neturint normaliu didmenininku) kodel 4gb? nes siuo atveju yra lyginima su 970 (3.5gb) gauname 80-90eur skirtuma, uz kuri iseina ir vandens ausinimas, ir dar lieka koks pidisokas. 970 cia yra visiskai knockoutuojama. o kalbant apie iseisiancius non reference modelius su papildomomis maitinimo jungtimis, atsiveria galimybes lengvu peles judesiu ispausti ir 980 sparta

  3. TomasP parašė:

    Sparta geresnė už GTX970, reikia dabar sulaukti geresnio aušinimo sprendimo ir mielai prigrėbčiau, jei dabartinė padengs pardavus puse sumos.

  4. blasteris parašė:

    Didžiausia problema yra ta, kad šita plokštė buvo visų per daug užhypinta. Pagal savo kaina ji +/- stovi ten kur ir turi stovėti. Plius kai išeis custom plokštės manau sparta bus ~10% didesnė, tuo labiau nauji driveriai irgi turėtų pridėti spartos. Tie kas turėjo 970/290(x)/390(x) nemanau keisis, o kas nori daryti upgrade’ą ar renkasi naują kompą, tai tikrai vertesnis variantas nei GTX 970, ypač žiūrint į ateitį.

  5. Ptyca parašė:

    Pasitvirtino ka ir galvojau, AMD pasiskelbe apie Ntaji pasaulio stebukla o jo kaip ir nera, gaaaal su dx12 bus geriau. Siuo momentu pagal kaina ir nasuma 970 geriau, o plius jai jau zmogus taupantis kuriam ir buvo skirta sita plokste tai pilnas Ebayjus devetu 970, kas atsinaujina i 10 serija issipardavineja.
    Reziume: eilinis AMD snipstas su daug triuksmo.

    • vacoum parašė:

      noreciau pamatyti ju biudzetus… jei kas menesi maziau pinigu ikrenta, plius dar reikia PCU dalini islaikyti, kiek ilgai jie temps. Na gaus tu kapeiku is sitos plokstes, bet ar uzteks, nes pajamu reikia jiems labai dideliu.

    • adex parašė:

      sio snipsto deka, nvidia fanai gales is skelbimu prisipirkti tu isvajotuju 970 po 130-150eur, kas pries pora menesiu butu skambeja kaip fantazijos

  6. valkyrija parašė:

    Pagal kaina/sparta visai nebloga , panasios i sita yra brangesnes, Deja , kolkas ausintuvas labai blogas ,uziantis , reik palaukt su normaliais. Gal kas zino kada bus RX470 apzvalgos?

  7. jagiux parašė:

    Nusivilimas,procesoriai jau seniai pamiršti,tuoj bus pamirštos ir amd vaizdo plokštės,bbz kokius ten jie architekturinius patobulinimus atliko,turbut jokiu,kiek davė tech procesas tiek ir gavosi…ne šiaip sau tie 200 dolcu uždėti buvo,niekas gero daikto nedalina papigiai,custom plokštės dar pataisys situacija bet tai vis viena nebus pasirinkimas numeris vienas kaip atrodė pasklidus pirmiesiems gandams

  8. neblogai parašė:

    Daug kas nuvylė- energijos vartojimas maniau greitai kyla kai virš 1266MHz- pasirodo net ir prie mažesnių dažnių jis tik 28nm Makswelio lygio. Sparta- daugmaž gerai, ir dar gerės, tačiau nedžiugina tai kad RX480 4GB naudos 7000MHz atmintį, o tai reiškia -7% greičio. Šiai kortai net su 8000MHz trūksta atminties pralaidumo. Iš apžvalgininkų kol kas rimtos apžvalgos dar neradau, o pvz gerbiamas Tomshardware išvis nešališkai pavarė- viską pasirinkdamas testuoti ant DX11 🙂
    Na o džiugina- tai kad skaidrėse RX470 yra su 32CU, taigi beveik nekarpytas. Rinksiuosi kažkurią iš šių plokščių, su kuo didesniu atminties pralaidumu.
    Dar pastebėjau kad RX460- su 14CU, taigi pilno lusto nematome, matyt paskirtas ne stalo kompiuteriams.

  9. BC00 parašė:

    Neoficialiu, bet AIB modifikuotos RX 480 gali pasiekti 1500-1600 MHz, bet čia jau tuo pačiu kalbant ir apie labai gerą silicį.
    Didžausias feilas tai perf/watt santykis, kurį sugebėta pasiekti su 14 nm FinFetu. Bet čia gal Samsung didesnis feilas. O šiaip GTX 970 jau reikėtų pamiršti, netrukus laukia GTX 1060 ir nepakoregavus RX480 kainos, jos reikalai suprastės dar labiau. Aišku nV nepaleis GTX 1060 už 300 €, bet jei bus 350-400 €, RX480 su dabartinėm kainom gali būti labai riesta. Visgi spėju, kad GTX 1060 bus > RX480 pagal visus įmanomus parametrus.

  10. GreenZebra parašė:

    Naujokas;

    Turiu dvi r9 290 vapor-x galvojau laikas isleisti i pensija, bet pasirodo nelabai ir apsimoka :/

  11. neblogai parašė:

    Žvilgtelėjau kainas, Britanijoj matau nuo 269 eurų, Prancūzijoj 266, Vokietijoje nuo 289, Lenkijoj 300, pas mus- ~330.

  12. Mindaugas Klumbis parašė:

    Gal kas matė kur nors testų su pakeistu aušintuvu?

    Tokios dviprasmiškos mintys apie RX 480. Nuo apžvalgų varijuoja kaip jai sekas. Bendras balas būtų: vidutiniška. Kai bus padorios kainos ir partnerių modeliai pasirodys tada gal kiek geriau ji atrodys.

    • Stipena parašė:

      GamerNexus jau ruošia Ghetto Water Cooled RX480 😀
      Visi čia kažkaip vidutiniškai, arba labai nusivylę, bet kiek žiūrėjau video apžvalgas tai visi jie overal patenkinti netgi reference dizaino RX480. Price/performance tiesiog neturi lygių. Energijos sunaudojimas nors ir nedžiugina, ir lyginasi tik su Maxwell architektūra, bet man asmeniškai neaktualu. Ir laukiu RX480 su normaliu aušinimu, kas pridės kainos, bet vistiek bus geresnis pasirinkimas nei GTX 970 kurios egzistavimui artėja galas (ne dėl AMD o dėl pačios Nvidia politikos).

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Na, sakykim sparta tikrai nebloga, kaip ir tikėtasi, bet kaina/sparta su esamom kainom yra nieko stebuklingo. Elektros sąnaudos nesuprantamos, matyt čia dar įtakos turėjo ir Samsung/Gloubalfoundries netobula litografija

  13. Maariux parašė:

    Sparta panaši kaip ir žadėta, bet el. sąnaudos tragiškos.. Kur tas 2,8x našumas ?
    Labai gerai, kad jau greitai 1060 pasirodys, bent ant popieriaus, gal susilygins rx480 kainų šokinėjimai.

    • Stipena parašė:

      Našumas x2.8 skaidrėse nurodytas tarp RX470 vs R7 270. Pradžioj jie nenurodė jog tai bus RX480 skaičiai, o kalbėjo apie Polaris architektūrą ir pasirodo joje efektyviausia bus RX470.

  14. bronius parašė:

    AMD Radeon RX 480 Review @ Adrenaline (Braziliškai)

    Ne braziliskai. o portugaliskai 😀

  15. BC00 parašė:

    „With Tom’s Hardware reporting that the RX 480 draws (substantailly) more than the 75W allowed from the motherboard (for example, the PCI Express high-power card spec allows a mazimum of 66W to be drawn from the 12V pins of the PCI Express slot, and the RX 480 averages 79W from the 12V lines alone) AMD seems to be violating the PCI Express(R) spec. Of course, I’d love to see HardOCP try to duplicate Tom’s results.

    According to the licensing contract for the spec, if they do not fix this within 3 months, AMD will NOT be able to call the card a PCI Express card. If they do, they face not only litigation, but if my understanding is correct an action before the U.S. International Trade Commission (ITC) to ban the importation of the card as counterfeit goods. You might think the PCI-SIG will give AMD a pass, but if they do, they risk loosing the trademark entirely. An unforced trademark gets invalidated. The SIG won’t let that happen.

    So what does this mean to the consumer? I think there are two possibilities, if we assume AMD will not choose to remove the PCI Express logos from these cards: Either they will alter the boards to have an 8-pin socket and to pull more power from there, or they will neuter the card to ensure it doesn’t draw more power than the PCI Express specification allows. I don’t see any other options.“

  16. vacoum parašė:

    speju si plokste jau su paaukstintais dazniais, del to jos apetitas elektrai isauges ir mazas spartinimo potencialas, speju, kad labai smarkiai norejo pritempti prie gtx970 bei R9 390. Tad sukele daznius (kas sunkiai sekesi) nepaliko vietos spartinimui, uzkele elektros sunaudojima. Nieko nera netiketo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.