WD mano, kad HDD kainos pilnai neatsistatys dar bent iki 2013-ųjų pradžios

Nors didžiausi pesimistai mano, kad kietųjų diskų kainos nenukris iki to lygio, kuris buvo prieš potvynius Tailande iki pat 2014-ųjų pradžios, optimistai, o tarp jų ir patys gamintojai, galvoja, kad HDD kainų nusistovėjimo galima sulaukti dar šių ir ateinančių metų sandūroje.

Portalo The Register pašnekintas WD pardavimų direktorius Jungtinės Karalystės ir Airijos rinkoms nemato priežasčių, kodėl buvusios kainos galėtų būti pasiektos dar šių metų pabaigoje ar 2013-ųjų pradžioje.

Šiuo metu didesnes HDD kainas vis dar išlaiko ne pilnu pajėgumu dirbančios kai kurios gamyklos, jų atliekama restauracija bei bandymas apsidrausti nuo ateityje galinčių pasikartoti gamtos kataklizmų. Tam WD šiuo metu aplink gamyklą Taivane didina ją juosiančios tvoros aukštį, o vietinė valdžia tobulina drenažo sistemą. Gamybos pajėgumų perskirstymas iš Taivano į Malaiziją taip pat didina WD išlaidas.

Nepaisant visų problemų, WD sugebėjo atsistoti ant kojų greičiau nei buvo tikėtasi, nors dalis produktų šiuo metu vis dar tiekiami nepakankamomis apimtimis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.