„Windows 8/8.1“ populiarumas auga lėtai, galime kaltinti „Windows 7“

„Net Applications“ analitikų firma surinko duomenis iš 40 tūkstančių puslapių, kuriuose apsilankė apie 160 milijonų unikalių lankytojų ir paskelbė kaip gi išsidėsčiusios įvairios operacinės sistemos pagal užimamą rinkos dalį.

Tikriausiai niekam nekeista, bet populiariausia „Microsoft“ operacinės sistema 2013 m. gruodį buvo „Windows 7“ užimdama vos ne pusę pyrago dalies – 47.52%, negano to lyginant su lapkričio mėnesiu gruodį ši „langų“ atmaina net padidino savo populiarumą 0.88%. Antroje vietoje jau daugiau nei dešimtmetį gyvuojanti „Windows XP“ su 28.98%, kaip ir reikėtų tikėtis „senutė“ praranda savo vartotojus, lyginant lapkričio-gruodžio mėnesius pastebėtas 2.24% kritimas. Toliau rikiuojasi „Windows 8/8.1“ kartu užimdami 10.49% rinkos dalies, lyginant su lapkričiu vartotojų naudojančių naujausią „Microsoft“ operacinę sistemą padaugėjo 1.19%, iš kurių vien „Windows 8.1“ teko 0.96%. Įdomu, kad pagal populiarumą „Windows 8.1“ susilygino su „Windows Vista“, kuriai dabar tenka 3.61% vartotojų simpatijų.

Nagrinėjant visų operacinių populiarumą 2013 metais galima teigti, kad „Microsoft Windows“ nors ir po truputį, bet praranda rinką konkurentams. Atsilaikyti milžinui sekėsi tik tris mėnesius kovą, balandį ir lapkritį, kitais mėnesiai konkurentai atkovodavo po kažkiek rinkos, o vien gruodžio mėnesį „Microsoft“ neteko 0.15% pyrago dalies, bet vis tiek liko su riebiais 90.73% kas pilnai užtikrina rinkos dominavimą. 

2 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Visa kinija ant xp sedi 🙂

  2. Maariux parašė:

    Tai, kad ne win7 kaltas, o jo pasekejas win8. Prisminkit Vista -> Win7. Su vista ilgai neuzsibuvo vartotojai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.