„Lexar NM710“: talpus, nebrangus ir pastoviai greitas

Intro

Atėjo laikai, kai už 100 eurų galima įsigyti 2 TB talpos NVMe SSD kaupiklį. Tokių variantų nėra daug, vos keletas. Nors kainos/ talpos santykiu tokie SSD negali nevilioti, bet kaip pati sparta? Šiandien gal neturėsime visiškai tikslaus atsakymo, kadangi „Lexar NM710“ kainuoja truputį daugiau, ~125 eurus, tačiau ir tokia kaina už 2 TB negali būti nepatraukli. NM710 kaupiklis „Lexar“ gamoje užima vidurį tarp biudžetinio NM620 ir high end klasės NM800 Pro. PCIe 4.0 magistralę naudojantis NM710 šiek tiek primena WD Black SN770, kadangi linijiniai greičiai apriboti iki 4500 – 5000 MB/s. Tai netapo SN770 problema, galbūt netaps ir šio NM710. Greičiausiai šis „Lexar“ kaupiklis neturi spartinančiosios atminties modulio, tačiau tai nesumažina smalsumo pasižiūrėti, kokius komponentus gamintojas sumontavo ir kokia gi ta sparta realiose naudojimosi užduotyse, ypač tada, kai kaupiklyje likę mažai vietos?

17 Komentarai

  1. sqt3ris parašė:

    Stambius failus reiktu kopint bent koki 100gb ,kad pamatuot cache limita. Dabar kaiptik planuoju imt 2tb kingston nv2 arba lexar.

  2. Povilas parašė:

    As irgi galvoju apie 2TB nvme, kazkas butu geriau uz si lexar?

  3. nemesis parašė:

    Čia matau daug kas galvoja apie 2TB NVME, bet aš kažkaip turiu psichologinį kompleksą 100eur ribai 😀
    Tą ribą iš pusbėdžių manau kolkas SX8200 gal pirmas peržengs, prieš keletą dienų nuo 115eur buvo pakritus kaina iki 108eur, bet dabar vėl pakilo iki 112eur. Šitas būtų daug patrauklesnis variantas, bet ne finansiškai…

    Tai jei kas užmatysit pusbėdį 2TB NVME už 100eur nepasidrovėkit ir postelkit. Būčiau dėkingas 🙂

  4. I_ADV_I parašė:

    Aš tai labiausiai laukiu pasirodant pcie 5,0 su nauju spartos proveržiu.

  5. BC00 parašė:

    Perspjauti NV2 už 90 eur labai sunku. Cache pas jį turėtų būti šiek tiek mažesnis, o tiesiai į NAND turėtų rašyti panašiai. Tik trečioji fazė gali būti labai lėta.

    2023-iais tik ne SX8200 🙂

    • Povilas parašė:

      A ko ne? tai pro versija, nes kitokiu rodos ju neina, ir reviews geri 🙂 o skaiciau kad kingston NV2 avoid, nes visiskas cheap.

      • nemesis parašė:

        Ten yra tuo pačiu pavadinimu daug versijų su skirtingais komponentais, apžvalgos geros nes jos gal V1 versijos, o po jų buvo dar bent kelios kitos kur testai sukasi jau blogiau… ADATA ten šneka kad tipo sparta nenukenčia, bet ten su tam tikrom sąlygom 😀

  6. BC00 parašė:

    Man atrodo jau net porą kartų buvo darytas downgrade. Gal pagal spartą jis nėra baisiai blogas, tiesiog „nepatikimas“ dėl tyliai darytų pakeitimų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.