„Asus B250 Mining Expert“: tiesiai į kasyklą

19 vaizdo plokščių, ar tikrai?

Kasant kripto valiutas labai pravartu, jei vienoje sistemoje galime sujungti kuo daugiau vaizdo plokščių. „Asus“ su „B250 Mining Expert“ mums siūlo net 19 PCIe jungčių. Šioje skiltyje pakalbėsime, kaip prie šių jungčių prijungti kuo didesnį vaizdo plokščių kiekį. Viena dalis bus aptariant oficialią „Asus“ informaciją ir vaizdo plokščių pajungimo būdus. Kita dalis (sekantis skyrius) bus neoficiali, ten aptarsime daugiau galimų vaizdo plokščių pajungimo būdų. Visa tai – jau turinčių šią pagrindinę plokštę patirtis, surinkta iš interneto, kuri pravers ir mums. Vėliau pamatysite, kodėl šių bandymų padaryti negalime patys. (Nepaisant to, kad neturime 19 vaizdo plokščių).

„Asus“ stipriai rekomenduoja su „B250 Mining Expert“ pagrindine plokšte naudoti „Windows 10“, bet bėdų netūrėtų kilti ir su „Linux“. Norint pasiekti magišką 19 grafikos kortų skaičių šioje pagrindinėje plokštėje, yra mažytis kabliukas. Tam būtina turėti mažiausiai aštuonias specialias kripto valiutos kasybai pritaikytas vaizdo plokštes (P106-100, P104-100) be vaizdo išvesčių. Kiti vienuolika lizdų privalo būti užpildyti AMD vaizdo plokštėmis. Kaip rodo paveikslėlis, į pirmus PCIe lizdus reikia jungti P106, o į kitus AMD vaizdo plokštes. Tad štai ir atsakymas, kaip „Asus“ siūlo pasiekti 19 vaizdo plokščių su „B250 Mining Expert“. Neturint specialių kripto kasimui pritaikytų vaizdo plokščių, to padaryti neįmanoma. Pagalvosite, o kas gi trukdo sujungti 19 įprastų vaizdo plokščių? Panašu, kad „Asus B250 Mining Expert“ turi 13 įprastų vaizdo plokščių limitą BIOS, ir su daugiau nei velnio tuzinu nepavyks paleisti sistemos.

Sekanti konfigūracija, kurią siūlo „Asus“, yra 13 vaizdo plokščių. Taip, tas pats velnio tuzinas, apie kurį jau kalbėjome. Norint pajungti 13 grafikos akseleratorių, nebereikia specialių kripto valiutos kasimui pritaikytų vaizdo plokščių, užteks ir įprastų. Pagal rekomendacijas, galime sujungti 2 „nVidia“, 5 AMD ir dar 6 vaizdo plokštes nepriklausomai nuo gamintojo. Toks pasiūlymas yra dėl labai paprastų priežasčių – tai „Windows 10“ apribojimai (maksimaliai 8 „nVidia“ GPU). Tiesa, su „Windows 10 Fall Creators Update“ (1709 ver.) šis tas pasikeitė. Palaikomų vaizdo plokščių kiekis pakilo iki 12 tiek su „nVdia“, tiek su AMD produkcija. Tad nežinia, kodėl „Asus“ rekomenduoja nedėti daugiau nei 8 „nVidia“ vaizdo plokščių. Toks limitas būdavo su senesnėmis „Windows 10“ versijomis. Tam tikriausiai yra paprastas paaiškinimas, gidas darytas išleidžiant „B250 Mining Expert“, o tai buvo vasaros pabaiga. „Windows 10 Fall Creators Update“ pasirodė tik spalį.

Paskutinė konfigūracija, kurią rekomenduoja „Asus“, yra 11 vaizdo plokščių. Norint išgauti šį skaičių reikės trijų AMD ir aštuonių bet kokio gamintojo (AMD ar „nVidia“) vaizdo plokščių. Vėl figūruoja tas pats 8 „nVidia“ vaizdo plokščių limitas. Kitame skirtuke pakalbėsime apie neoficialius pajungimo būdus.

 

Oficiali „Asus B250 Mining Expert“ pajungimo schema
Vaizdo plokštės Vaizdo plokščių kiekis
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
„nVidia“ P106  

Nėra limito

5-8 7-8 8
Įprastos Ne Ne
AMD 5-8 7-8 9-11

 

5 Komentarai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.