Virtualios realybės burbulas gali sprogti labai greit

Apie virtualią realybę pastaraisiais metais buvo kalbama labai nemažai, o ši technologija traukė visų dėmesį. Kuriant virtualios realybės įrenginius buvo investuoti dideli pinigai, bet panašu, kad investicijos gali atnešti nemažai nuostolių, nes pirkėjai ne itin perka šiuos brangius žaisliukus.

Pagrindinė problema – virtualiuos realybės įrenginių pirkimas neatitinka lūkesčių. O tai lemia paprasta priežastis. Aplikacijų, skirtų virtualiems įrenginiams, kiekis yra gan ribotas. Be to, jos nėra aukščiausio lygio.

Net tokie gigantai kaip „Sony“, kurie išleido virtualios realybės įrenginį skirtą savo konsolėms, negali pasigirti pardavimais. Japonijoje, kur technologinės naujovės perkamos labai noriai „PlayStation VR“ turi tik 0.7 % visų PS4 ar PS4 Pro savininkų.

Į virtualią realybę žengia vis daugiau firmų, bet gali būti, jog jie veikiau patirs nuostolių nei uždirbs pelno. Jau kitais metais sulauksime VR įrenginių iš „Asus“ ir „Acer“. Analitikai mano, kad ši rinka dar nėra tiek subrendusi, kad joje tilptų tiek daug kompanijų, tad kažkas tikrai patirs didelių nuostolių.

PSVR_s_04_1458057143-635x423

15 Komentarai

  1. Minde parašė:

    isleiskite zaidimus, tada pirksim. Draugas turi, tai nelabai yr ka su juo veikti. Galetu isleisti interaktyviu filmu, zaidimu. Zodziu, dar nepribrendo zaidimu rinka o ne patys VR akiniai.

    • neblogai parašė:

      O aš visai džiaugiuosi šituo burbulu. Oculus Rift gerai pradėjo, Facebook ir panašūs sukišo milijardus į VR technikos vystymą, prisamdė talentingų žmonių- puiku, jų darbas niekur nedings, net jei pačioms įmonėms tos investicijos visiškai nepasiteisins. Tiesą sakant, man papildyta tikrovė (augmented reality) atrodo daug svarbiau nei virtuali (VR), ir gaila kad vystymas toje srityje apstojęs- bet neabejoju kad ir VR ras sau vietą- ypač kai taps pigiau už įprastinius ekranus.

      • Minde parašė:

        tai va, man yra galimybe zaisti, bet nera ka. Va doom isejo, reiktu isbandyti. Keista, kad nedaro interaktyviu filmu, kur stebi salia – labai noreciau isbandyti.

      • Minde parašė:

        ir dar… problema, kad VR butu isnaudota, reikia dar daugiau valdikliu ir visa ko. Kitaip tariant sistema turi dar brangiau kainuoti.
        Ir man patraukliausias produktas rinkoje yra HTC. Kitaip tariant siai dienai neina cia sutaupyti. O jei perki pigesni varianta, neisnaudoji VR galimybiu.

        Ir trecia: reikia VR hito, kaip Crysis savo laiku buvo. Reikia to, kas trauktu ir savaime skleistu reklama. Dabar to nera.

        • neblogai parašė:

          Taigi. O išplėstinė tikrovė hitą jau turėjo- Pokenmon Go, kuris veikė ant daugelio jau turimos įrangos. Reikia manyti, kad didieji kūrėjai/platintojai pamatę tokią sėkmę jau kuria panašius išplėstinės tikrovės žaidimus.

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Content’o yra nedaug, o PC VR iranga brangi, automatiskai ir user’iu nera daug. As asmeniskai manau, kad nemazai potencialo turi visokiausi „zaisliniai“ VR, kurie pigus ir jiem nereikia galingo PC, kaip kad Google Daydream.

    • Minde parašė:

      arba priesingai. Tereikia super hito. Pvz kiek zmoniu isleidzia babkiu brangesniems auto negu reikia. Na cia dvi dalys – ale prestizas ir emocijos. Zodziu, jei daiktas tikrai teiks emocijas – uz ji tikrai bus mokama.

  3. Stipena parašė:

    Aš kaip matau tai tik p0rnografijos industrija VR gali išgelbėti ar stumti technologijas į priekį. Jau mačiau ir 8K kontento yra 😀 Su 8K realiai jau 360 laipsnių video nepraranda kokybės, bet va HW groti 8K nelabai geba.

  4. IFeelYou parašė:

    Va tikrasis VR panaudojimas: https://m.youtube.com/watch?v=kM6gCqhtxyQ
    Kai jis bus pilnai implementuotas – just shut up and take my money 😀

  5. Povilas parašė:

    Nezinau ar gandas ar ne, bet kazkur teko skaityti, kad gali but Half life 3 su VR. 2018 metais

  6. samanius1124 parašė:

    as vis laukiu dar, vis dar… realiu 3d filmu. jau greit, jau…

  7. Mekis parašė:

    Nu ant sim racing tai jau dabar visi labai giria VR. Tokie zaidimai kaip Project Cars, tas pats Dirt Rally su VR tipo zymiai geriau (pats nebandziau) nei trys monitoriai, apie viena tai net nera ka kalbet. Ir planuoju rimtai pirkti Oculus Rift su touch for fun.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.