„ARCTIC Freezer 50“ – geras ne kiekvienai platformai

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

ARCTIC vėl siūlo vartotojo gidą peržiūrėti internete pasinaudojus QR kodu. Vartotojas be padėkos skrajutės gauna tik tai, ko reikia, t.y. tvirtinimo elementus ir keliems užtepimams skirtą MX-4 termo pastą. Kadangi tai A-RGB modelis, papildomai gauname valdiklį ir nuotolinį pultelį.

„ARCTIC Freezer 50“ išlieka dvibokščiu oriniu aušintuvu. Kiekvienas bokštas sudarytas iš 52 aliuminio plokštelių, tačiau radiatorius nėra simetriškas. Už 120 mm skersmens ventiliatoriaus esantis bokštas yra plonesnis už kitą. Lyginant su TR versija gabaritai nepakito (149,5 (P) x 166 (A) x 148 (G), tačiau dėl sumažinto šilumos vamzdelių skaičiaus svoris sumažėjo nuo 1,25 kg iki 1,16 kg. Gabaritus ir masę labai padidina didžiulis plastiko kiekis. ARCTIC toliau renkasi praktišką juodą spalvą. Akivaizdžiai matyti, kad priekyje sumontuoto 120 mm skermens ventiliatoriaus fiksacijai panaudotas gaubtas, taigi jis bus nuimamas kartu su plastmasiniu rėmu aplink jį. Ventiliatoriaus sūkiai kinta 200 – 1800 RPM diapazone.

Be plastmasių aušintuvas nėra jau toks masyvus…

Aušintuvo viršutinę dalį taip pat dengia plastmasinis gaubtas, ant kurio patalpintas gamintojo logotipas. Matomos perforacijos labiau atlieka estetinę paskirtį nei praktinę. Tarp gaubto nuo kraštinio plastiko įterptos matinės juostelės, kurios yra iliuminuotos RGB. Pašvietimas integruotas ir į ARCTIC logotipą.

Vidurinis gaubtas laiko 140 mm skersmens ventiliatorių, kuris ištraukiamas per viršų. Gaubto kraštai yra fiksuojami prie apačioje esančių plastikinių laikiklių. Fiksavimo sistema nėra itin patogi – įstatyti gaubtą į vietą, kai aušintuvas jau yra korpuse, pakankamai sudėtinga.

Centrinio 140 mm ventiliatoriaus darbinis sūkių diapazonas nuo 200 iki 1700 RPM. Kaip ir mažasis 120 mm skersmens ventiliatorius, jis taip pat naudoja FDB guolius. Būtent iš šio ventiliatoriaus išeina 3-pin 5 V ARGB bei 4-pin šakotuvas, į kurį jungiamas 120 mm ventiliatorius. Įvykus gedimui abu ventiliatorius įmanoma pašalinti iš plastmasinių dėklų, tačiau ARCTIC atskirai šių ventiliatorių modeliais neprekiauja.

Išėmus centrinį ventiliatorių apnuoginamos viršutinės aliuminio plokštelės ir šilumos vamzdelių galai, kurie išdėstyti neuždengiant vienas kito. Vienas vidinis plokštelių paviršius yra lygus, kitas, siekiant padidinti paviršiaus plotą, – dantytas. Tas pats galioja kitiems dviem išoriniams plokštelių kraštams.

Kaip minėjome, Freezer 50 yra praradęs du iš aštuonių šilumos vamzdelių. Esamų šešių šilumos vamzdelių diametras yra vienodas (6 mm).

Šilumos vamzdeliai įsprausti į aliumininę plokštelę, kuri savo galuose turi po fiksuojamąjį varžtą su spyruokle. ARCTIC pasirinko tiesioginio kontakto (direct touch) sprendimą, kai vamzdeliai savo pagrindu kontaktuoja su procesoriaus IHS dangteliu. Vamzdeliai yra padengti nikelio danga, tačiau poliravimas veidrodinio efekto nesukelia. Tarp vamzdelių esti maži tarpeliai, kuriuos užpildys termo pasta. Tai normali praktika tokio tipo aušintuvams.

 

Radiatoriaus tipas Dvibokštis (dual tower)
Radiatoriaus išmatavimai (su ventiliatoriais)
149,5 (P) x 166 (A) x 148 (G) mm
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Tiesioginio kontakto variniai šilumos vamzdeliai ir aliumininis plokštelių blokas (viskas padengta nikelio sluoksniu)
Svoris (su ventiliatoriais) 1,16 kg
Termo vamzdelių konfigūracija 6x 6 mm
TDP reitingas
250 W
Ventiliatorių išmatavimai
120 x 120 x 25 mm

140 x 140 x 25 mm

Pridėtų ventiliatorių skaičius 2
Ventiliatorių specifikacijos 120 mm: 200 – 1800 RPM

140 mm: 200 – 1700 RPM

0,4 sonos = ~23,5 – 25 dBA

Maksimalus ventiliatorių skaičius 2
Palaikomi lizdai LGA 115x, LGA 1200, LGA 2011(3), AM4
Garantinis laikotarpis
24 mėn
Kaina
 ~54 € (su A-RGB ~66 €)

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.