Išankstinė apžvalga – Gelid GC-1

Gelid Solutions tai Honkonge įkurta kompanija, tačiau ne visai rytietiškomis šaknimis. Šiandien gavome galimybę išbandyti Gelid Solutions High Performance GC-1 termopastą.

Turbūt itin maža dalis Jūsų yra girdėję apie tokią kompaniją. Nieko nuostabaus – apie ją sužinojau visai neseniai, skaitydamas apžvalgą viename užsienio technikos apžvalgų portalų.To priežastis labai paprasta, ši kompanija buvo įkurta tik šiais metais, todėl galime pasidžiaugti būdami vieni pirmųjų bandančių GC-1 aušinimo sprendimą. Be mūsų, šios termopastos apžvalgas kol kas turi tik Overclockersclub.com, Dragonsteelmods.com ir Futurelooks.com. Visuose šiuose portaluose, pasta buvo įvertinta labai gerai, pažiūrėsime, ar mūsų rezultatai patvirtins šią nuostatą.

Turinys:

Apie Gelid Solutions

Pakuotė

Konsistencija

Testų metodai

Testų rezultatai

Išvados

Apie Gelid Solutions

Kaip jau minėjau, Honkonge būstinėje turinti kompanija buvo įkurta Gebhard‘o Scherrer‘io ir VC Tran‘o. Spėjant iš dabartinio kompanijos produktų paplitimo, panašu, kad komandoje tikrai nėra daug žmonių, tačiau, be abejonės, jei Gelid gaminiai populiarės viskas bus kitaip. Vienas įdomus faktas – abu šie vaikinai dirbo Arctic Cooling kompanijoje keletą metų, todėl galima tikėtis, kad savo kompanijoje jie pritaikys įgytą patirtį. Pasak pačių vadovų, ilgus metus dirbdami aušinimo rinkoje jie užsitarnavo pagarbą ir žinomumą. Pats Gelid vardas kilo iš lotyniško žodžio „gelidus“ ir reiškia itin šaltas, ledinis.

Gelid puslapyje teigiama, kad yra kuriami aušinimo sprendimai – procesorių aušintuvai, ventiliatoriai bei kita aparatinė įranga tiek žaidėjams tiek ir tylos mylėtojams. „Savo distributoriams, pardavėjams ir sistemų komplektuotojams mes tiekiame novatoriškus, praktiškai negirdimus, itin aukšto našumo ir geros kokybės aušinimo sprendimus“. Juokai juokais, bet kompanija šiuo metu turi vos du distributorius, kurių abu Azijoje. Visgi, greičiausiai kompanija tik ruošiasi būsimam populiarėjimui – kol kas ją rasti, paieškos sistemose suvedus „Gelid Solutions“ ar tiesiog „Gelid“, labai sunku. Gelid savo viziją įvardina taip : „Suderinti išradingumą ir kokybę gaminant geriausius klasėje produktus visiems kompiuterių entuziastams pasaulyje“. Visi kompanijos pareiškimai skamba labai drąsiai, belieka įsitikinti ar tai nėra vien reklaminis triukas.

Pakuotė

Siuntinį man pristatė TNT – juos tenka pagirti už operatyvų darbą. GC-1 pakuotė labai įprasta – paprastas kartono lakštas su plastikiniu apdengimu. Ši pasta yra tinkama naudojimui tiek su procesoriumi, tiek su vaizdo plokšte, tiek ir su lustų rinkinio radiatoriumi. Dešinėje matote kompanijos išskiriamas GC-1 savybes. Pagrindinėje pakuotės dalyje matomas termopastos švirkštas ir kartu pridedama mentelė pastos išsklaidymui po procesoriaus ar aušintuvo pagrindą. Tai pakankamai maloni staigmena, būtent šios menkos smulkmenos pasigedome Noctua NT-H1 komplekte.

Labiausiai į akis krenta apatinė dalis – čia matome, kad Gelid dovanoja 25 % termopastos, t.y. ne 4, o 5 gramus. Tai reiškia, kad kaip ir NT-H1 jos turėtų pakankamai ilgam naudojimui namuose. Žinoma, atliekant itin daug testų net ir toks pastos kiekis pasibaigs greitai. Gelid įkomponavo ir tris apdovanojimų logotipus. Tenka pastebėti, kad ten testai buvo atlikti turint darbinę pakuotę, jei matėte Futurelooks apžvalgą, turėjote pastebėti, kad visi užrašai ant švirkšto buvo paslėpti. Be jau minėtų aspektų, čia paminimi ir GC-1 privalumai.

Kitoje pusėje randame termopastos savybes – klampumą, tankį, kiekį, kiek ilgai gali būti nekeista pasta ir kam ji gali būti naudojama. Apačioje randame diagramą, kur pasta lyginama su Arctic Silver 5. Čia GC-1 pirmauja bent pora laipsnių. Šalia diagramos patalpintos ištraukos iš apžvalgų, belieka tikėtis, kad naujausių produktų pakuotėse čia rasime ir Technews :).

Konsistencija

Pastos saugojimui naudojamas paprastas švirkštas, tiesa su viena įdomesne savybe. Jo dangtelis yra pagamintas iš gumos, jis minkštas, ir nuimti nuo švirkšto jį paprasčiau nei nuo tos pačios NT-H1. Pačios pastos konsistencija pakankamai skysta, tačiau ji nesitaško, o išbėga tikrai lengvai. Naudojant pridėtą mentelę išsklaidyti termopastą tikrai nesunku. Paveiksliukuose matote, kaip GC-1 sukritusi, o NT-H1 išlaiko savo formą. Deja, Gelid termopastą nuo pagrindo nuvalyti sunkiau.

Testų metodai

Testavimams buvo naudota įprasta sistema ir tie patys metodai. Turiu pasakyti, kad NT-H1 buvo testuojamas dar kartą, nes pasikeitė kambario temperatūra. Visgi rezultatai buvo panašūs, ypač maksimalios apkrovos metu, nes jie nėra priklausomi nuo kambario temperatūros, kaip laukimo būsena. Buvo naudotos RealTemp pateiktos temperatūros po 15 min ramybės būsenos ir 15 min pilnos apkrovos. Testams buvo naudotas Arctic Cooling 7 PRO procesoriaus aušintuvas ir konkuruojanti NT-H1 termopasta.

Testų rezultatai

Tiesą pasakius, tokio puikaus našumo aš buvau labai nustebintas. E6550 procesoriui dirbant standartiniu taktiniu dažniu pilna apkrova, naudojant GC-1 termopastą buvo pasiekti net dviem laipsniais geresni rezultatai nei NT-H1. Kituose bandymuose GC-1 taip lenkė konkurentą iš Noctua. Paspartinus procesorių išlošiamas vienas laipsnis tiek ramybės, tiek ir pilnos apkrovos būsenose.

Išvados

Spėju, kad šie du vyrukai iš AC sukurė Gelid turėdami tikrai daug patirties. Tai puikiai atspindi testo rezultatai. Tiesą sakant, iš pradžių nepatikėjau savo akimis – ar gali naujokų gaminys lenkti visuotinai žinomos Noctua gaminį? Pasirodo, kad taip – rezultatais įsitikinau net kelis kartus. Malonios smulkmenos, kaip pridedama termopastos sklaidymo mentelė visada pagerina produkto įvaizdį. Vienintelis šios pastos minusas – tai galbūt kiek sunkesnis nusivalymas. Bet kokiu atveju, šio gaminio rekomenduojama kaina sieks 4,70 euro(kai jis bus oficialiai parduodamas), kai tuo tarpu atsiliekančios NT-H1 kaina siekia 7,99 euro. Sveikinimai Gelid!

Kadangi šis produktas pasirodė geriau už anksčiau kainos/kokybės derinio apdovanojimą gavusį NT-H1, jam belieka skirti ir Technews.lt renkasi įvertinimą.

Dėkojame Gelid Solutions už suteiktą galimybę išbandyti GC-1.

Autorius: Wicked Akuba

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.