TSMC visiškai išsprendė 40nm linijų problemas

TSMC, vienas iš didžiausių pasaulyje puslaidininkių gamintojų pranešė, kad visos problemos, kurios buvo susijusios su 40nm technologijos linijų darbu, yra išspręstos. Per kompanijos renginį sausio 19 dieną Markas Liu pranešė, kad 40nm produktų kokybė jau beveik pasiekė 65nm produktų lygį.

Kaip žinia, lustų gamintojas TSMC aptarnauja tokius gigantus kaip nVidia ir AMD, kurie abu jau turi 40nm technologiniu procesu grįstus grafinius procesorius, kuriuose patalpinama milijardai tranzistorių. AMD pradėjo pardavinėti 40nm technologiniu procesu grįstas vaizdo plokštės dar praėjusioje kartoje po Radeon HD 4770 vardu, tuo tarpu visi Radeon HD 5000 šeimos nariai yra gaminami šiuo technologiniu procesu. nVidia tuo tarpu ruošia savo flagmaną GF100, kuris turėtų pasirodyti vėliau šiame ketvirtyje ir taip pat bus pagrįstas 40nm technologiniu procesu.

TSMC taipogi pranešė, kad ji ką tik pabaigė statyti naują gamyklą Hsinchu mokslo parke Tavaine, kur jau nuo trečiojo šių metų ketvirčio galės gaminti 28nm technologiniu procesu pagrįstus gaminius.

2 Komentarai

  1. Heloxx parašė:

    28nm fantastika kazi kiek tas mazinimas dar tesis

  2. Creative64x2 parašė:

    Tai galima tikėtis HD5 kainų mažėjimo? Ar vis tik NE, kol nebus atsako iš NV?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.