A-DATA XPG Z1 DDR4-2800 MHz 16 GB atminties rinkinys

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

Mums pasisekė gauti raudonos spalvos radiatorius, nors A-DATA asortimente galima rasti ir kitų spalvų modulių, pavyzdžiui geltonų ar baltų. Aliumininiams radiatoriams A-DATA suteikė 2D piramidės formos išvaizdą – radiatorius aukščiausią tašką pasiekia pačiam centre. Čia viso modulio aukštis kartu su radiatoriumi siekia 44 mm ir tai yra aukščiausi mūsų turėti DDR4 atminties moduliai. Juodos spalvos XPG Z1 modulių PCB sudarytas iš 10 sluoksnių, tarp kurių įmaišyti 2OZ sluoksniai vario vietoje 1OZ sluoksnio. Pasak gamintojo, tai sumažina temperatūrą, pagerina signalo integralumą ir padidina stabilumą. Taipogi pažymima, kad XPG serijai naudojami tik geriausi specialiai atrinkti lustai. Tai „single rank“ moduliai, todėl aštuoni „SK Hynix“ FBGA lustai išdėstyti ant vienos PCB pusės. Kitoje pusėje panaudota termo juostelė tam, kad sėkmingai prisišlietų radiatorius.

 

 

 

Dar ant pakuotės A-DATA nurodė pirmus tris šių modulių vėlinimo laikus (CL/tRCD/tRP), kurie visi lygūs 17 ciklų. CPU-Z mums rodo, kad tRAS lygus 36 ciklams. Būtent tokie vėlinimo laikai bus nustatyti UEFI BIOS aplinkoje aktyvavus XMP 2.0 profilį. A-DATA šiems moduliams parinko 1.2 v darbinę įtampą, kurią galima laikyti kaip pradinį standartą. Agresyvesnė parinktis – 1.35 v.

3 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Labai gera apžvalga, ir tikrai neblogi ramai. Tiek dizaino, tiek spartos atžvilgiu. Aišku CL laikai nuteikia nelabai gerai, kadangi yra tikrai aukšti. Gal kiek labiau norėtųsį „lygesnio“ palyginimo, pvz. su G.Skill 2800 Mhz atmintine.
    Ir keista kad jie brangesni nei G.Skill, kuriems suteikiama Lifetime garantija ir kurie žymiai geriau overclockinasi.

    Beje, kokius planuojate testuoti 3200 Mhz ramus? Nes kaip tik tokius pirkau. Būtų įdomu palyginti.

  2. BC00 parašė:

    Geras klausimas ar bandyti G.SKILL būtų padarę >3000 MHz su CL17. Greičiausiai, nes su CL15 įlipo į OS 🙂
    Bus vėl G.SKILL 2x 8 GB rinkinukas, pabandysime patikrinti ar tikrai sistema su pora VGA turi naudos iš 3000+ MHz atminties.

    • IFeelYou parašė:

      Na manau tikrai būtų 🙂 Mano G. Skill RipJaws V stabiliai veikia 3333 su CL13. O šiaip šaunu kad bandysit G. Skill atmintines, tikiuos kad ši kompanija labiau paplis Lietuvoje, nes ramai tikrai nerealūs.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.