Trečios kartos EPYC procesoriai bus išleidžiami kovo 15 dieną

Paaiškėjo, kad AMD žada savo trečios kartos EPYC procesorius serveriams išleisti kovo 15 dieną. AMD planuoja pristatyti net 19 naujų EPYC procesorių, kurie turės nuo 8 iki 64 branduolių. Trečios kartos EPYC procesoriai turės „Zen 3“ branduolį, o jų kodinis pavadinimas yra „Milan“. Kaip įprasta šiuo metu, EPYC procesorių atskleidimas vyks internetinio renginio metu.

Nauji EPYC procesoriai ir toliau naudos SP3 lizdą, tokį patį kaip esami „Rome“ procesoriai. „Milan“ procesoriai lyginant su pirmtaku gaus šiek tiek didesnį dažnį. Maksimalus dažnis bus iki 4,1 GHz. Palyginimui, esamų EPYC procesorių maksimalus dažnis yra 3,9 GHz.

2022 metais AMD planuoja naudoti naują SP5 lizdą serveriuose. Tai bus didesnis lizdas, dėl to AMD galės sutalpinti daugiau lustų pakete. Tai leis branduolių kiekį padidinti iki 96 panaudojus keturias papildomas čipeles.

7 Komentarai

  1. svabas2 parašė:

    aš manau, kad procesorius (CPU) paprastam vartotojuj neturi kainuot daugiau nei 300 eur . Kas daugiau nei 300 yra juoda porn, kurios niekam nereikia.

  2. adex parašė:

    taip iseitu jog pas 72f3 yra 8 ccd po 1 igalinta core? ar is kur daugiau gali buti tiek l3 cashe?

  3. kernelis parašė:

    Uz 17 min bus. Nauja cringe doze is AMD. CES’as ju „pagerintas“ buvo 😀 (Pas mane an antro moniko daznai visokios nesmaones buna paleistos kai dirbu, tai paziuriu tuos eventus HW…)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.