„be quiet! Pure Loop 280“: kitoks nei absoliuti dauguma AIO

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

„Pure Loop“ gamintojo yra įvardinamas kaip išskirtinės (angl. essential) klasės produktas. Kas tikrai išskirtinio, tai komplektacija. Nors nėra pridedami varžtai push pull konfigūracijai, tačiau stebina zip-ties surišėjai ir buteliukas su aušinimo skysčiu. Pasirodo, „Pure Loop“ gali būti iš naujo užpildytas.

Iš aliuminio pagamintas 317 mm ilgio radiatorius turi 14-a šilumos vamzdelių. Radiatoriaus storis yra standartinis (27 mm), kaip ir gijų tankis jame. Galutinis AIO sistemos svoris kiek daugiau nei 1,2 kg. Ant abiejų pusių matomas užrašas „Pure Loop“, tačiau kur kas daugiau unikalumo duoda viename iš dviejų radiatoriaus galų (talpų) įsuktas kryžminis varžtas – čia sistema gali būti pakartotinai užpildyta. Ant žarnelių pakabinta konstrukcija ne kas kita, kaip jau paminėta išorinė pompa.

Žarnelių ilgis siekia 400 mm. Jos įvilktos į standartines medžiagines rankoves, kurios plačiai naudojamos NZXT ir „Corsair“ AIO sistemų. Gamintojas nenurodo jų storio, tačiau bent iš išorės jos savo diametru neišsiskiria – viduje greičiausiai turėsime 3/8″ standartą.

Pompa beveik tiesiogine ta žodžio prasme yra pagaminta ant žarnelių. Ji paslėpta po plastikiniu gaubtu, kurio pozicija nekintanti. Informacijos apie pačią pompą labau mažai. Skelbiama, kad ji dirba 5500 RPM intensyvumu, tačiau nei galia nei kiti parametrai nėra žinomi. Maitinimui skirtas vienas 3-pin kabelis.

CPU blokas yra ypač lengvas dėl kelių priežasčių. Pirma, jame nėra pompos. Antra, jis pagamintas iš gana pigaus plastiko, nors viršutinė dalis atrodo tikrai neblogai dėl šlifuoto aliuminio imitacijos. Plačiu kampu besisukančiuos žarnelės į bloką patenka pro jo šoną. Iš bloko išeina vienas 3-pin kabelis, kuris skirtas LED pašvietimą gavusio užrašo maitinimui. Panašu, kad nepaisant lizdo, ant kurio bus montuojamas AIO, blokas kliausis tik dviem fiksaciniais taškais.

Aštuonkampis varinis padas yra padengtas nikelio sluoksniu. Poliravimo rezultatas beveik veidrodinis atspindys.

Radiatorius komplektuojamas su dviem „Pure Wings 2“ ventiliatoriais. Pastarieji 140 mm skersmens įrenginiai turi ekonominius rifle guolius ir gali pasiekti 1600 RPM. Statinis slėgis nurodomas 1,82 mm/H2O. Antivibracinės medžiagos ant rėmo nenaudojamos.

 

Radiatoriaus tipas 280 mm
Radiatoriaus išmatavimai 317 x 140 x 27
TDP reitingas
?
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Aliuminis
Radiatoriaus užraktai metaliniai (neatsukami)
Pompos sūkiai 5500 RPM
Žarnelių ilgis 400 mm
Vandens bloko užraktai metaliniai (neatsukami)
Atskiras užpildymo portas +
Pridėtų ventiliatorių skaičius 2
Ventiliatorių skersmuo 140 mm
Ventiliatorių specifikacijos 400 – 1600 RPM

94,17 CFM

1,82 mm/H2O

38,1 dBA

Maksimalus ventiliatorių skaičius 2
Integruotas ventiliatorių valdiklis
Ventiliatorių valdymas programiniu būdu
Palaikomi lizdai LGA 115x, LGA 1200, LGA 2011(-3), LGA 2066, AM3(+), AM4
RGB palaikymas
Garantinis terminas 36 mėn
Kaina
105 €

 

2 Komentarai

  1. TomasP parašė:

    Tarp Pure ir Silent loop 280mm kainos skirtumas apie 30 eurų. Norėčiau palyginimų tarp jų ar verta investuoti papildomai pinigėlius.

  2. BC00 parašė:

    Nuoširdžiai abejoju 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.