„Fractal Design Torrent RGB“: išpučiančio fano neturintis aušinimo monstras?

Žvilgsnis į išorę

Įpakavimas nėra kažkuo išskirtinis, tačiau pirkėjas komplektcijoje ras specialų laikiklį masyvioms vaizdo plokštėms, taip pat kronšteinų porą, kuri leidžia priekyje ir apačioje sukeisti ventiliatorius. Priekyje gali atsiduri 120/140 mm vietoje 180 mm, o apačioje – atvirkščiai.

Žiūrint iš šono „Torrent“ korpusas pernelyg niekuo neišsiskiria apart to, kad ne vienas, o abu šonai uždengti grūdintu stiklu. Akylesni pastebės, kad pagrindinės plokštės sienelę dengiantis stiklas yra tamsesnis už kitos pusės stiklą. Uždarymo/atidarymo mechanizmas paprastas – reikia tik patraukti už viršutiniame kampe kyšančios plokštelės. Asortimente taip pat yra modelis su abiem aklinais šonais, kuris tuo pačiu yra ir pigesnis. Dažnai „Fractal Design“ korpusams būdingų šoninių perforacijų „Torrent“ savo priekyje neturi. Būdamas 243 x 528 x 544 mm išmatavimų „Torrent“ talpina ne tik ATX, bet ir E-ATX formato pagrindines plokštes. Nurodoma talpa siekia beveik 70 litrų.

Visas „Torrent“ išskirtinumas prasideda atsukus jo priekį. Grotelės yra itin masyvios. Jei ne ant grotelių esantis gamintojo ženkliukas, niekam nešautų į galvą mintis, jog tokį agresyvų dizainą galėjo sukurti minimalistika užsiimanti „Fractal Design“.

Norint prieiti prie priekinio filtro būtina nuimti visą priekinį gaubtą. Tai padaryti nesudėtinga – nereikia nieko atsukti. Grąžinti gaubtą į vietą dar paprasčiau, nes jis yra įmagnetintas ir reikalauja tik labai švelnaus pastūmimo. Priekinis filtras yra smulkaus rašto, todėl gali blokuoti oro patekimą į korpusą nepaisant už jo esančių dviejų 180 mm skersmens „Prisma AL-18 PWM“ ventiliatorių. Apatinis dulkių filtras ištraukiamas pro priekį. Nepatogumas toks, jog priekinis gaubtas prieš tai privalo būti nuimtas.

Viršutinė dalis neperforuota ir nėra pritaikyta radiatorių montavimui. Viršutinis gaubtas pagamintas iš kiek kitokio plastiko nei, pavyzdžiui, priekinės grotelės. Jis yra minkštesnis, todėl malonesnis liesti.

I/O jungtys išdėstytos ant korpuso viršaus. Turime 2x USB 3.0, 1x USB 3.1 Type-C (10 Gbps), įjungimo, perkorvimo mygtukus ir atskirus lizdus mikrofonui su ausinėmis.

Korpuso gale atsukus porą varžtų nuimamas viršutinis gaubtas. Būtent Torrent viršuje montuojamas maitinimo šaltinis. Tai lems šiek tiek didesnes jo darbines temperatūras, tačiau  Kabeliai nuvedami pro vieną pusę, už galinės sienelės, kur tarp jos ir stiklo ~3 cm tarpas. Čia telpa masyvus, iki 230 mm gylio, maitinimo šaltinis.

Iš esmės visa „Torrent“ galinė dalis yra perforuota, netgi 7 PCI išplėtimo dangteliai, taip bandant kompensuoti išpučiantį ventiliatorių, kurio čia nėra.

Korpusą laiko labai masyvios plastiko kojos. Dugne integruoti trys orą įpučiantys 140 mm skersmens „Prisma AL-14 PWM“ ventiliatoriai, kurie gali būti pakeisti į du 180 mm ventiliatorius. Kaip minėjome, dugną dengiantis filtras yra ištraukiamas pro korpuso priekį, tačiau pirmiausiai reikia nuimti priekinę panelę.

6 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Neišsigandai pirmą kartą, kai bios įsijungė išgirdęs full blast? 😀
    Pora savaičių naudoju, pradžioj case fanus buvau ant cpu pajungęs, bet nepatiko, padariau nuo chasis fan, pasidariau normalų profilį, tai dabar viskas liux. Bet pilnom apsukom tai kažkoks kosmosas.

  2. SoTOP parašė:

    Per daug aušintuvų mano nuomone, vien dviejų 180mm priekyje turėtų užtekti geram aušinimui, o juos prisukus iki <700RPM PC būtų vos girdimas.

    Plius galėtų būtų mažesnis, bent po porą cm nuo visų kraštinių nuimti tikrai būtų galima, nes dabar tie nepanaudoti plotai tik aušinimo efektyvumą mažina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.