„YouTube“ pašalino daug video turinio ir kanalų susijusių su karu Ukrainoje

„The Guardian“ praneša, kad „YouTube“ pašalino tūkstančius prokremliškų ir Rusijos valstybinės žiniasklaidos kanalų už tai, kad jie pažeidė su Ukrainos karu susijusias gaires. Šis turinys prieštarauja bendrovės didelių smurtinių įvykių politikai, kuri taikoma tokių įvykių kaip Holokaustas ir Sandy Hook neigimui.

Po invazijos „Google“ sustabdė visą reklamą Rusijoje, įskaitant „YouTube“. Ji taip pat atsisakė pašalinti su karu susijusį turinį, kurį Rusija laikė neteisėtu, todėl šalyje buvo uždraustos „Google News“ naujienos. Tačiau „YouTube“, kuri Rusijoje turi 90 mln. naudotojų, liko nepaliesta.

„YouTube“ tebėra didžiausia vaizdo įrašų dalijimosi svetainė, veikianti pačioje Rusijoje“, – „The Guardian“ sakė „YouTube“ vyriausiasis produktų vadovas Neal Mohan. „YouTube“ yra vieta, kur Rusijos piliečiai gali gauti necenzūruotos informacijos apie karą, įskaitant daugelį tų pačių autoritetingų kanalų, kuriuos mes visi galime pasiekti už šalies ribų. Išliekame svarbia platforma patiems Rusijos piliečiams, nes ši krizė toliau vystosi“.

Mohan pridūrė, kad vien Ukrainoje „YouTube“ naujienų turinys apie karą sulaukė daugiau kaip 40 mln. peržiūrų. „Autoritetingų kanalų žiūrimumas mūsų platformoje labai išaugo, žinoma, Ukrainoje, bet taip pat ir aplinkinėse šalyse, Lenkijoje, taip pat pačioje Rusijoje.“

Praėjusią savaitę Rusijos „Google“ valdanti įmonė pranešė, kad kreipsis dėl bankroto, kai valdžios institucijos areštavo jos banko sąskaitą, todėl įmonė negali vykdyti finansinių įsipareigojimų, įskaitant atsiskaitymą su darbuotojais, tiekėjais ir pardavėjais. Gruodžio mėn. Rusija skyrė „Google“ 7,2 mlrd. rublių (apie 98 mln. JAV dolerių) baudą už tai, kad ji nepašalino, valdžios institucijų nuomone, neteisėto turinio. Neseniai Rusijos televizijos kanalas, priklausantis milijardieriui, kuriam taikomos sankcijos, pareiškė, kad balandžio mėn. valdžios institucijos iš „Google“ konfiskavo 1 mlrd. rublių (apie 15 mln. JAV dolerių) už tai, kad ši neatkūrė prieigos prie „YouTube“ paskyros.

10 Komentarai

  1. EscO parašė:

    …Po invazijos „Google“ sustabdė visą reklamą Rusijoje, įskaitant „YouTube“…

    ar tai reiškia kad savo Google profilyje nustačius kad esu rusas tai nebematysiu reklamų?

  2. EgidijusL parašė:

    Keista, vakar visą dieną Youtube rodė rusiškai reklamas apie investavimus (scam)…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.