„Windows 11“ bus greitesni, nes turės naujų optimizacijų

Iki „Windows 11“ išleidimo liko tik kelios savaitės, ši operacinė sistema visiems pasiekiama bus nuo spalio 5 dienos. „Microsoft“ jau dabar praneša, ką gero pasiūlys „Windows 11“.

Teigiama, kad „Windows 11“ kompiuterį padarys greitesniu dėl naujų optimizacijų procesoriui, atminčiai ir duomenų kaupikliams. Nauja naudotojo sąsaja turės sklandesnes animacijas ir jausis tiesiog greitesnė. Steve Dispensa iš „Microsoft“ visiems atskleidžia, kokios naujovės yra įdiegtos į „Windows 11“. Jos leis operacinei sistemai vidutiniškai sutaupyti 32 % atminties ir 37 % procesoriaus naudojimo. Taip pat stipriai pagerintas kompiuterio pažadinimo laikas. Su 8 kartos „Core“ ar „Ryzen 2000“ serijos bei naujesniais procesoriais sistema turėtų pabusti akimirksniu, kaip telefonas.

„Windows 11“ dar turės naują aplikacijų prioriteto paskirstymą. Net vienai aplikacijai stipriai apkrovus procesorių fone esančios ar naujai atidaromos programos toliau veiks sklandžiai. Panašiu principu resursai bus skirstomi ir „Edge“ naršyklėje. Didžiausias prioritetas bus suteikiamas aktyviam naršyklės langui, o neaktyvūs langai bus užmigdomi. Tai suteiks apie 30 % mažesnį atminties naudojimą.

„Microsoft“ taip pat pasistengė, kad „Windows 11“ užimtų kuo mažiau vietos duomenų kaupiklyje. Dauguma integruotų programų turi tik mažą fragmentą ir pilnai yra įkraunamos tik pirmo paleidimo metu iš interneto arba lieka suspaustos iki tol, kol jas panaudojame pirmą kartą. Integruotos programos niekada nevykdys foninės veiklos ir nedarys atnaujinimų.

Priminsime, kad visi „Windows 10“ naudotojai galės nemokamai atsinaujinti į „Windows 11“ jei tik jų sistema yra suderinama.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.