Azotu bandomas gesinti drakonas: „MSI GTX 1060 GAMING X 6 GB“

Išvados

Priėjus prie išvadų apžvalgininkui visada kiek palengvėja, bet su „MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB“ viskas nėra taip paprasta. Gan keista situacija, nes šiai vaizdo plokštei sunku surasti trūkumų. Realiai prie jos galėtų prikibti tik pirkėjas, turintis priekaištų išvaizdai, turima omenyje, jei jums nepatinka jos dizainas, kas yra skonio reikalas. Bet ir čia MSI panaudojo sau įprastus sprendimus, ir jei kompanija nekeičia vaizdo plokščių dizaino jau kelinta karta, reiškia daugumai jis yra tinkamas.

Pagrindinis „MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB“ akcentas, žinoma, yra aušintuvas. „Twin Frozr VI“ yra pagyrų vertas aušinimo sprendimas. Aušintuvo ventiliatoriai apkrovos metu net neperkopia 1000 apsisukimų per minutę ribos, jei būti tiksliems, jie sukasi 800 RPM zonoje. Toks ventiliatorių darbas yra virtualiai negirdimas. Sistemoje tikriausiai bus aušintuvas, kuris skleis daugiau garso.

Aušintuve esama įmontuotų RGB LED. Norint juos valdyti ar išjungti, teks pasinaudoti „MSI Gaming App“. Su programėle dar gauname vaizdo plokštės profilių pasirinkimo galimybę („Silent“, „Gaming“, „OC“), kaip ir įvairiausių parametrų vizualinį perteikimą į žaidimą (OSD). Suinstaliavę „Gaming App“ kaip priedą gausite „Dragon Eye“ technologiją, kurios pagalba žaidimo metu pasirinktoje ekrano vietoje galima stebėti „Youtube“ ar „Twitch“ transliacijas. Tiesa, ši technologija veikia ne su visais žaidimais, bet daugumą eSporto žaidimų sąraše tikrai rasite.

Nors „MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB“ jau yra spartinta, bet atsukus kranelį iki maksimumo, dar galime tikėtis papildomos 10 % spartos. Tai, žinoma, varijuos nuo žaidimo.

Vieną priekaištą MSI visgi galime išsakyti – tai skurdi komplektacija. Realiai pirkdami „MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB“ ir gauname tik „MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB“. Pakuotėje nebus jokių papildomų kabelių ar vaizdo kabelių konverterių.

Kadangi „MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB“ yra aukštesnės pakopos produktas su efektyviu aušinimu ir LED apšvietimu, ji nėra pati pigiausia iš GTX 1060 šeimos vaizdo plokščių. Apžvalgos publikavimo metu, „MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB“ kaina parduotuvėje buvo 325 €. Tokia kaina niekuo neišsiskiria iš kitų kompanijų siūlomų premium GTX 1060 modelių. Todėl nesirinkti „MSI GTX 1060 Gaming X“ gali priversti tik simpatijos kitai firmai.

Reziumuojant galima pasakyti, kad pasirinkdami „MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB“ tikrai neprašausite. Gausite viską, ko galima norėti iš vaizdo plokštės. Ji bus tyli, vėsi, energetiškai efektyvi ir sparti. Jos spartos užteks žaidimuose 1080p raiškoje su ultra nustatymais, norint pasikinkyti 1440p ir turėti sklandžius kadrus neretai gali tekti mažinti detalumą.

Pliusai:

  • Ypač tylus aušinimas
  • Žemos temperatūros
  • Išsijungiantys ventiliatoriai
  • Nugarinė plokštė (Backplate)
  • Mažos energijos sąnaudos
  • RGB LED apšvietimas
  • Paspartinta

 

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    gera antraste 🙂

  2. BC00 parašė:

    Pavadinimas mano, visas didis darbas Mindaugo 😉

  3. adex parašė:

    laba diena, labai noreciau suzinoti atsakymus i siuos klausimus:
    kodel lyginama su vaizdo plokste kuri yra 85 eurais pigesne? (pagal skytech kainas)
    kodel lyginama su 4gb versija o ne 8? (pastaroji taipogi butu 49 eurais pigesne pagal skytech)
    kodel lyginama oc’ed plokste pries stock? (jeigu spartiniti tai spartinti abi, paspartinus 480, galima isgauti iki 10% didesne sparta, kai kur gautu kai kur laimetu, bet overall rezultatas greiciausiai butu jau kitos plokste naudai)

    jeigu jau reklamuojate produkta, tai reklamuokite adekvaciai, lygindami su kitos firmos 1060, o nedarykite kazkokios isdivalkes lygindami su 85 eur maziau kainuojancia gpu is visai kitos stovyklos

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Trumpai ir paprastai. Gauta apžvelgti MSI GTX 1060. Keičiasi visa žaidimų bazė ir sistema, todėl dabar viskas iš pradžių. GTX 1060 lyginama su tuo ką turiu asmeniškai, jokių užslėptų kėslų. Greitu laiku prie testų prisijungs GTX 1070. Vėliau, jei dar ką kas pasiūlys bus daugiau gpu.

    • IFeelYou parašė:

      Nelabai supratau šitų klausimų. Toks jausmas kad žmogus galvoja kad čia galima pasirinkt, maždaug išsirinksiu vieną iš 8 turimų RX480 variantų 🙂 Taigi gavo žmonės apžvalgai 1060 ir lygina su tuo ką apskritai turi, ar buvo gavę.
      Niekas čia apksritai nieko nereklamuoja, čia apžvalga.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.