„Windows 10“ – jau čia

Šiandien yra ta diena, kai oficialiai išleidžiama „Windows 10“ operacinė sistema. Vos tik kalendorius pradėjo rodyti liepos 29 dieną „Windows 10“ atnaujinimą užsisakę jau galėjo jį įsidiegti ir naudotis naujausia „Microsoft“ operacine sistema.

Kaip žinome „Microsoft“ ką tik išleistą operacinę sistemą siūlo nemokamai turintiems „Windows 7/8/8.1“. Akylesni turėjo pastebėti užduočių juostoje atsiradusią ikonėlę, kurios pagalba ir galite užsisakyti „Windows 10“ atnaujinimą savo operacinei sistemai be jokių papildomų mokesčių. Atliekant šį atnaujinimo metodą nereikia jokių papildomų žinių, nes viskas vyksta automatiškai, o svarbiausia išlieka jūsų visi prieš tai buvę nustatymai bei failai. Bet mes patariame pasidaryti bent reikalingiausių failų atsarginę kopiją, dėl galimų nesklandumų.

Jeigu jūs norite viską atlikti senamadiškai ir turėti „švarią“ operacinės sistemos instaliaciją, tai galite parsisiųsti „Windows 10“ ISO failą. Norint pradėti siuntimą pirma teks susidurti su „MediaCreationTool“, šios programėlės pagalba galėsite pasirinkti ar norite atnaujinti esamą operacinę sistemą ar pradėti naują instaliaciją su „Windows 10“ ISO failu. Eigoje galėsite pasirinkti jums tinkamą „Windows 10“ versiją bei kalbą. Jei galvojate sukurti startinę „Windows 10“ USB atmintinę ar DVD diską, tai reikėtų pasirūpinti ne mažesne kaip 6 GB laikmenos talpa.

„Windows 10“ išleidimas yra didelis įvykis interneto srauto eikvojime. „Microsoft“ sklandžiam operacinės sistemos dalinimuisi yra rezervavusi net 40 Tb/s. Kai tik prasidėjo masinis atnaujinimo siuntimas „Microsoft“ eikvojo apie 10 Tb/s srauto, tad programinės įrangos milžinas rezervų turi ir naujausios operacinės sistemos parsisiuntimas turėtų vykti sklandžiai.

Neturintieji „Windows 7/8/8/8.1“, bet norintys įsigyti „Windows 10“ už Home versija turės sumokėti 119 USD, o užsigeidę Pro versijos išleis 199 USD.

24 Komentarai

  1. Celeron parašė:

    Dar kokius metus su win7 pabusiu.

  2. TomasP parašė:

    TPU skaičiau, kad bangom jie daro atnaujinimus, gerai, kad gali per MCT parsisiųsti ir mažiau problemų bus. Nereiks už savaites perrašinėti, kaip teko patobulinus iš 8 į 8.1.

  3. GK parašė:

    jo,bangom dalina.tad atsisiunciau ta programele parsisiuntimui ir neina niekaip pabaigti siusti,vis uzluzta :/

  4. SarzzeR parašė:

    Aš irgi manau, kad palauksiu, šiek tiek, ir nenaujinsiu savo windows 7. Tegul dar patobulina windows 10 ir tada matysim. 🙂

  5. joncepet parašė:

    Patobulinimų nuo insider preview yra, bet vis dar norisi kažko daugiau, geriau ir išbaigčiau, nuo ryto iki dabar sėdžiu, atnaujinant nesklandumų nebuvo, parsiuntė viską normaliai 🙂 jokių nesklandumų diegimo metu, džiaugiuosi jog paliko galimybę grįžti į ankstesnę versiją, be failų ir programų praradimo. Apskritai labai gerai padirbėta Microsoft.

  6. TomasP parašė:

    Neskubėkit rašyti Windows 10 šviežio, nes vis tiek reiks daryti tą patobulinimą, kad veliau esamas legalus kodas veiktu, nes kitaip rašys kaip netinkamą.

  7. ToBeX parašė:

    Na mano kompas 24/7 ijungtas, bet man dar nieko neparsiunte ir nieko neupgradina 😀

  8. Hidraulinis parašė:

    Laikyt kiaura para ijungta pc nesiruosiu vien del windows 10 upgrade. Bet tikiuos viena diena ir as sulaukt atnaujinimo.

  9. PhaNtoM parašė:

    O kam laukti? Einat į https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 ir siunčiatės į sveikatą. 🙂

  10. Hidraulinis parašė:

    Klausimas, kaip su tom licenzijom. Svariai isidiegt spesiu, tai bet kada. Kaip jie zada pririst ta win7 ar win8 key prie win10. Svariai diegiant kazi kaip butu.

  11. GK parašė:

    turi pirma upgrade darytis,poto gali clean installa. be kita ko,bent man neleidzia parsisiusti W10,parsiuncia ir tada kada daro verify uzluzta.

  12. PhaNtoM parašė:

    Atnaujinus win7/win8 į win10 sugeneruojamas naujas key, naujai instaliuojant win10 reikės naudoti jį. 🙂

  13. koloniukas parašė:

    Win7 64bit kam gera dalika keisti…

  14. svedas parašė:

    Net keista, kaip gerai viskas atsinaujino galvojau bus daug bėdų, bet tik viena bėda su indexavimu, kuria per control panel pats microsofto troubleshoteris ir išsprendė.

  15. Atavar parašė:

    Deja system builderiams viskas kur kas liudniau 🙁
    Dar zalokas produktas, matyt nutare ant home useriu paleisti, o Enterpise dar uzlaikyt. Win 8 ir 8.1 kur kas sklandesni startai buvo.

  16. Katonas parašė:

    Aš kaip insideris nemažai naudojau W10 preview, bet dabar grįžau prie W7 ant darbinio laptopo. Keista bet W7 tiesiog greičiau veikia, pati sistema atsaką geresnį turi, net nežinau kodėl, be to W7 geriau baterija laptopo taupo, mačiau rašė kad vien Cortana, ar kaip ta sistema kur klausosi ir atsakinėti balsu gali, apie 10% daugiau batarkės suėda. Plius kadangi ant labai riboto interneto plano sėdžiu nepatiko, kad W10 patys kažkur jungiasi kažką tikrina, net padarius, kad klaustų dėl atnaujinimo per sisteminius failus, taip ir išnaudojami keli ar dešimtys MB.

    Kas patiko, net su hdd kraunasi labai greitai, nereikia hibernate daryti, tvarkyklės parsiunčiamos labai paprastai, greitai nebereikės instaliuotojų visi viską patys galės pasidaryti 😀

  17. vacoum parašė:

    to katonas: tai ir 8.1 labai gerai kraunasi, tai manau kad panasiai ir su 10.

    man kolkas 10 windozas tik del drtx vertas. Bijau tu nuolatiniu atnaujinimu. Turi windozus, susikonfigini, nusistatai pagal save, o cia su 10simtais, ateis koks atujinimas ir su ta versija kokie langai prades ne taip junginetis kaip iprates.

  18. Katonas parašė:

    Yra apėjimai dėl tų atnaujinimų, čia mažiausia bėda. Na dabar balieka sulaukti DX12 žaidimų.

    Šiaip įdomu gal kam pavyko su pagydytais windowsais legalizuotis?

  19. jagiux parašė:

    Pavyko,matyt jie nori kuo daugiau useriu į dešimtuku puse patraukti.

  20. ToBeX parašė:

    Mano orginalus win 8.1 64x bet vis dar negaunu atnaujinimo, o is ms svetaines is principo nenoriu siustis – nes zadejo, kad patys parsius apskritai anksciau o dabar uzteks tik paspaust…

  21. ironvolf parašė:

    Instaliuojant buvo pakibę, bet paskui perkrovus kompiuterį ir iš naujo paleidus upgrade susirašė per nepilną valandą. Sparta tikrai geresnė nei buvo su 7(Pvz. Iš miego rėžimo akimirksniu pabunda, su 7 taip nebuvo). Pats valdymas ne kažką skiriasi nuo 7, tai viskas patogu ir savo vietose. Čia buvo rašiusių dėl vaistų, tai jau yra linkomanijoje 🙂

  22. PauliusP parašė:

    Na laukiu daugiau komentarų apie Win10 performance. Katonas užsiminė apie geresnį Win7 atsaką, nors štai ironvolf teigia priešingai. Šitą https://www.youtube.com/watch?v=fmH6UCHJ2lg pažiūrėjus neatrodo vėžliškai…

  23. Katonas parašė:

    Tai čia pas mane ant laptopo taip, ant normalaus kompo nebandžiau. Ką tikrai pastebėjau, eini į folderį ir kol viską parodo W10 tikrai ilgiau mąstydavo. Šiaip kažkokie trukčiojimai naršyklėj pasitaikydavo.

  24. TomasP parašė:

    Savaite panaudosiu ir manau grįšiu prie 8.1 bei Linux Mint. Nieko gero. Starto man nereikia kaip ir visokių šnipinėjimų. Dabar net nereikalingų programėlių negali ištrinti. Be to jaučiasi kažkoks lėtumas kaip ir Katonas sakė. Langai lėčiau užsikrauna bei kartais ikonas ir panašiai atsiranda po sekundės.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.