„Valve“ atskleidė „Steam Deck“ rankose laikomą žaidimų kompiuterį

Apie „Valve“ rankose laikomą žaidimų kompiuterį žinojome jau kuris laikas, o dabar „Steam Deck“ atskleidžiamas oficialiai. „Steam Deck“ turi 7 colių ekraną su 1280 x 800 rezoliucija (16:10 formatas), ekranas turi 60 Hz atnaujinimo dažnį, maksimalų 400 nitų ryškumą ir palaiko lietimą. Kompiuterį varys „Zen 2“ APU procesorius su RDNA 2 grafikos procesoriumi. Centrinis procesorius turi 4 branduolius ir 8 gijas. Branduolių dažnis gali būti nuo 2,4 iki 3,5 GHz. Grafikos posistemė turi 8 RDNA 2 vykdomuosius vienetus. Jos dažnis gali kisti nuo 1,0 GHz iki 1,6 GHz. APU procesorius naudoja 4-15 W energijos. Žaidimų kompiuteryje iš viso yra 16 GB LPDDR5 atminties (5500 MT/s). „Steam Deck“ vidinė talpykla sieks 64 GB, o šalia gali būti 256 GB ar 512 GB NVMe kaupiklis (už papildomą kainą). Žaidimų kompiuteriai dar turi ir greitą microSD kortelių lizdą. „Steam Deck“ operacinė sistema bus paremta „Linux“ ir turės „SteamOS 3.0“ pavadinimą.

„Steam Deck“ bus galima iš anksto užsisakyti jau nuo šiandien, bet patį įrenginį išankstiniai pirkėjai gaus tik 2021 metų gruodžio mėnesį. Bazinė versija su 64 GB vidinės atminties kainuos 399 USD, su papildoma 256 GB talpa konsolė kainuos 529 USD, o su 512 GB talpa kaina sieks 649 USD. „Valve“ prie šio žaidimų kompiuterio galės pasiūlyti krovimo stotelę (angl. dock station), bet už ją reikės sumokėti papildomai.

14 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Fainas daiktas, nors nuotraukose ir atrodo daug mažesnis negu realybėje. Kaina irgi visai nieko, ypač jeigu pigiausias su eMMC nebus visiškai ribotas. Problema tik ta, kad labai nišinis aparatas ir pakonkuruoti su mobiliais nepavyks, bet kas pirko visokius GPD WIN’us tai čia puikus variantas.

    • kernelis parašė:

      Jis ir nera skirtas konkuruoti su mobiliais. Pati Valve ji marketina kaip „Handheld PC“. Pagrindiniai konkurentai GPD, AYA is esmes. Skirtumas nuo pastaruju esminis tai geriau isbaigtas UI ir pats HW naujas APU + geri input metodai. Support’as irgi turetu buti daug geresnis nei kinu noname’u kazkokiu. Siaip overall tikrai neblogai sugalvota. Pagrindine problema bus compatibility tarp Proton ir Windows’iniu zaidimu, ypac su anti-cheat sistemom. Jei sita isspres, turetu but OK.

      Nezinau kiek jis bus sekmingas apskritai, bet bent Linux entuziastu bendruomene ji tikrai pirks noriai. Tai viso ~1% geimeriu demesi turi jau garantuotai 😀

      • SoTOP parašė:

        Ne, GPD ir panašus nebus konkurentai Steamdeck’ui. Spėčiau, kad jau per pirmą parą Steamdeck’ų bus rezervuota bent 10 kartų daugiau nei visų tų, kuriuos tu laikai konkurentais, per visą laiką buvo pagaminta.

        Visa esmė yra kiek žmonių pirks šitą vietoj to kad ir toliau žaistų per telefonus, nes tokių kurie su telefonais dabar nežaidžia ir bėgs pirkti Steamdeck bus mažuma. Šiaip būtų gerai, kad pavyktų šitas projektas, žaidėjams Windows nebebūtų vienintelis variantas.

        • kernelis parašė:

          Rasiau apie tai, kokie irenginiai yra tiesioginiai konkurentai pagal use case. Tai yra butent GPD ir AYA. Kiek Deck’as juos lenks ar nelenks komerciskai tai yra visiskai kitas klausimas. Apie ka tu rasai, tai yra konkuravimas tarp platformu, o ne tarp tos pacios platformos skirtingu irenginiu, ka as turejau omenyje.

  2. ziogzzz parašė:

    As vis del to galvoju, kad Red magic 6R su rankenele dzoistiko valdymo kaireje puseje apie 30 eur butu geresnis variantas. 530 eur viso telefonas kuris ir call of duty mobile ir nba mobile patemps be problemu. Ar sis aparatelis galingesnis bus?
    P.S. Malonu kai Technews komanda zinia ideda greiciau nei guru 3d kuris kaip ir technews mano rytinis “Delfi” 🙂 zinoma delfi pamirstas reikalas 🙂

    • SoTOP parašė:

      Čia ir yra esmė, ar pirkti telefoną ir žaisti telefoninius žaidimus, ar Steamdeck ir žaisti PC žaidimus, ar nepirkti nieko ir žaisti su PC 🙂 Tie kurie žaidė su telefonai su jais ir liks greičiausiai.

      Dėl to jų galingumas nėra svarbus faktorius renkantis nes jie skirtingom auditorijoms skirti, bet grubiai CPU sparta būtų panaši ypač jeigu įvertinama, kad telefonai max spartą sunkiai išlaiko, GPU bent teoriškai ženkliai geresnis pas Steamdeck.

  3. ziogzzz parašė:

    Red magic 6R rezoliucija smarkiai geresne
    6.67″
    1080×2400 pixels
    64MP
    4320p
    6-12GB RAM
    Snapdragon 888 5G
    4200mAh
    Li-Po

  4. neblogai parašė:

    Atmintis, kiek supratau, 64GB eMMC arba kažkuris NVME, tačiau ne kartu.
    Taip pat- parduodamas bus su Steam OS, tačiau Valve teigia kad galima bus įsidiegti ką nori, t.y. ir Windows- ir tokiu atveju be suderinamumo problemų eis visi žaidimai. Nors tikiuosi kad šio aparatėlio dėka pamažu susitvarkys ir išpopuliarės žaidžiamumas per Linux, ir Windows taps nebūtina net ir ant namų stalinio.
    Žvelgiant į specifikacijas bei kainą, bei lyginant su nešiojamais kompiuteriais- kaina išties gera. Susidomėčiau ir aš, tačiau 7 colių ekranas mano žaidžiamiems žanrams yra per mažas. Čia daug geriau turėtų tikti dabartiniams RPG, veiksmo ar lenktynių žaidimams, ir aišku visiems emuliatoriams.

  5. ziogzzz parašė:

    Kuomet swtich neturi call of duty monile versijos… manau sau i koka sauna, bent as taip galvoju 🙂 turiu ps5 turiu pc, per senas palikau megautis tai dalykais, po darbu noriu uzsideti nekraudamas telefono koki daikta kaip switch su gera rezoliucija (as nesuprantu 27” 1080p esmes, nekaltinkite, pas mane kartele kita ) man 27” min 1440p sedziu su tokiu, bet ar sunku handle gaming padaryti kad rezoliucija ok butu ne vargiska ir turetu pvz nba2k21 ar 22 ir call of duty, pokemonai nedomina, zeldos taipogi, tiesiog kaip PSVita buvo kazkada lygtais geras, nebandziau, bet kita savaite idomumo delei isbandysiu. Tikslas gryzai namo, nenori jokiu teliku jungtis koki matcha nba sulost arba pasaudyt, Jusu komentarai, koks geriausias irenginys! 60fps kaip v-Sync must be, rezoliucija, ok galbut ten nesvarbi sutiksiu. Visos nuomones prasom, kuri imtumet jei biudzetas iki 1k eur! Dekui. Lt raidziu nenaudoju tik is telefono rasydamas. Kalbininkai nepykite 🙂

  6. newdiamond parašė:

    as esu nustebes dviem dalykais:
    1. is kur pas zmones tokia pinigu mase, pirkti viskas kas ne sh
    2. kaip vis dar neisotinama rinka visokiais gadget ? ka zmones perka switch ,ps5, xbox ir po to steam deck ? cia taip dabar ?

    • kernelis parašė:

      Bent vakaruose zmones pinigu kazkiek turi, nes nepaisant to, jog leftistai pastoviai verkslena del kapitalizmo, siai dienai vidutinis zmogus vistiek gyvena geriau, nei bet kada anksciau istoriskai ziurint.

      O del gadget’u – tai konkreciai sita nisa, kas yra zaidimams orientuoti handheld’ai su Windows (ar SteamOS/Linux deck atveju) dar tikrai nera uzpildyta. AYA out of stock jau gan ilga laika, crowdfundingo stadijoj vis dar turbut principe. GPD labai brangus ir siek tiek kitokio form factor’iaus. Alienware UFO ir Lavie Mini net neisleisti ir labai abejoju, ar jie prasides nuo 400USD kaip deck’as, turbut 800 butu arciau, jei ne dar daugiau.

      Deck’o viena is geruju savybiu sakyciau yra universalumas del platformos atvirumo. Ji galima naudoti tiek kaip senu konsoliu emuliatoriu (NES/SNES/PS whatever, net PS3 techniskai turetu kazkiek filkti remiantis RPCS3 reikalavimais), tiek kaip PC gaming on-the-go (bent jau dalies AAA + faktiskai visu Indie), tiek kaip mini-PC panaudojant dockint station’a. Manau, jog nemaza dalis jo pirkeju ji pasiims kaip „zaisla“ salia to, ka jau ir taip turi, ta prasme be tikslo pakeisti kazka kita juo.

      Beje, jau paaiskejo, jog SSD visgi replaceable.

      • neblogai parašė:

        SSD keičiami, tačiau, pagal Valve atsakymą, tai darbas ne galutiniam vartotojui. Gali būti, kad reiks ne tik išardyti, bet ir nulipdyti įvairias izoliacines/antivibracines plėves kad iki ten prieiti. O ir tokio, trumpiausio formato, SSD kaina kol kas didelė, nes jie reti. Nors pagal kol kas matomą Steamdeck paklausą- sakyčiau kad per porą metų išpopuliarės ir papigs.

    • StrelokRTX parašė:

      Tai čia niche rinka. Dauguma žmonių niekada tokių nepirks. Ir tai čia priklauso nuo aplinkos, kurioje žmonės augo. Bent Lietuvoje nostalgijos visokiomis konsolėms nėra daug.

  7. TomasP parašė:

    Rezervavau. Seniai norėjau kažko tokio, apmaudu tik dėl gana mažos ekrano rezoliucijos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.