„Windows 10 Fall 2020“ atnaujinimas „Edge“ naršyklę padarys numatytąja

„Microsoft“ nori bet kokiais būdais išpopuliarinti naują „Edge“ naršyklę, kuri yra paremta „Cromium“ varikliu. Tą patį variklį naudoja „Chrome“ ir keletas kitų naršyklių. „Microsoft“ jau patvirtino, kad su būsimu „Windows 10 Fall 2020“ atnaujinimu įdiegs „Edge“ naršykle ir ją padarys numatytąja sistemos naršykle. Tai tikrai suerzins ne vieną naudotoją. „Microsoft“ jau yra gavusi baudą iš Europos Sąjungos už naršyklės brukimą vartotojams.

Tie, kurie naudoja „Windows 10“, jau tikriausiai pastebėjo, kad su vienu iš atnaujinimu jau buvo įdiegta „Edge“ naršyklė. Ją primigtinai buvo siūloma padaryti numatytąja sistemos naršykle.

„Microsoft“ taip pat praneša, kad su „Windows 10 Fall 2020“ atnaujinimu keisis šių didelių atnaujinimų versijų numeracija. Vietoj keturių skaičių, kurie reikšdavo atnaujinimo išleidimo metus ir mėnesį, pvz., 2004 (2020 metų balandžio mėnuo), bus naudojamas 20H2 užrašas, kuris reiškia 2020 metų antrasis pusmetis.

Windows 10
Version Code name Marketing name
1507 Threshold 1
1511 Threshold 2 November Update
1607 Redstone 1 Anniversary Update
1703 Redstone 2 Creators Update
1709 Redstone 3 Fall Creators Update
1803 Redstone 4 April 2018 Update
1809 Redstone 5 October 2018 Update
1903 19H1 May 2019 Update
1909 19H2 November 2019 Update
2004 20H1 May 2020 Update
20H2 20H2 Fall 2020 Update

 

22 Komentarai

  1. iTroubl3 parašė:

    Na jau pusmetį naudoju vietoje google chrome, tai šiaip tikrai nebloga naršyklė. Bent jau man pakanka.

  2. EscO parašė:

    Sunku įpročius keisti dėl to vos tik instaliavęs šviežią OS mėgstu apsišvarinti:
    https://www.laptopmag.com/articles/completely-disable-internet-explorer-windows-10
    suluošinu edge/IE explorer ir media playerį

    • iTroubl3 parašė:

      Man irgi buvo keista, kad pasiryžau naudoti su operacine sistema gautą naršyklę 😀 Tiesiog mano mintis buvo naudoti kuo mažiau papildomų apsų ir bandyti išmokti išnaudoti visu Windows įtaisus 😀

  3. Teftilijus parašė:

    Nelabai į temą, bet apie Win10..
    Apšvieskite mane prašau, nelabai išmanantį.
    Win 10 licenzija su usb raktu, nusipirkimas kažkuom skiriasi (apart švarios sąžinės) nuo atsisiųsto win10 iš oficialaus puslapio, bet nucrackinto su tais appsais?

    • Daemon parašė:

      Aš tai siunčiau instalą iš svetainės, o po to nupirkau koduką internete. Mokėjau apie 12 eurų. Veikia be jokių problemų, niekas neprisigavo, nežinau kiek, jau turbūt link dviejų metų.

      • Stipena parašė:

        Damn, taip brangiai… po 2 eurus pirkdavau…

      • ojojoj parašė:

        Tai kad per cmd suvedi komandas ir aktyvuojasi nemokamai. Internete yra tinklapis kur visi zingsniai surasyti ka kur suvesti.

        O siaip dar manau galioja win7 nukrekinta i win10 nemokamai, tik kad reiks su driveriais pazaist, nes win7 neturi reikiamu tvarkykliu ant nauju ploksciu.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Vienam zmogui kompa surinkau. Surasiau windows ir patys aktyvavosi. Motinine nauja, b450 msi kazkokia buvo. Kaip taip is vis imanoma?

        • foozz parašė:

          Realiai tai vis dar windows 7 aktyvacijos kodai tinka. Tarkim nusiperki savo reikmem koki senesni nesiojama (su windows licenzija) pasikeiti hdd i ssd ir diegi windows 10 o po idiegimo aktyvuoji naudodamas jo sena windows 7 ar 8 turima rakta ir aktyvuojasi viskas be jokiu klausimu

  4. Raijmiss parašė:

    Aš su paskutiniu update skype gavau 😀 Žiūriu gražuolis kampe jau pasileidęs 🙂 Gražūs microsoft pokštai 😀

  5. rolka parašė:

    Pabandykit Vivaldi browser, visai nieko, geras bookmark menageris, chrome iskiepiai, daug cutomizacijos, sinchronizacija tarp keliu kompu ir mobilios nasikles appso.

    https://vivaldi.com/

    • I_ADV_I parašė:

      Mane irgi Vivaldi maloniai nustebino, greita, intuityvi naršyklė.

      Bet aš tingiu įskiepius derinti ant Vivaldi, todėl sėdžiu ant Mozilos kokia 12, gal 15 metų… nepamenu.

      Įdomu ar dar kas dar naudoja Mozila? Nes dabar pagrinde, kiek mačiau, visi ant Chrome sėdi.

      • neblogai parašė:

        Naudoju ir aš jau daug metų- Netscape, Mozilla, Firebird ir t.t. Man didžiausia jo bėda dabar- prieš kelis metus priimtas sprendimas keisti įskiepių politiką ir matyt mažinti leidimus jiems, nes kai tą žingsnį padarė- FF iš naršyklės su idealiais įskiepiais ir įvairiausia įmanoma vartotojo sąsaja pavirto tokia, kai vartotojo sąsajos daug nepakeisi (tenka melstis, kad bent kūrėjai jos nekeitinėtų, ir kartu įskiepių veikimo negadintų štampuodami vis naujas versijas), o daug įskiepių (pvz gestures) veikia nepilnai. Kita vertus- stabilumas dabar beveik visiškas, o reikalavimai atminčiai- labai maži- ant kompo su 4GB ramo veikia be jokių stabdymų. Na- ir patogu turėti nuorodas/slaptažodžius ant visų įrenginių, bei tokius dalykus kaip tinklapio (sakykim su žiūrimu video) atidarymą naršyklėje kitame įrenginy, ar failo persiuntimą.

  6. edwinas2 parašė:

    Išbandžiau, visai patiko, tik nesusidraugauju su Bing paieška, kažkaip nelimpa man, naudoju Chrome ir Opera pakaitom. Gaila, kad chrome neturi auto-copy pop up kaip opera, kai pažymi tekstą, gal kas žinot kokį plugin kuris padoriai veiktų?

  7. ZeroFM parašė:

    Tik atsirado šita internet explorer ant desktop tai tą pačia sekunde nukeliavo į šiukšline 😀

  8. newdiamond parašė:

    iki sio ms nepagaunu, kad jie bando padarytiv su win10 kas puse metu….kazko prideda…
    o erzeliu kurie erzina jau 10 metu, ne vieno nepataise…
    per tuos build’us ka gali pasakyti vartotojas ? jie bent aplinka padare intuityvesne ? ne….

    dev uzmigo ?

    • foozz parašė:

      Kad speju ten su funkcionalumo strategija visiska painiava pas juos … versija 1703 sukisam visiems po prievarta people appsa tegul makaluojasi kampe prie laikrodzio… (jo laibai jau jis ten „patogioj vietoj“) leidziam leidziam buid’us niekam tas people nereikalingas nu nes tiesiog nepatogu ir neiaisku kam… tada 1809 ismetam people vsio akiu nemazolina visi patenkinti… eeee ne 2004 visiem pagal nutylejima people ikisim kaip apsa nes nu pagaliau susitvarkem sinchronizacija android su windows 10 nu nes labai gi svarbu turet atskirus kontaktus, android tai contacts turi … zodziu kuo toliau tuo man windows os panaseja i kazkokia neaiskia misraine bandant prie os pritemti mobilios platformos funkcionaluma bet kam to reikia jug vistiek 95% vartotoju nenaudos nei valdymo balsu nei valdymo lietimo pagalba o apie gestures net nekalbu … apskritai nesuprantama logika kam pro versijoj reikalingi visi tie apsai ir store reikalai ? Mano galva Pro turetu turet minimaliai apkrauta sasaja su puikiai veikiancia AD integracija, Linux terminalu ir Ms Office 🙂
      O apie Edge sprendimo apsurdiskuma apskritai patylesiu… Kam reikia Os tureti dvi labai pusetinas narsykles vietoj vienos normalios ?
      Paprastas atsakymas nes nu tiesiog … Visdar imonese like galybe senos specifines yrangos ar servisu kurie reikalauja IE versijos ar plugin kaip kad saugos stebejimo kameros … kazkokie mistiniai vadykliai parasyti ant java 6 ir valdantys gyvybiskai svarbius yrenginius … Tad sakykit ka norit bet 10 metu developint Os ir pribrist iki tokiu sprendimu kaip kad netureti ka tinkamo pasiulyt galutiniam vartotojui tai cia dar sugebejimu reik turet vadybos atzvilgiu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.