Teigiama, kad „Gigabyte“ RTX 30/40 serijų montažinėse plokštėse atsiranda įtrūkimų

Pirmasis į šią problemą atkreipė dėmesį Louis Rossmann, žinoma asmenybė, pasisakanti už įstatymus reglamentuojančius galėjimą taisyti savo įrangą. Jis jau seniai kovoja su įmonėmis, kurios nelicencijuotą gaminių taisymą laiko savo verslu.

Akivaizdu, kad daugelis naudotojų susidūrė su problema, kai „Gigabyte“ vaizdo plokštės patyrė fizinių pažeidimų. Visi pavyzdžiai rodo, kad tai konstrukcijos klaida, dėl kurios atsiranda įtrūkimų toje pačioje srityje netoli PCIe sąsajos. Įtrūkus montažinei plokštei, sunaikinamos PCIe linijos, todėl grafikos procesorius nebegali perduoti duomenų, todėl vaizdo plokštė nebeveikia.

Aukščiau pateiktame paveikslėlyje matyti raudonos rodyklės lipdukai, kuriuos „Gigabyte“ klijuoja po garantinio. Tokio tipo fiziniams pažeidimams garantija netaikoma, todėl naudotojai lieka su sulaužytomis vaizdo plokštėmis, kurios nebus taisomos. Louis Rossmann parodė, kad daug tokių „Gigabyte“ vaizdo plokščių su lipdukais šiuo metu yra įtraukta į „eBay“ sąrašus. Kadangi bendrovė atsisako spręsti šį klausimą, žaidėjai bando atgauti dalį lėšų parduodami sugadintas grafikos kortas.

Gera žinia ta, kad problemą galima išspręsti, nes tai nėra negrįžtamas grafikos procesoriaus, atminties ar VRM komponentų pažeidimas. Montažinės plokštės remontas yra įprastas dalykas taisant elektronikos prietaisus, tačiau tai nekeičia fakto, kad šios problemos turi įtakos konkrečiai vienam prekės ženklui.

Technikos remonto bendruomenė greičiau nei „Gigabyte“ suteikė nukentėjusiems naudotojams bent šiek tiek vilties. Jau buvo paskelbtas vadovas, kaip sutaisyti tokias vaizdo plokštes, tačiau labai rekomenduojama tokį remontą patikėti profesionalams, turintiems tinkamą įrangą.

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    bildzoid ishsake nuomone kad cia gali buti pre built shipping…
    kas cia zino….
    viena tik aisku…plytos kompose tuoj plesys motkas ir t.t.
    niekaip negali kazkas padaryti support is abieju pusiu….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.