„Thunderbolt 3“ tampa USB 4

Praėjusią savaitę buvo pranešta apie USB 3.2 Gen 2×2 standartą, o dabar sužinome, kad „USB Promoter Group“ ruošia USB 4 standartą kartu su „Intel“. Tiksliau, šio naujo USB 4 standarto stuburu taps „Thunderbolt 3“. USB 4 siūlys 40 Gbps duomenų pralaidumą, o tai yra dvigubai daugiau nei turės USB 3.2 Gen 2×2.

Kiek dabar galima suprasti, tai „Intel“ tiesiog perleidžia „Thunderbolt 3“ standartą į „USB Promoter Group“ rankas, kurie tai pavers į USB 4. Gera žinia, kad USB 4 turės atgalinį suderinamumą su USB 3.2 ar „Thunderbolt 3“.

Galima pagalvoti, kad čia menka nauda patiems „Intel“, bet čia žvelgiama kiek į ateitį. Pradedant nuo „Ice Lake“ procesorių, kurie bus gaminami naudojant 10 nm litografiją, pačiame luste bus integruotas „Thunderbolt 3“ kontroleris. Tai leis kompanijai pirmiesiems pasiūlyti USB 4, ko iškart negalės padaryti konkurentai AMD. Tuo pačiu „Intel“ užsitikrins, kad „Thunderbolt 3“ standartas nepradings ir tik dar labiau paplis su USB 4 vardu.

Pilnas USB 4 specifikacijas turėtume sužinoti 2019 metų viduryje, jos pasirodys kartu su atnaujintomis USB Type-C specifikacijomis „USB Developers Days 2019“ renginio metu. Teigiama, kad daugiau nei 50 kompanijų dirba prie naujo standarto.

3 Komentarai

  1. MMM parašė:

    o tai jis pataps atviru?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.