Revoltec Air Guard, Coolink Swif ir Xthermal BTF kova

Šį kartą nusprendėme Technews skaitytojams pateikti net trijų 12 cm ventiliatorių kovą. Visi jie – iš skirtingų kompanijų : Xthermal, Coolink ir Revoltec. Jų aušinimo efektyvumą bus galima palyginti objektyviai – visi ventiliatoriai sukasi 1200 aps./min greičiu. Taip pat galėsime įsitikinti, ar didelę įtaką daro mentelių skaičius, nes Revoltec gaminys, kitaip nei du likusieji, jų turi net devynias.



Nors tokie ventiliatoriai dažniausiai ir vadinasi korpuso, neretai gamintojai juos pritaiko procesorių aušintuvų gamyboje. Dažniausiai tai būna tower tipo produktai, kurių nemažai apžvelgė ir Technews komanda. Būtent čia ir pastebimi didžiausi skirtumai tarp ventiliatorių aušinimo efektyvumo. Dėl tos pačios priežasties mes juos testavome būtent tokiu būdu.

Apžavalgos Turinys:

Apie Xthermal, Coolink ir Revoltec

Pakuotė ir komplektacija

Specifikacijos

Ventiliatoriaus konstrukcija

Montavimas

Testų metodai

Testų rezultatai

Išvados

Apie Xthermal, Coolink ir Revoltec

Xthermal

Xthermal yra labai jauna lenkų kompanija visai nesenai pristačiusi savo pirmuosius gaminius. Tai, beje ir buvo šiandien apžvelgiamas aušintuvas bei kita jo versija su LED lemputėmis. Šie ventiliatoriai yra pardavinėjami trijų dydžių – 8, 9 ir 12 cm. Dar vienas gaminys, kuriuo kompanija prekiauja yra silikoniniai montavimo elementai, kuriuos radome ir šio ventiliatoriaus komplekte. Savo gaminius Xthermal pardavinėja Cooling.pl tinklapyje.

Coolink

2005-iais metais pristatytas Coolink yra Taivano kompanijos Kolink International Corporation kompanijos prekinis ženklas. Pastaroji buvo įkurta dar 1996-iais ir yra itin artima Noctua bendrovė, besidalijanti technologijomis bei patirtimi. Tarp Coolink parduodamų gaminių galima rasti tokius, kaip Silentator aušintuvas procesoriams, GFXChilla vaizdo plokštėms, ChipChilla lustų rinkiniams, ar Chillaramic termopasta.

Revoltec

Vokiečių kompanija Revoltec turi kur kas platesnę produktų liniją, nei aukščiau aprašytos kompanijos. Pradedant žaidimų valdikliais, baigiant korpusais – štai kuo prekiauja Revoltec. Turbūt žymiausi kompanijos gaminiai yra Zirconium korpusas, FightMouse pelės, ar FightPad žaidimų valdiklis. Visgi kompanija, prieš kelis metus buvusi pakankamai populiari, pastaruoju metu buvo užgožta konkurentų ir jos produktų apžvalgų praktiškai nesimatė.

Pakuotė ir komplektacija

Revoltec

Revoltec Air Guard yra įpakuotas į permatomo plastiko dėžutę, kuri yra vos didesnė už patį ventiliatorių. Priekinėje dalyje galime apžiūrėti visą ventiliatorių. Viršuje matome tik produkto pavadinimą ir kompanijos logotipą. Kitoje pusėje, vokiečių ir anglų kalba gamintojas pateikė gaminio specifikacijas ir kelias savybes. Be paties Air Guard pakelyje rasime keturis varžtus jo tvirtinimui korpuse.





Coolink

Coolink Swif 1201 gamintojas įdėjo į mėlynos spalvos kartoninę dėžutę, kurios priekinėje dalyje nurodoma šiek tiek informacijos apie aušintuvą, pro apvalų langelį galime matyti dalį produkto. Kaip korpuso aušintuvui, komplektacija daugiau nei turtinga. Dėžutėje rasime Swif 1201, keturis varžtus, 3 pin->molex tipo maitinimo adapterį, valdiklį leidžiantį reguliuoti apsisukimus, bei elementą, leidžiantį jį pritvirtinti galinėje korpuso nišoje.





Xthermal

Nepaisant to, kad Xthermal – visai naujas ir beveik nežinomas žaidėjas aušinimo sferoje, pakuotė palieka labai gerą įspūdį – ji solidi, neperkrauta nereikalingomis detalėmis. Tik viršuje, kiek labiau dėmesį atkreipiantis rožinės spalvos „debėsėlis”, primenantis, kad komplekte rasime adapterį, sumažinantį ventiliatoriaus skleidžiamą triukšmą iki 9 dBA. Kitoje pusėje – keturiomis kalbomis pateiktos savybės bei specifikacijos. Atlenkus pakuotę laikančią plastikinę dalį rasime minėtą adapterį, BTF120PRO ventiliatorių bei keturis silikoninius montavimo elementus, kurie kiek primena Noctua analogus.



[/url]

Specifikacijos

Ventiliatoriaus konstrukcija

Revoltec

Revoltec Air Guard yra bene įprasčiausiai iš visos trijulės atrodantis ventiliatorius – tiek mentelės, tiek ir korpusas yra pagaminti iš matinės, nepermatomos juodos plastmasės. Jis praktiškai nesiskiria nuo pačių paprasčiausių ir kartu pigiausių ventiliatorių naudojamų jau sukomplektuotuose kompiuteriuose. Visgi kitaip nei dažniausiai naudojami septynių mentelių ventiliatoriai, Revoltec produktas jų turi devynias, o tai, be abejo, padidins oro srautą, tačiau kartų ir sistemos triukšmą. Air Guard neturi išskirtinių elementų – priekinėje dalyje matome tik kompanijos ir produkto logotipus, o galinėje – šiek tiek informacijos apie ventiliatoriaus specifikacijas. Maitinimo laidai yra paslėpti po medžiaginiu sluoksniu, kuris primena batų raištelius.



Coolink

Korėjiečių sukurtas Swif modelis šiek tiek įdomesnis ir labiau neįprastas. Jo septynios mentelės, kurios turėtų kelti mažiau triukšmo ir prasčiau aušinti, yra pagamintos iš pusiau permatomos mėlynai violetinės spalvos plastiko. Likusi dalis yra iš neblizgios, permatomos, bespalvės plastmasės. Ant mentelių centro nėra užklijuota jokio logotipo, tačiau tai tikrai nėra trūkumas – aušintuvas atrodo dar skoningiau. Galinėje dalyje, kaip jau įprasta – gaminio specifikacijos. Maitinimo kabelis padengtas juodu plastiku.



Xthermal

Pats įdomiausias, be jokių abejonių, yra lenkų kompanijos sukurtas BTF120PRO ventiliatorius. Kaip ir Swif, šis apžvelgiamas produktas turi septynias menteles. Visos jos yra pusiau permatomos juodos spalvos ir kraštuose dar labiau suplonėja, todėl žiūrint prieš šviesą, atrodo, kad jos nėra visiškai vienodos spalvos. Guolius dengiantis centras yra apvalesnės formos, ant jo taip pat matome Xthermal logotipą. Vienintelis iš šiandien apžvelgiamų aušintuvų BTF120PRO neturi specifikacijų galinėje dalyje.



Montavimas

Vienintelis Xthermal BTF120PRO turėjo kitokius nei įprasta montavimo elementus. Tai silikoniniai tvirtinimo elementai, šiek tiek primenantis komplektuojamus su Noctua NF-P12. Visgi išbandžius pasirodė, kad juos už žymiosios austrų kompanijos sukurtus analogus naudoti kur kas paprasčiau. Taip yra todėl, kad ilgesni elementai leidžia tempti per abi ventiliatoriaus montavimo skylutes, todėl nereikia kišti pirštų tarp priekinės ir galinės aušintuvo dalies.



Testų metodai

Testams buvo naudojama ta pati sistema, kaip įprasta, komplektaciją matote lentelėje. Kaip visada rezultatams jokios įtakos neturėjo jokie pašaliniai veiksniai. Visuose testuose naudojama NT-H1 termopasta. Testuojama buvo kambario temperatūroje – maždaug 21 laipsnis pagal Celsijų. Korpusas viso testavimo metu buvo atidarytas. Visi trys ventiliatoriai buvo dedami ant Xigmatek S1283 procesoriaus aušintuvo ir tvirtinami standartiniu Xigmatek rekomenduojamu būdu.

Procesoriaus apkrovimui naudota Prime 95v 25.3, o temperatūrų nustatymui RealTemp 2.60 programa. Norėdami didesnių skirtumų tarp aušintuvų pakepinome procesorių, jis veikė 2333 ir 3003 MHz dažniais, tačiau antruoju atveju įtampa buvo pakelta iki 1,5 V. Laukimo būsenos testų metu procesorius buvo neapkrautas 15 min., o apkrovos metu, pilnai apkrautas tiek pat laiko. Rezultatai pateikiami Celsijaus laipsniais ir dBA vienetais.







Testų rezultatai

Iš rezultatų matome, kad Revoltec pirmauja vienu, pora laipsniu. Visgi skirtumas nėra toks žymus, kokio galima buvo tikėtis matant gamintojo teikiamus duomenis apie sukuriamą oro srautą.

Kaip bebūtų liūdna, mūsų prognozės, kad devynių mentelių aušintuvas sukels daugiau triukšmo išsipildė su kaupu. Revoltec yra žymiai garsesnis už savo konkurentus ir daro nemažą įtaką bendram sistemos triukšmui. Xthermal šiek tiek pirmauja prieš Coolink aušintuvą, tačiau dalis tos persvaros gali būti testavimo priemonės paklaida.

Išvados

Jeigu iki šios vietos skaitėte visą apžvalgą, galėjote susidaryti savo nuomonę apie aušintuvus : Xthermal BTF120PRO – išvaizdus, tylus ir efektyvus, Coolink Swif 1201 – turtingą komplektacija turintis, ir pagal pranašumus beveik prilygstantis Xthermal gaminiui. Bjaurusis ančiukas šiandien buvo Revoltec Air Guard – jis nuobodžios išvaizdos, praktiškai neturintis priedų, garsesnis už kitus, tačiau ir šiek tiek efektyvesnis.

Visgi kainos viską apverčia aukštyn kojom – neįtikėtinai agresyvi Revoltec kainų politika, o tai tokiomis ekonomikos sąlygomis yra bene svarbiausia, leidžia labiausiai įvertinti būtent šios kompanijos produktą. Air Guard kaina Europoje siekia vos 5 Eurus – tai yra maždaug 17 litų. Antras šioje kovoje lieka mūsų kaimynų BTF120PRO – jį šioje šalyje galima nusipirkti už maždaug 45 zlotus – 32 litus. Brangiausias šiandienos apžvalgoje yra Coolink Swif 1201, kurio kaina siekia apie 11 eurų – 40 litų.

6 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Gera apzvalga, tik kai pradejo eit kalba apie litus, tai galejai ir toliau palikt firmu pav, o ne modelius. 🙂 Asmeniskai imciau as Xthermal, nors ir brangesnis, bet 5dBA gan daug yra.

  2. jtd parašė:

    man sita apzvalga primena \"kokie geriausi varstai jusu kompiuteriui\"

  3. Fikusas parašė:

    Manai, paprasti case fan\’ai nėra svarbi dalis? Labai klysti. Nusipirk bet kokį ir išdėsi į šuns dienas, kai pradės kaukt kaip naikintuvas.

    Gera apžvalga. Laukiam daugiau 🙂

  4. zhaltees parašė:

    Nebloga apžvalga. Dar kad produktai būtų iš Lietuvos rinkos…

  5. Topgiedrune parašė:

    Man patiko apzvalga. Dabar zinosiu ka is cooleriu pirkti.
    Daugiau tokiu testu, apzvalgu. Nuo to tinklapis tik taps populeresnis 😉

  6. move parašė:

    Is visu situ duomenu ko gero informatyviausias triuksomo lygis. Taciau zymiai idomiau butu suzinot duomenis apie pvz triuksmo lygi po pvz 10000h naudojimo na zodziu grafikas naudojimo laikas 100h triuksmas 1000h triuksmas ir tt. Nes padidejes triuskmas kalbetu apie guoliu dilima.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.