Microsoft VX-7000 internetinė kamera

Šį kartą, jei taip galime pavadinti, aptarsime Microsoft internetinių kamerų flagmaną VX-7000, kuris nėra pigus, tačiau ar iš tikro vertas savo kainos? Į tai ir pamėginsime atsakyti šiame straipsnyje.

TURINYS:

>Šiek tiek apie Microsoft

>Pakuotė

>Kamera iš arčiau

>Programinė įranga

>Testavimas

>Išvados

Šiek tiek apie Microsoft

Manau, kad visi esate girdėję apie Microsoft. Šios korporacijos būstinė yra įsikūrusi Redmonde (Sietlo rytinis priemiestis). Tai didžiausia pasaulyje programinės įrangos gamintoja. 2006-aisias metais kompanijoje dirbo virš 71 000 žmonių. Kompanija Micro-soft (vėliau pakeista į Microsoft) buvo įkurta dar 1975 metais Albukerkėje, Naujosios Meksikos valstijoje, siekiant gaminti ir parduoti BASIC programavimo kalbos interpretatorių Altair 8800 kompiuteriams. Ją įkūrė Bilas Geitsas (Bill Gates) ir Polas Alenas (Paul Allen), prieš tai kartu turėję kompaniją Traf-O-Data. Šiuo metu Microsoft yra viena didžiausių IT įmonių pasaulyje. Kompanija specializuojasi daugybėje sričių. Pradedant nuo programinės įrangos ir baigiant pelėmis kompiuteriams. Šiandien kompanija, už ką mes ir dėkojame, suteikė galimybę išbandyti vieną iš geriausių jos siūlomų internetinių kamerų.

Pakuotė

Kaip jau įprasta, o gal tai tiesiog sutapimas, ar išskirtinė Microsoft detalė, trečioji mūsų testuojama Microsoft LifeCam serijos internetinė kamera yra pateikiama dėžutėje, kurioje dominuoja raudona spalva. Ji šiek tiek išsiskiria iš kitų kompanijos produktų, kurie, beje, yra pigesni tuo, jog leidžia pamatyti vaizdo kamerą dar neatidarius jos. Microsoft visad mėgo savą programinę įrangą, tad nieko keisto, jog čia imponuoja „Optimized for Windows Live“ šūkis. Pažiūrėjus į galinę dėžutės dalį, artimiau galime susipažinti su kameros specifikacijomis, nors jos nėra ypatingai detalios.





Komplektacija ganėtinai įprasta, galiu pridurti, jog niekas nešokiravo – kamera, kompaktinis diskas bei vadovas keliomis kalbomis tarp kurių, deja, lietuvių nėra. Visgi, iškart matome, juk produktas skirtas Rytų Europai: vadovas parašytas rusų, ukrainiečių ir kitomis šio regiono kalbomis.

Kamera iš arčiau

Paruošti darbui LifeCam VX-7000 yra ypač lengva, o patį procesą sudaro vos trys žingsniai. Microsoft net primena, kad visų pirmiausia turėtumėte įsidiegti tvarkykles, taip pat rekomenduoja Windows Live Messenger programą, nors ji nėra būtina, ir galiausiai tiesiog tereikia prijungti kamerą USB sąsajos pagalba.







Vaizdo kameros dizainas man pasirodė ganėtinai geras, traukiantis akį, bet vėlgi – tai daugiau skonio reikalas. Kamera yra labai kompaktiška, taip pat laikosi tvirtai, o Microsoft įdiegtas dvigubas atlošiamas rėmas puikiai tinka tiek ją naudoti ant rašomo stalo, LCD ekrano ar nešiojamojo korpuso, kas man patiko. Nekilo jokių problemų ją naudojant su nešiojamu kompiuteriu, kamera puikiai laikėsi. Panašus vaizdas buvo ją pritaisant ir ant įprasto LCD ekrano.



Programinė įranga

Vienas iš LifeCam VX-7000 pakuotės minusų yra mažu funkcionalumu pasižyminti programinė įranga. Nežinia, ar iš tiesų ją norėta padaryti tokia paprastą ir visiems suprantamą, tačiau mes teturime tris galimas funkcijas – užfiksuoti fotografiją, audio ar video įrašą. Už paprastumą ir suprantamumą be abejonės dešimt balų, tačiau funkcionalumas, kaip minėjau, nespindi. Taip pat neaišku, ar visai naudingas dalykas, nors visgi galbūt, yra paskutinis jūsų įrašas programinės įrangos kairiajame krašte, kuris apipavidalintas kaip ikona.

Dešinėje, apačioje taip pat aptinkame keletą naudingų mygtukų – vienas iš jų leidžia elektroniniu paštu išsiųsti vaizdo įrašą ar užfiksuotą fotografiją, tačiau šis servisas nepalaiko interneto naršykle grįstų pašto sistemų. Tai reiškia, jog jums tek atlikti panašią procedūrą, kaip konfigūruojant Microsoft Mail programą – įvesti POP ar IMAP serverių adresus. Kiti du skirti iššaukti aplanką, kuriama kaupiama LifeCam užfiksuota medžiaga, bei patalpinti fotografiją į Windows Live Spaces blogą.



LifeCam VX-7000 yra pilnai optimizuota naudoti su Microsoft programine įranga, kas visiškai nestebina. Vienas iš „bonusų“ yra tas, jog spustelėję mygtuką kameroje jūs iškart patenkanti į Windows Live Messenger programą bei galite pradėti vaizdo pokalbį. Viena įdomi savybė, apie kurią pavyko sužinoti, yra įvardinta „Photo Swap“ vardu. Pastaroji leidžia siųsti fotografijas tuo metu, kai jūs kalbate su pašnekovu, ir tai yra šauni funkcija dalintis turimomis fotografijomis. Žinoma, nepamiršti ir vaizdo efektai, tačiau jie man pasirodė vaikiški ir neverti dėmesio.

Testavimas

Microsoft norėtų, kad jūs naudotumėtės jų sukurtu IM klientu, tačiau LifeCam VX-7000 dirba ir su kita programine įranga, įskaitant ir mūsų šalyje populiariąją Skype. Video pokalbių kokybė Skype yra gera, tačiau ne puiki. Žinoma, ji visa galva lenkia mano nešiojamajame integruotą kamerą, tačiau vaizdo grūdėtumas, šiek tiek neryškios spalvos gadina bendrą vaizdą, bet yra pakankamai gera vaizdo pokalbiams. Tą patį galima pasakyti ir apie garsą. Sėdint tinkamu atstumu nuo kameros mikrofono, LifeCam pateikia švarų garsą.



Dviejų megapikselių sensorius nuvylė. Pastarasis „buksavo“ keturiose galimose raiškose už įprastos 640 x 480 pikselių ribos – 800 x 600, 1024 x 769, 1280 x 1024 ir 1600 x 1200. Kuo didesnė raišką naudojate, tuo labiau banguotas vaizdas išgaunamas. Tik įjungus įprastą 640 x 480 rezoliuciją vaizdas atrodo gerai, o judesiai sklandūs.

Situacija dar labiau pablogėjo, kai pabandžiau fotografuoti prieblandoje. Skaitmeninis „triukšmas“ buvo matomas bemaž visuose netradiciniuose apšvietimo situacijose, kas nėra nieko keisto – Microsoft nenaudoja jokių technologijų, kurios padėtų pašalinti šiuos nesklandumus.

Žinoma, čia kiek gelbėja LifeCam programinė įranga, kuri suteikia galimybę reguliuoti ryškumą, kontrastą ar spalvas, tačiau yra vienas „kabliukas“ – nėra opcijos, kuri leistų prisitaikyti prie aplinkos. Ką tai reiškia? Tai reiškia, jog jums teks patiems slankioti bei sukti galvą kaip tinkamai pakeisti nustatymus, o visiškai viską sugadinus, grįžti į numatytuosius.

Išvada

Visiems Windows Live sistemos vartotojams aš patariu – įsigykite šį produktą. Visgi, jei jūs toks neesate, reikėtų gerai pasvarstyti, nes 230 litų šiais laikais nėra maži pinigai. Nepaisant to, jei jums patinka Microsoft produktai, kompanijos programinė įranga, aš net neabejočiau – tai tinkama kaina už šį „flagmaną“, tačiau jei galite išleisti daugiau, verčiau įsigykite ką nors iš Logitech ar Creative serijos.

3 Komentarai

  1. PauliusBa parašė:

    O nuotraukos, darytos ta kamera?

  2. suck4it parašė:

    Su kamera fotkino kamera? Kazkaip nesitiki.. Istikro galetumet pateikt vaizdo irasu ivaria rezoliucija ir fotografiju..

  3. SB parašė:

    Artimiausiu metu tai ir padarysiu, tiesiog naudojant Win7 kilo problemų su programine įranga.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.