Dvigubas taktikos patikrinimas: 2x 8 GB „Crucial Ballistix Tactical“ DDR4 rinkinys

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

„Crucial“ savo produktą pirkėjui pateikia elementarioje plastikinėje pakuotėje, kuri viską, kas reikalinga pateikia kaip ant delno. Kalbame apie ant dėžutės užklijuotą specifikacijų lipduką. Papildomai įdėtas lankstinukas informuoja, jog „Ballistix Tactical“ šeima buvo sukurta entuziastų poreikiams pildyti ir įsiterpia tarp kitų dviejų „Ballistix Sport“ ir „Ballistix Elite“ serijų.

 

„Tactical“ šeimos dažnių diapazonas 2666 – 3000 MHz. „Crucial“ siūlo nuo 4 GB talpos modulių iki 64 GB (16 GB x4) komplektų. Pasiūla išvaizdos prasme – skurdi. Visi iki vieno pasirinkę „Tactical“ DRAM atmintį gaus pilkos spalvos modulius, abipus radiatorių nešinus keletu baltos spalvos užrašų ir lipdukų, iš kurių vienas nurodo modulio kodą, jo talpą, dažnį, vėlinimo laikus ir darbinę įtampą.

Viršutinė radiatoriaus dalis primena puikiai visiems šaudyklių mėgėjams žinomo M4 automatinio ginklo vieną iš fragmentų. Paviršiaus plotą, nenukrypstant nuo tematikos, šiek tiek didina ir skersai radiatorių šonų keliaujančios juostos. Logiškai atrodo ir nesujungtas viršutinių radiatorių dalių dizainas, kuomet vienos pusės radiatorius surenka karštį tik nuo tos pačios pusės FBGA lustų. Standartiškai panaudotas aliuminis, bet kadangi pačio radiatoriaus storis minimalus, „Ballistix“ modulis verčia atkreipti į save dėmesį savo lengvumu. Identišką FGBA lustų skaičių turėję „Trident Z“ moduliai iš G.SKILL buvo pastebimai sunkesni. Prie to prisideda ir labai konservatyvus radiatorių aukštis. Bendras „Tactical“ modulio aukštis vos 36 mm.

 

 

Akivaizdžiai matyti, kad FBGA lustai išdėstyti abipus juodos spalvos montažinės plokštės, o žinant viso modulio talpą (8 GB) ir FBGA skaičių, kuris „dual rank“ konfigūracijoje visada yra 16, pasidaro nesunku suskaičiuoti, jog vieno lusto talpa siekia 512 MB. Kas kita – lusto gamintojas. „Thaiphoon Burner“ įrankis nenuimant radiatoriaus padeda tai identifikuoti. Gana netikėtai ant šių modulių aptinkami ne „Micron“ („Crucial“ yra šios kompanijos prekinis ženklas), o „Samsung“ E-die serijos lustai. Rinkoje cirkuliuoja ne vien B-die, bet ir C/D/E-die lustai. Tiesa, „Ryzen“ procesorių atminties valdiklis išskirtinai yra pamėgęs tik pirmuosius.

 

3 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Nežinau kodėl, bet man jau nuo senovės limpa Cruical produkcija. Dažnai pigesnė, bet jokiu būdu ne blogesnė, o veikiau net atvirkščiai.

    • newdiamond parašė:

      aj man kazkaip vis papuola nusipirkti crucial irgi 🙂
      Bet siaip kam svarbu price/patikimumas/garantija visada imciau Kingston

      • jokbon parašė:

        o jamant samsunga nebus garantijos? ir mikron shuds?
        as emt galvojau kazka brangesnio bet galvoju busiu bomzu ir paemiau 2016 metais ramo 4gigus uz 11 evru ir buvau laimyngas iki 2017 metu kai kiti 4gigai pabrango 4kart

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.