„BenQ SW2700PT“: ah, gražu, va – per smulku

„Pallete Master Element“ programinė įranga

SW2700PT taip pat palaiko HW lygio kalibraciją, leidžiant pakitimus atlikti vidinėje „Look Up Table“ (LUT) lentelėje ir visus nustatymus išsaugoti pačiame monitoriuje. Tai labai svarbi funkcija, užtikrinanti pastovų tikslumą aplenkiant programinio lygio kalibraciją ir jos profilius. Kadangi visi nustatymai išsaugomi pačiame monitoriuje, parinkti nustatymai aktyvūs nepriklausomai nuo apliakcijos, su kuria tenka dirbti.

Šiam darbui atlikti skirta „Pallete Master Element“ (PME) programinė įranga, kurią galima nemokamai parsisiųsti iš „BenQ“ svetainės. SW2700PT neturi integruoto kolorimetro, todėl būtina naudoti trečių šalių įrenginius. Naujausia PME versija suderinama su „X-Rite“ gamybos „i1Pro (2)“, „i1Display Pro“ ir „i1Display 2“ bei „DataColor“ sukurtais „Spyder4“ ir „Spyder5“ kolorimetrais.

PME leidžia pasirinkti arba pradinio, arba išplėstinio lygmens kalibravimą. Mes renkamės antrąjį variantą, kuris jau turi keturis skirtingo tipo veiklai pritaikytus profilius, tik su jiems būdingais nustatymais. Profiliai nėra aktyvuojami vienu paspaudimu, atliekama pilna kalibracija į vieną iš dviejų („Calibration1“ arba „Calibration2“) profilinių talpų monitoriuje. Vartotojas nėra „pririštas“ prie vienos paletės, todėl gali dirbti pasirinktinai su sRGB, „Adobe RGB“ ar kita.

 

Užpildyti (sukalibruoti) pačią mažiausią 14-bit 3D LUT lentelę prireikė ~15-os minučių. Didesnės struktūros prireiktų daugiau laiko, tačiau LUT lentelė būtų šiek tiek tikslesnė. Raporte esame informuojami, kad balto taško ir ryškumo reikšmės itin artimos prieš kalibravimą mūsų nustatytoms siekiamybėms, t.y. 6500 kelvinų ir 120 cd/m².

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.