Užrakintus branduolius atrakina ir AMD 785G!

Visai neseniai į dienos šviesą paleistos naujuoju AMD 785G čipsetu paremtos pagrindinės plokštės ir toliau žada džiuginti AMD vartotojus galimu branduolių atrakinimu, mat bus derinamos su SB710 pietiniu tiltu. Šis pietinis tiltas palaiko Advanced Clock Calibration (ACC), kuris yra būtinas norint sėkmingai atrakinti Phenom II X2 550 bei Phenom II X3 serijos procesorius. Nors AMD nebuvo patenkinta šia galimybe ir vertė pagrindinių plokščių gamintojus perrašyti BIOS\’ą, tačiau šio varianto gamintojai sutartinai atsisakė.

785G – tai patobulintas 55nm techprocesu pagamintas 780G variantas, turintis integruotą Radeon HD 4200 (DX 10.1) grafinį posistemį bei patobulintą UVD2 grafinį dekoderį. Naujasis čipsetas palaiko Hyper Transport 3.0, PCI-E 2.0 bei Crossfire. AMD 785G bus kombinuojamas tiek su AM2+/AM3, tiek su AM3 lizdais. Kaina svyruoja tarp 80-100$.

3 Komentarai

  1. Renault999I9I parašė:

    Ir teisingai padare, kad atsisake – tam tikra dalis zmoniu tikrai tuo susigundys ir pirks AMD cpu + motherboard :] Siuo atveju tai tik pakels pardavimus nes didzioji dalis pirkeju tikrai nepirks top end cpu…

  2. zirnis parašė:

    atrakinti atrakina, bet neaisku ar stabiliai veiks

  3. marazinas parašė:

    Reklaminis triukas tie atrakinimai… Juk jie užrakinti yra būtent todėl, kad tai yra išbrokuoti CPU su nevisai gerai veikiančiais likusiais branduoliais. Aišku, laimės dalykas, jeigu pavyks atrakinti ir visi branduoliai dirbs be problemų, bet greičiausiai vistiek vienokiu ar kitokiu atveju iškils problemų. Bet pirkėjų pritraukimui tai neblogas pretekstas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.