„BenQ SW2700PT“: ah, gražu, va – per smulku

OSD Meniu

Pirminė nustatymų juosta iššaukiama spustelėjus bet kurį iš penkių mygtukų. Tai yra individualiai konfiguruojama juosta. Įvesties, spalvų režimo ir ryškumo nustatymai gali būti pakeisti į bet kuriuos kitus. Pastovios tik labiausiai į dešinę esančios „Meniu“ ir „Exit“ piktogramos. Gamykliškai parinkta net 90 % ryškumo vertė verčia suabejoti, ar SW2700PT tikrai pas mus atkeliavo jau sukalibruotas.

 

 

Pagrindinis meniu suskirstytas į tris skiltis: „Display“, „Color Adjustment“ ir „System“. Be įvesties pasirinkimo iš čia galima keisti kraštinių santykį su ekrane atvaizduojamo vaizdo įstrižaine. Priminsime, kad „Aspect“ parinktis geriausiai tinka 4:3 turiniui, išlaikant tinkamą vaizdo formą, o parinktis „1:1“ sugrupuoja pikselius santykiu vienas su vienu.

 

Geltona spalva žymimoje „Color Adjustment“ skiltyje surikiuoti su spalvomis susiję nustatymai. SW2700PT turi net aštuonis spalvų režimus. Keletas iš jų: „Adobe RGB“, sRGB, Rec. 709, „Photo“, „Low Blue Light“ ir B + W. Pastarasis paverčia ekrane atvaizduojamą vaizdą juodai baltu. Po porą profilių palikta asmeninei konfigūracijai arba kalibracijos su „Palette Master Element“ išsaugojimui.

 

Baltą tašką apsprendžia paprasčiausios vertės (5000, 6500, 9300) kelvinais. Minimali gamos vertė 1,6, maksimali 2,6. Keičiama žingsneliais kas 0,2. Spalvų gamos lentelėje nebelikę „ne tikrų“ profilinių režimų. Čia vartotojas renkasi iš sRGB, „Adobe RGB“, Rec. 709 ir DCI-P3. Visi atlikti pakeitimai gali būti greitai anuliuoti su „Reset Color“ komanda.

 

 

Paskutinė „System“ nustatymų grupė leidžia ne tik keisti nustatymus, kurie atsiranda pradinėje OSD juostoje, bet ir pagal savo poreikius priskirti komandas trims OSD pultelio mygtukams. Vartotojas gali visiškai užrakinti OSD juostą, pakeisti jos rodymo trukmę, tačiau turbūt vienas svarbiausių čia esančių nustatymų tai AMA („Advanced Motion Accelerator“). Pikselių atsako laiką reguliuojantis nustatymas turi tik dvi reikšmes: įjungimo ir išjungimo. Gamykliškai AMA yra įjungtas.

 

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.