Antec P280 – polikarbonatas, „nesunaikinamas“ HDD narvas ir dar šis tas

Amerikiečių gamintojojo, „Antec",  korpusų gama išties nemaža ir gali pasiūlyti ne tik niekuo neišsiskiriančių, labai pigių biudžetinių korpusų, agresyvių modelių žaidėjams, bet ir profesionalią išvaizdą bei triukšmą slopinančių priemonių turinčių gaminių. Jei daugelis gamintojų triukšmo slopinimui dažniausiai pasirenka bitumą, „Antec" į savo P280 modelio šonines sieneles integravo polikarbonato sluoksnį. Ar gaunamas efektas panašus į įprastines naudojamas medžiagas pabandysime išsiaiškinti mūsų apžvalgoje.

 

 

  • Apie Antec"
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Specifikacijos
  • Žvilgsnis į išorę
  • Žvilgsnis į vidų
  • Montavimas
  • Testavimas
  • Rezultatai
  • Išvados

 

Apie Antec"

Dar 1986 metais įkurta amerikiečių kompanija tapo gerai žinoma kaip kokybiškų ir tvirtų kompiuterių korpusų gamintoja. Vėliau į savo prekių asortimentą „Antec" įtraukė ir maitinimo blokus, kuriuos kompanijos užsakymu šiuo metu gamina tokios kompanijos kaip „Seasonic" ar CWT. Bendradarbiaudama su „Asetek" kompanija žengė ir į aušinimo sprendimų rinką. „Antec" yra įsikūrusi JAV, Kalifornijos valstijoje, savo biurą turi ir Europoje, Nyderlanduose. „Antec" produkcija parduodama daugiau nei trisdešimtyje pasaulio šalių.

 

Pakuotė ir komplektacija

Savo gyvavimą, trunkantį jau ketvirtį šimtmečio, „Antec" nepamiršo paminėti ant tvirtos ir pakankamai stilingos P280 dėžės. Jei ant priekinio pavirčiaus pavaizduotas pats korpusas, tai dėžės galinis paviršius talpina P280 palaikomas savybes ir ypatybes, tarp kurių, žinoma, triukšmą slopinančių medžiagų panaudojimas, integruotas ventiliatorių valdiklis, dulkių filtrai ant visų įpūtimo zonų ir daugelis kitų.

Taip pat turime lentelę, apžvelgiančią technines korpuso charakteristikas: fizinius išmatavimus, naudojamų ventiliatorių skaičių ir jų išplėtimo galimybes,  maksimalų palaikomą CPU aušintuvo aukštį, VGA ilgį bei kita.

Korpusas dėžėje apsaugotas standartiškai: dviem putoplasto lakštais ir polietileniniu maišu. Pridedama komplektacija niekuo neišsiskirianti: varžtai, keletas laidų surišėjų (angl. zip ties) bei vartotojo gidas.

 

Specifikacijos

 

Žvilgsnis į išorę

Gana dideli, ypač kaip „silent“ korpusui, siekiantys 526 (A) x 231 (P) x 562 (I) išmatavimai indikuoja, kad P280 turėtų palaikyti didesnes, nei ATX tipo pagrindines plokštes, nebent „Antec" sumanė mažiau sumaniai išnaudoti tokius solidžius gabaritus. Laimei, pasitvirtina pirmasis variantas ir P280 palaiko XL-ATX gamybos tipo motinines plokštes.

Abu „Antec P280" šonai – vienalyčiai, nėra jokių triukšmą sugeriančiomis medžiagomis uždengtų papildomų angų ventiliatoriams. Apatinėje kairiojoje korpuso dalyje matoma rankenėlė, kuri skirta ištraukti dulkių filtrą iš po PSU skirtos zonos. Paprastai gamintojų pasirenkama kryptis būna korpuso priekis- > galas, tačiau „Antec" su P280 pasirinko kiek patogesnę, bet iš esmės tą pačią koncepciją.

Magnetu fiksuojamų ir į vieną pusę atsidarančių priekinių durelių struktūrą sudaro trys sluoksniai: aliuminio fragmentas (išorėje), plastmasė (viduryje) ir triukšmą slopinantis porolonas (viduje). Toks „sumuštinis" lyg ir turėtų leisti pasiekti geresnių triukšmo slopinimų savybių, bent taip teigia „Antec". Šone, tarp durelių ir priekinio korpuso gaubto, paliktas 1 cm. tarpelis optimalesniam oro įsiurbimui. Tiesa, kas akyliau studijavo skaidrę su nurodytomis korpuso charakteristikomis, tas turėjo pastebėti, kad „Antec" priekinių ventiliatorių su P280 nekomplektuoja.

Už durelių matomi trys 5.25“ plastmasiniai dangteliai ir lengvai šalinamas dulkių filtras. Palenkus dvi rankenėles ir išėmus filtrą iš jam skirtos zonos randame tvirtinimo vietas dviem papildomiems 120 mm. ventiliatoriams. Iškart už jų – struktūros prilaikančios vidinius HDD dėklus.

Virš durelių palikta I/O sritis yra atskira ir kartu su durelėmis, žinoma, nesivarsto. I/O panelė talpina po dvi USB 2.0 ir USB 3.0 jungtis bei lizdus ausinėms ir mikrofonui. Dešinėje – HDD veiklos indikatorius, kairėje – įjungtos būsenos indikatorius.

Įjungimo/išjungimo mygtukai išdėstyti korpuso viršaus priekinėje dalyje. Distaliau, pro korio formos groteles, matomi du 120 mm. skermens „TwoCool" ventiliatoriai.

Kaip ir priklauso XL-ATX palaikančiam korpusui, galinėje dalyje išdėstyti devyni PCI dangteliai, dengiantys teorinius išplėtimo lizdus, vieta PSU tvirtinimui, dvi H2O žarnelių pravedimui skirtos angos uždengtos guminėmis įvorėmis bei dar vienas 120 mm. išpūtimo ventiliatorius. Būtų kaip ir viskas, jei ne virš jo patalpinti slankikliai, priklausantys integruotam ventiliatorių valdikliui. Prie „low – high" padėtis turinčių slankiklių, įtariu, jungiami visi trys „TwoCool" ventiliatoriai.

P280 dugnas nieko įdomaus neatskleidžia, kaip tik angas PSU aušinimui, keturias silikonines kojytes ir priekiniam gaubtui priklausančią papildomą aušinimo angą.

 

Žvilgsnis į vidų

Atidarius P280, į akis pirmiausiai krenta pagrindinės plokštės tvirtinimo sienelėje iškirsta milžiniška anga, kurios skersmuo siekia apie 25,5 cm. Kabelių išvedžiojimui skirtos keturios guma uždengtos angos. Dvi mažiau solidžios ertmės sutinkamos virš įsivaizduojamos pagrindinės plokštės bei dar dvi arčiau maitinimo bloko. Būtų labai gražu matyti vieną angą ties 5-6 PCI lizdu, tuo atveju, jei būtų naudojama mATX pagrindinė, bet turbūt norisi perdaug, nes P280 tiesiog aiškiai sukurtas didesnio kalibro pagrindinėms…

Žemiau procesoriaus aušintuvo tvirtinimą palengvinančios angos randame keletą kilpų, skirtų laidų surišėjų permetimui.

Abiejų šoninių skardų vidiniai paviršiai padengti 0,8 mm. storio triukšmą sugeriančiu polikarbonato sluoksniu.

5,25“ įrenginių tvirtinimui pasirinkta man asmeniškai mažai matyta bevaržtė tvirtinimo sistema. Tikrai bus įdomu įsitikinti ar ši vienpusė bevaržtė sistema gali būti tokia pat efektyvi, kaip tai seniau įrodė gamintojas „Xilence".

Korpuso dugnas nėra išnaudotas siekiant maksimalaus aušinimo. Vietoje papildomos vietos dar vienam, jau šeštam sisteminiam ventiliatoriu, „Antec" už PSU zonos dugną paliko vientisą. Maitinimo šaltinis statomas ant plieninių korpuso struktūrų, o priešingoje pusėje jį palaiko viena vienintelė guminė kojelė.

„Antec" PCI plokščių tvirtinimą linkusi vadinti bevaržčiu. Ar galiu su tuo sutikti pasakysiu tik pabandęs išplėtimo plokštėms skirtus varžtus prisukti vien pirštais.

P280 HDD narvą sudaro šeši stalčiai, palaikantys ne tik 3.5“ kaupiklius, bet ir 2.5“ SSD. Pirmiesiems jau parengti antivibraciniai padėkliukai, o SSD kaupikliai gali būti pasirinktinai tvirtinami į virš laikiklių esančias du dedikuotus 2.5“ lizdus. Visais atvejais tvirtinimui būtini varžtai. Už HDD/SSD narvo, toje pusėje, kur baigiasi VGA PCB, įrengti laikikliai dviems 120 mm. ventiliatoriams, todėl vaizdo plokščių aušinimas gali tapti dar efektyvesniu.

Ventiliatorių valdikliui reikalingas maitinimas per molex jungtį. Dėja, kaip minėjau, šis valdiklis palaiko tik tris ventiliatorius, todėl įsidiegus papildomus įpučiančius ventiliatorius teks pasirinkti lėčiau besisukančius modelius arba pagalvoti apie papildomą ventiliatorių valdiklį. Tiesa, gana keista matyti, kad tokio pločio korpuso viršuje pagalvota tik apie 120 mm tvirtinimo skyles, nors grotelių plotis leidžia pilnai įdiegti ir 140 mm. įrenginius.

„Antec" pasirinko įprastinėmis rankovėmis aptraukti svarbiausius kabelius, o įjungimo/išjungimo laidai ir jų porininkai liko „pusnuogiai".

 

Montavimas

Dirbti su „Antec P280" dar maloniau, nei su prieš tai apžvelgtais panašaus pobūdžio korpusais, kaip „Nanoxia Deep Silence 1". Čia „įsijungia" ta savybė, kad P280 fiziniai išmatvimai yra didesni ir tuo pačiu gauname daugiau erdvės. Kabelių slėpimo galimybės už pagrindinės plokštės sienelės yra itin geros, mat čia paliekamas net 3 cm. pločio tarpas. Subtilią tvarką leidžia palaikyti ne tik pagrindinėse kabelių išvedžiojimo vietose patalpinti kabliukai, bet ir išilginis tvirtinamasis korpuso strypas, už kurio galima užkišti storesnius I/O panelės ar net SATA kabelius.

Tiesa, kilo menka problemėlė bandant permesti storesnius PSU kabelius per gumines įvores. Kadangi pastarosios kabelių išvedžiojimo angose laikosi ne itin tvirtai, jos paprasčiausiai iššokdavo. Žinoma, jas lengvai galima įsprausti atgal ir tokia problemėlė yra malonesnė, nei pavyzdžiui besilupanti ar tepanti įvorių guma, ką jau yra tekę matyti tam tikruose korpusuose. Kabelių išvedžiojimo ir slėpimo galimybės taip ir būtų išlikusiuos aukščiausiame lygyje, jei ne nepatogioje vietoje įrengtas ventiliatorių valdiklio maitinimo lizdas. Norint jį pasiekti iš už nugarinės pagrindinės plokštės sienelės teks turėti prailgintoją (angl. extender), o neturint jo – tenka kabelį raityti per centrinę korpuso dalį.

Laikiklių fiksacija su jame įtvirtintais informacijos kaupikliais P280 HDD/SSD narve itin solidi. Pastarieji niekaip nesugebės išslysti,o pats narvas korpuse įtvirtintas ypač solidžiai. Likau itin sužavėtas tuo, ką „Antec" sugebėjo padaryti su HDD triukšmo slopinimu. Silikoniniai žiedai ir tvirtinimo sistema taip absorbuoja HDD vibraciją, kad šio įrenginio darbas buvo praktiškai negirdimas net naktį! Viso paslaptis ta, kad pirštu paspaudus HDD, laikiklis priverčia jį labai maža amplitude drebėti, sakykime bendras efektas gaunamas panašus į kolibrio sparnų plazdenimą, tačiau viską reiktų padauginti iš milžiniško daugiklio.

„Antec P280" vėl žiba ten, kur paprastai tai tampa daugelio korpusų silpnąja vieta: bevaržtė tvirtinimo sistema 5,25“ įrenginiams. P280 siūlomas tvirtinimas paprastas ir toks efektyvus, kad iškrapšyti įrenginį iš jam skirto stalčiaus tampa sunku. Pasirodo, „Antec" nemelavo ir kalbėdami apie priveržimo įrankių nereikalaujančią PCI plokščių tvirtinimo sistemą, nors pastaroji naudoja varžtus. Prisukimas buvo maloniai minkštas, o galutinis pritvirtinimo efektas stabilus, todėl paimti į rankas atsuktuvo net nekilo minties.

170 mm. aukščio CPU aušintuvus ir 330 mm. ilgio vaizdo plokštes talpinančiame P280 taip pat palikta galimybė už HDD/SSD narvo įdiegti vieną arba du 120 mm. ventiliatorius. Jie paprasčiausiai užmaunami ant laikiklių ir iš šonų papildomai prispaudžiami gnybtų. Nereikėtų pamiršti, kad įsivaizduojamame vaizdo plokštės PCB kelyje atsiradęs ventiliatorius sumažins maksimalios palaikomos VGA ilgį iki 310-305 mm.

 

 

Testavimas

Temperatūros buvo fiksuojamos trims valdomiems  „TwoCool“  ventiliatoriams sukantis arba maksimaliu, arba minimaliu režimais. Testavimui pasirinktas dviejų "Unigine Heaven" sesijų laikotarpis. Vaizdo plokštės aušintuvas fiksuotas 30 % apsukoms, o CPU aušintuvas buvo paliktas darbui laisvu režimu (PWM). Aplinkos temperatūra – 20o C.

Testavimo sistema:

  • Procesorius: AMD Phenom II X4 955 BE @4.263GHz (203×21) 1.504v/ CPU NB @ 2.842GHz 1.325v
  • Pagrindinė plokštė: Gigabyte GA-990XA-UD3 (F13)
  • RAM atmintis: Kingston HyperX Blu DDR3 2x2GB 1600CL9 @1624 CL7-9-7-20-28 1T 1.65v
  • Vaizdo plokštė: Sapphire HD 7870 OC Edition (1050/5000 MHz)
  • SSD: Corsair F60 (60 GB/SATA II)
  • HDD: WD RE3 (1 TB/7200 RPM/SATA II)

 

Rezultatai

Atskirų komponentų temperatūrų elgesys prieš testavimą buvo nuspėjamas. Kadangi P280 neturi nė vieno įpučiančio ventiliatoriaus, o valdiklio valdomi ventiliatoriai lokalizuoti toliau nuo SSD, HDD ir VGA, pastarųjų komponentų temperatūros praktiškai nekinta. Natūralu, kad įtaka daroma tik procesoriaus ir pagrindinės plokštės temperatūroms: į aukštesnę apsisukimų pakomą įjungti trys „TwoCool" ventiliatoriai sumažina CPU temperatūrą 3.2o C, o VRM 3o C.

Sunku tiksliai įvertinti polikarbonatinio sluoksnio efektyvumą su įprastesniais triukšmo slopinimo būdais, tačiau suteikiamas duslumo-slopinimo efektas tikrai buvo aiškiai pastebimas. Net neabejoju, kad joks kitas triukšmo slopinimo būdas (ar tai būtų bitumas, ar dar kita medžiaga) negalėtų užslopinti „high" režime girdimų P280 ventiliatorių, tačiau „low" režimas + polikarbonatinis sluoksnis suteikė virtualiai negirdimos sistemos efektą.

 

Išvados

Manau, kad išsiaiškinę tikslų „Antec P280" pozicionavimą rinkoje bus galima tiksliau nubrėžti išvadas. Be abejonės, profesionaliai atrodantis P280 yra labai kokybiškai pagamintas (vien ką reiškia priekinėse durelėse esantis aliuminio sluoksnis bei „nesunaikinamas" HDD narvas), gražiomis savybėmis, kaip integruotas ventiliatorių valdiklis, ilgų vaizdo plokščių palaikymu ir jų galimu itin efektyviu aušinimu  pasižymintis „silent" tipo korpusas. Kitą vertus, už 430 litų prašomą kainą jau esu matęs šiek tiek platesnį savybių sąrašą turintį produktą – Nanoxia DS1, pradedant mažiau tvirta, bet kur kas lankstesne HDD/SSD narvo sistema, optimalesne gamyklinių ventiliatorių konfigūracija ir baigiant geresniu ventiliatorių valdikliu. Jei negelbsti tokios mažiau svarbios ypatybės, kaip patikimesnė bevaržtė tvirtinimo sistema ar ypač geros kabelių slėpimo galimybės, tikrai gelbsti tai, kad erdvumo atžvilgiu DS1 nėra jo tiesioginis varžovas, nors taip pat talpina XL-ATX pagrindines. Erdvumo klausimu P280 labiau susiduria su atnaujintu „Fractal Design XL R2", kurio kaina siekia ~540 litų. Tokiu atveju viskas kaip ir stoja į savo natūralias vietas, nes XL R2 „ant popieriaus" lyg ir atrodo kiek rimčiau, tačiau ir kainuoja daugiau. Ir išties, jei „Antec" kiek patobulintų ventiliatorių valdiklį ar bent pakeistų jo poziciją, bei sunormalizuotų gamyklinį aušinimą, tą, žinoma, galima atlikti ir pačiam, P280 drąsiai įsikištų į atkaklią kovą su DS1 ir Fractal Define R4, pastarąjį kai kurie pirkėjai gali atmesti, nes jis vienintelis nepalaiko XL-ATX pagrindinių. Jokių būdu nesakau, kad panaši kaina neleidžia P280 būti konkurencingam su minėtais korpusais, anaiptol, tačiau pirkėjui teks pasirinkti: arba maksimali kokybė, arba galbūt šiek tiek mažiau praktiškų savybių bei lankstumo. Iki mirtino smūgio pritrūko visai nedaug…

Privalumai:

  1. Ypač gera pagaminimo kokybė;
  2. Sienelės išklotos triukšmą slopinančiu polikarbonato sluoksniu;
  3. Neįtikėtinai gerai slopinama HDD vibracija;
  4. Palaikomos XL-ATX tipo pagrindinės;
  5. HDD narve talpinami 6x 3,5/2,5“ įrenginiai;
  6. Du specialūs vidiniai 2,5“ lizdai;
  7. Integruotas ventiliatorių valdiklis ir trys TwoCool ventiliatoriai;
  8. Trisluoksnės priekinės durelės;
  9. Puikiai veikiantis bevaržtis ODD užraktas;
  10. Atsuktuvo nereikalaujanti PCI įrenginių tvirtinimo sistema;
  11. Puikios kabelių fiksavimo/slėpimo galimybės;
  12. Visos oro paėmimo angos padengtos keičiamais dulkių filtrais;
  13. Talpina 170 mm. CPU aušintuvus ir 330 mm. ilgio vaizdo plokštes;
  14. Itin masyvi išpjova pagrindinės plokštės sienelėje;
  15. Galimybė padidinti VGA aušinimo efektyvumą;
  16. Šonu išimamas PSU dulkių filtras;
  17. Konkurencinga kaina;
  18. Trijų metų garantija;
  19. 2x USB 3.0

Vidutiniška:

  1. Ne itin protingai išdėstyti ventiliatoriai;
  2. Ventiliatorių valdiklis palaiko tik tris įrenginius;
  3. Neideali ventiliatorių valdiklio pozicija

Trūkumai:

  1. Ne itin protingai išdėstyti ventiliatoriai;
  2. Viršuje tvirtinami tik 120 mm. skyles turintys vetiliatoriai;
  3. Tik dalis I/O kabelių įvilkti į rankoves;
  4. Neturi išorinio 3,5" stalčiaus;
  5. Nėra bevaržtės HDD tvirtinimo galimybės

 

6 Komentarai

  1. Heloxx parašė:

    Korpusas atrodo neblogai, bet kaina tai ne eilinio lietuvio nosiai

  2. Spacewalker parašė:

    Pirmas minusas: spavu pasirinkimas ribotas. Juoda spalva labai jau nepraktiska. Minusas nr 2: 12cm ventiliatoriai. Trecias ir svarbiausias minusas hdd vibracijos. Nors jus sugebejot duot pliusa, bet as izvelgiu minusa. Vibracija neblogai persiduoda i korpusa. Na fractal tai isvis tragedija: skardinis hdd laikiklis isistato i skardini rema, o to pasekoje atsiranda neregeto grozio zvimbimai, zyzimai ir siaip barskejimai (trenkiu i sona is delno ir vel tyla). Turejau si korpusa, turejau Fractal R3. Dabar turiu Fractal R4 ir Silverstone PS07W. Juos visus vienija bendras bruozas: nesugebejimas uzciaupti HDD. Kai konstravau NAS buvau nusipirkes kinietiska ar lenkiska korpusa. Teko ji siektiek modifikuot, nes reikejo keturiu hdd vietu, o buvo tik dvi. Modifikacija paprasta: is skardos islenktas keturiu vietu hdd remukas kuris buvo ispraustas nuo korpuso apacios iki pat virsui esancio dvd laikiklio pakisant is apacios ir virsaus pakisant gumines trapines isteptas kazkokia medziaga panasia i silikona. Zinoma vizualiai sis mano "sedevras" atrode nekaip ir hdd montavimas buvo nepatogus (kai hdd keiciam karta per kelis metus, tai koks skirtumas). Rezultatas buvo toks: nei vienas is buvusiu ar esamu korpusu negalejo prilygt hdd vibracijos slopinimu. Kai turesiu laiko tokia operacija atliksiu Fractal ir Silverstone korpusam. Ir dar viena pastaba: hdd montavimas jusu isivaizduojama bevarzte sistema manau visiskai nesuderinamas su tyla. Kiek tokiu maciau visos buvo pigios plastikines nesamones, kurios tik keldavo papildomo triuksmo. Jei rinktis tarp Fractal ir sio Antec, tai Fractal zinoma neabejotinas favoritas: 14cm fan, geresne korpuso izoliacija, storesne skarda, storesnis dazu sluoksnis, bei spalvu pasirinkimas. Zinoma lyginau su R4, nes R3 tikrai nera vertas demesio. Ir siaip R4 issprende labai jau opia problema: patogiai isimamas dulkiu filtras, kai R3 fan laikiklis ir dust filteris viskas viename. Norint isimt reikdavo atsukt varztus ir atjungt ventiliatorius, na zinoma problema galima buvo sprest dulkes nusiurbiant su siurbliu, bet dabar R4 atlenki remuka laikanti ventiliatorius su filtru, istrauki, nuplauni po vandeniu ir vel istatai. Labai paprasta, patogu ir jokiu varztu. Antec taip pat labai patogiai issiima. Siaip net paprasciau.

  3. BC00 parašė:

    Teko bandyt FD Define XL, Nanoxia DS1 ir šį Antec – HDD vibracija ryškiai geriausiai slopinama pas P280 (dėl to ir riebus pliusas) ir tikrai neturiu paskatų kažką papildomai aukštint ar pan. Mano naudojimosi atveju P280 slopino HDD traškesius itin gerai, jokio persidavimo į korpuso struktūras, gali būti, kad tavo atveju buvai prisukęs HDD prie silikoninių žiedų per daug tampriai. Kaip ir sakiau, kiekvienas iš iki šiol apžvelgtų case turi savų pliusų ir minusų, gaila neteko dar apžvelgt R4, bet pvz tokio dalyko, kaip tik 120mm. fanai tikrai labai nesureikšminu (tokiuose korpusuose nebus kišami itin kaistantys komponentai, o rinkoje apstu tylių ir efektyvių 120mm. variantų), kur kas svarbesnis kokybiškesnis HDD narvas. Silent tipo korpusų izoliacijos efektyvumą taip pat žiauriai sunku vertinti (ausimis), ir be dBA matuoklio čia tikrai neišsiversi. Dažų sluoksnis išvis, mano galva, gali būti aktualus tik apžvalgininkui, pvz man, vis ardančiam ir sudedančiam atgal:) Tikiu, kad nėra efektyvios, vibraciją sugeriančios, HDD bevaržtės tvirtinimo sistemos (vieną turiu ir nesu patenkintas), bet tai yra paskata gamintojams sukurti kažką apčiuopiamo, o tai padaryti nėra neįmanoma, visgi tai ne NASA projektas:) P.S. Antec yra pristačiusi ir baltą P280 versiją ir jau siūlo akrilinius langus.

  4. Spacewalker parašė:

    Kai pirkau Antec tokios prabangos kaip balta spalva nebuvo. Manau galima uzdet tada +. Tiesa man dar nepatiko ventiliatoriai, jau tokia pigiena kvepejo ir garsas kaip kokio sleave ball butu. Prisiminiau del hdd: bejeris toks, kad del nepakankamai standziai itvirtinamo hdd jis susiskersavo ir vienas hdd kampas lietesi i plastikiniu hdd laikikliu rema. Ko pasekoje atsirado tas garsas. As ir pastebejau, kad prisukus per stipriai hdd priraukiamas prie to remuko ir visas silikoniniu padu efektas isgaruoja. Dziugu matyt lietuviskas ir galima sakyt profesionalias apzvalgas. Tikekimes su laiku progresuos ir ju kiekis. Sekmes!

  5. BC00 parašė:

    Nu va kur šuo pakastas:) Na jei dar įsigysim dBA matuoklį tai bus turbūt viskas, ką galim pasiekt iš profesionalios pusės. Ačiū už gerus žodžius!

  6. Asamite parašė:

    Su trūkumu nr. 2 nenorėčiau sutikti, iš praktinės pusės neišbandžiau tai sunku ką ir sakyt, bet manau viršuje tūrėtų puikiai tilpti ir tikti Corsair h100 aušintuvas ir panaudojus aušintuvo ir korpuso ventiliatorius gauti push/pull efektą. Kas žiūrint iš aušinimo perspektyvos, tikrai tūrėtų veikt geriau nei 2x140mm. Bet vėlgi čia tik teorija. Tiesa, kaip Spacewalker ir minėjo korpuso aušintuvai tikrai atsiduoda pigiena 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.