„ADATA Spectrix XPG D60G“ DDR4 modulių komplektas: taškai ant „Infinity Fabric“ ir RGB įtakos temperatūroms

Žvilgsnis į XPG Spectrix D60G modulius

Nežinome, kokia praktika taikoma dabar, tačiau 2x 8 GB komplektui skirtos dvi atskiros kartoninės dėžutės. Neekonomiškas ir gamtos netausojantis būdas. Testavimo pavyzdys nėra šviežus, todėl tikėtina, kad ADATA dabar kiekvieną D60G komplektą pakuoja į bendrą dėžutę. Moduliai papildomai apsaugoti plastikiniais dėkliukais.

Startinių D60G šeimos modulių specifikacijos prasideda nuo 3000 MHz (CL16). ADATA taip pat siūlo 3200 MHz (CL16), 3600 MHz (CL17) ir 4133 MHz (CL19) kombinacijų D60G modulius. Gamintojas skeptiškai žiūri į didelės talpos lazdelės, todėl pagrinde portfelis sudarytas vien iš 8 GB talpos modulių.

Už išvaizdą atsakingi ADATA kompanijos darbuotojai parinko deimanto formų dizainą, kuris kažkiek primena kaulo eskizą. Trikampės formos dominuoja visame modulio paviršiuje. Vietoje visiems įprasto radiatoriaus D60G montažinė plokštė iš abiejų pusių yra gaubiama matinio plastiko. Centre integruota sidabro spalvos juostelė, tačiau sunku įvertinti iš ko ji pagaminta. Labiausiai panašu į ypač ploną šlifuoto aliuminio intarpą. Jo centre firminis XPG (Xtreme Performance Gaming) ženklas. Kaip ir kiekvienas modulis, taip ir D60G ant vieno iš paviršių yra specifikacijų lipdukas. Nepaisant to, kad ant modulių yra ypač mažai metalo, D60G lazdelės tvirtumo neprarado. Dėl minėtos priežasties jos pakankamai lengvos.

D60G modulio aukštis siekia 46 mm. Identišku aukščiu pasižymi ir tokie moduliai, kaip „Trident Z RGB/Neo“, tad tai nėra ypač didelį galvos skausmą keliantys moduliais orinių aušintuvų savininkams. ADATA skaičiais nenurodo, kokį modulio paviršiaus plotą užima RGB pašvietimas, tačiau nesunku suvokti, kad sušvis visas matinio plastiko paviršius, įskaitant keturias trikampes zonas modulio galuose.

 

FBGA lustai išdėstyti ant vienos montažinės plokštės pusės, kas praktiškai garantuoja, jog tai single rank atmintis. Abi lazdelės turi po 8 „Samsung“ B-die lustus, kiekvieno talpa siekia 1024 MB.

Naujausios versijos „Thaiphoon Burner“ įrankis ne visai tiksliai atpažįsta modulių seriją (D40 vietoje D60).  Moduliai turi du XMP 2.0 profilius. Viename @2666 MHz dažnis ir 16(CL) – 16(tRCD) – 16(tRP) – 39(tRAS) vėlinimo ciklai su sumažinta 1,2 V įtampa. Kitame 3600 MHz dažnis ir ir 17(CL) – 18(tRCD) – 18(tRP) – 38(tRAS) vėlinimo laikai su 1,35 V įtampa. Identifikuojama, kad D60G moduliuose dirba „Samsung“ B-die lustai. Tai tikrai netikėta, kadangi tokia vėlinimo laikų seka nebūdinga B-die naudojantiems DDR4 moduliams. Paprastai B-die turinti operatyvioji atmintis gauna lyginius (14, 16) CL ciklus.

12 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Ką galiu pasakyti, RAM’ai kaip iš kosmoso atrodo.

  2. aJam parašė:

    Šitus nupirkau, nes „mano naujas kompas turi šviest“ buvo vienas pagrindinių mano moters reikalavimų, matau, neprašoviau 😀

  3. iTroubl3 parašė:

    Nu man tas RGB hype’as tai ką žn 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.