„Corsair RM850x White“: jo slėpimas po korpuso gaubtu būtų didžiausia nuodėmė

Po gaubtu

„RM850x White“ yra pagamintas kompanijos CWT ir tai absoliučiai nestebina – šis OEM’as šiuo metu yra pagrindinis „Corsair“ partneris. Platformos struktūra ta pati kaip ir RMi maitinimo šaltiniuose, tik išimti skaitmeniniai elementai, leidžiantys stebėti ir keisti tam tikrus maitinimo šaltinio parametrus, pavyzdžiui +12 V linijų skaičių. Taigi turime pusės tilto topologiją su LLC konverteriu pirminėje zonoje ir sinchroniniu +12 V išlyginimu su DC-DC konverteriais mažosioms linijoms antrinėje pusėje.

„Jonnyguru“ iliustracija

Pirminis filtravimas prasideda nuo dviejų Y kondensatorių, kurie stovi už AC lizdo. Ant montažinės plokštės patalpinti dar keturi identiški Y kondensatoriai, trys X tipo kondensatoriai ir dvi ritės. Nuo per didelių momentinių srovių, atsirandančių kuomet PSU įjungimo metu reikia įkrauti kondensatorius, saugo NTC termistorius ir jam priskirta elektromagnetinė rėlė, leidžianti termistoriui greičiau atvėsti. Nepamirštas ir metalo oksido varistorius (MOV), nukenksminantis tinklo kilmės spyglius. Diodų tiltelis aušinamas bendru mažyčiu radiatoriumi.

„RM850x White“ turi pagrindinų elektrolitinių kondensatorių (400 V, 2x 470 uF, 2000 @105 °C) porą. Jie pagaminti kompanijos „Nichicon“, o jų bendra talpa siekia 940 uF – 850 W galios agregatui stipriai per daug, tačiau nuo to tik geriau hold up rezultatams, kurie apsprendžia, kiek ilgai sistema gali veikti neišsijungusi nutrūkus energijos tiekimui. Efektyvumo lygis aukštas, todėl APFC zonos MOSFET tranzistoriams bei boost diodui užteko elementaraus radiatoriaus be dantukų. Kažkas panašaus į radiatorių buvo priskirta tik pagrindiniams perjunginėjams. APFC ir PWM valdikliai stovi ant bendros atskiros montažinės plokštės.

+12 V grandinę generuojantys MOSFET tranzistoriais taip pat iškelti ant atskirų montažinių plokščių ir aušinami viso labo aliumininėmis sijomis. Šalia krašto esanti gerokai didesnė pridėtinė montažinė plokštė skirta DC-DC konverteriams. Antrinėje zonoje visi elektrolitiniai kondensatoriai pagaminti kito japonų gamintojo „Nippon Chemi-Con“. Čia yra net trys skirtingos šeimos (KZE, KZH, KY), tačiau visų reitingas 105 °C. Prijungiamų kabelių sienelėje sulituoti polimeriniai FPCAP kondensatoriai. Tai „Nichicon“ divizija, kuri elektrolito sudėtimi yra laikoma tarpiniu variantu tarp polimerinio ir įprasto elektrolitinio kondensatorių. Apsaugų IC – populiarusis „Weltrend WT7502“.

Iš ventiliatoriaus NR135L galima susiprasti, kad tai 135 mm skermens aušinimo įrenginys (12 V/ 0,22 A). Tai rifle (modifikuoti slydimo) guolius naudojantis ventiliatorius, kuris taip pat montuojamas ir RM šeimos maitinimo šaltiniuose. RMi ir visi HX modeliai gauna 140 mm skersmens ventiliatorius su aukštesnės kokybės FDB guoliais.

6 Komentarai

  1. YOman parašė:

    na žinoma. Kai pirksiu naują PC, tai išskirtinai tam, kad į maitinimo bloką veizėt… 😉
    O jei rimtai-gera apžvalga, kaip visad.

  2. Daimonass parašė:

    Panašus į Silencer MK III, tik kiek silpnokas.. 😀

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Reik į kasyklą į darbinti, kad gražesnė būtų 🙂

  4. RedundancyMaster parašė:

    Labai dideli pliusa rasau Corsair uz medziaginius kabelius.

  5. Minde parašė:

    grazus smotas ir grazi apzvalga

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.