Vidutinė HDD pardavimo kaina grįžta į prieškrizinį ekonomikos lygį

Nors kietųjų diskų gamintojai vis dar tebeinvestuoja į 2011 metais potvynio užtvindytų gamyklų atstatymą Taivane, tačiau jad dabar vidutinės pardavimo kainos palaipsniui grįžta į istorinį lygį dėl bendrų dinamikos pokyčių asmeninių kompiuterių rinkoje.

Remiantis „Seagate" ir WD paskutiniais finansiniais rezultatais, trečiajame 2012 metų ketvirtyje vidutinė HDD kaina nukrito iki 62-63 JAV dolerių. Nors tai iš blogos pusės dar stipriai viršyja prieš potvynius buvusias vidutines kainas (45 – 55 $), šis rezultatas beveik susilygino su prieškrizinio ekonomikos laikotarpio vidutinėmis kainomis 2008 metais, kuomet vidutinė HDD kaina siekė 53 – 62 JAV dolerius.

Nors HDD pardavimus lemia daug faktorių, kaip sezoniškumas, produktų asortimentas ir jų demonstruojama sparta, tačiau panašu, kad didžiausios kainos jau seniai praeityje. 2011-2012 metų sandūroje vidutinė HDD kaina buvo šoktelėjusi virš 70 JAV dolerių.

Šiuo metu WD bando išlaikyti į dabartines „žemumas" įkritusias HDD kainas, taip užsitikrindama stabilias pajamas ir konkurencingą lygį ateities varžytuvėse su konkurentais. Kompanijos vadovas teigia, kad gamyklos turi apribojimų ir bando palaikyti neperteklinį gamybos lygį, kuris priverstų išparduoti produktą mažomis kainomis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.