„Metallic Gear Neo-G Mini“: (ne)biudžetinė dėžutė už biudžetinę kainą iš (ne)žinomo gamintojo (atnaujinta komentaruose)

Intro

Šiuo metu populiaru PC komponentų gamintojams turėti atskirus prekių ženklus – serijas. Geras pavyzdys ROG ir TUF, kurie abu priklauso „Asus“ bei reprezentuoja aukštos ir žemesnės klasių produkciją. Neseniai „ASRock“ išleido „Steel Legend“ pagrindinių plokščių seriją, kurią būtų galima laikyti atsvara TUF (netgi išvaizda ganėtinai panaši), tačiau apie panašų „Phanteks“ žingsnį greičiausiai girdėti teko retam. Prisipažinsime, kad apie „Metallic Gear“ išgirdome iš pačių „Phanteks“ ir buvome nustebę sužinoję, kad šis korpusų gamintojas susikūrė papildomą prekės ženklą. Iš kitos pusės, kadangi „Phanteks“ daugiau mažiau yra premium segmento kompanija ir didžioji dalis jos korpusų yra brangūs, „Metallic Gear“ atsiradimas nestebina. Šio prekės ženklo paskirtis atstovauti gamintoją žemesniajame segmente, leidžiant pigiau įsigyti „Phanteks“ inžinierių kurtą produktą ir tuo pačiu tikėtis, kad nepaisant biudžetinio statuso bus vis tiek gauta tai, kuo pagarsėjusi „Phanteks“: kokybe, inovacijomis ir draugiškumu aušinimui skysčio sistemomis. Žvilgsnis nukrypo į mažą „Metallic Gear“ dėžutę. „Neo-G Mini“ yra mITX formato korpusas, kuris pirmiausiai išsiskiria vertikalia vaizdo plokštės tvirtinimo pozicija ir geba priimti 280 mm radiatorių. Tarp likusių savybių prisideda dvi grūdinto stiklo panelės, šlifuoto aliuminio fascija, pažadama ir ideali švara slepiant kabelius. RGB pašvietimą palaikančių ventiliatorių nėra daug (1), tačiau ir be masės jų „Neo-G Mini“ skamba kaip visai ne biudžetinės klasės korpusas. Galbūt taip ir yra?

9 Komentarai

  1. DasMachine parašė:

    Ziaurios temperaturos 😀 O neitu gale pritvirtint bent 8cm isputimo fan?

  2. Strelok parašė:

    „Nespartintas „Ryzen 7 2700X“ sesijos pabaigoje įkaito iki 97,5 °C (be offset+), o „Asus ROG Strix 1080 Ti OC“ pasiekė 81 °C.“

    Sugebėjo iš mini-ATX padaryti loptopą. Neblogas pasiekimas. Neveltui Phanteks nenorėjo dėti savo prekinio ženklo ant šito meno kūrinio.

  3. BC00 parašė:

    Phanteks’ams irgi pasidarė įdomu kas būtų su AIO ant CPU. Po kelių dienų pakartosim testą su 280 mm AIO 🙂

    • SoTOP parašė:

      280 tik į priekį telpa, o su praktiškai nuliniu priekio oro pralaidumu abejoju ar bus daug naudos, ypač apkrovus PC ilgesnį laiką. Man atrodo geriau būtų 240 į šoną su „push-pull“ konfigūracija, jeigu tokia telpa.

      • BC00 parašė:

        Nusišnekėjau… statysim į šoną ARCTIC Freezer 240. Bet gal be push pull, nes radiatorius ir taip pastorintas, tai su push pull visai uždarys priekinį fan’ą. Lai pučia jis kažkiek 🙂

  4. BC00 parašė:

    Taigi, retest’as su ARCTIC Freezer 240 AIO šone. Pasirinkau tik push konfigūraciją, nenorėdamas visiškai uždaryti korpuso priekyje esančio 120 mm fano.

    NeoGwithAIO

    AIO pasiimant orą iš korpuso 2700X temperatūra nukrito ~25 °C. Perdėjus fan’us, jog trauktų orą iš aplinkos, dar nukrito per 13 °C. Viso ~37 °C lyginant su Noctua HTPC aušintuvu. Šiaip nebuvo drąsu leisti CPU karštį ant GTX 1080 Ti nugaros, bet stebuklingai temperatūra padidėjo vos pora laipsnių. Dar pažiūrėjau į VGA VRM temperatūras: 92 °C, kai CPU karštis išpučiamas lauk iš korpuso ir 95 °C, kai karštis varo tiesiai į VGA. Nereikšmingas skirtumas. Tiesa, antru atveju prisidėjo daugiau triukšmo, nes GTX 1080 Ti fan’ai įgavo +150 RPM.

    NeoGwithAIOresults

    • SoTOP parašė:

      Kaip ir tikėtasi, daug efektyvesnė konfigūracija, va skirtumas tarp išpūtimo ir įtraukimo gana stebinantis, bet čia vėlgi GPU jau prie dažnių mažinimo ribos, tai klausimas ar nėra prarandama greičio ir kartu mažinamas GPU suvartojimas/kaitimas darant įpūtimą, ypač per tarkim poros valandų rimto apkrovimo sesiją.

      • BC00 parašė:

        Neatkreipiau dėmesio į GPU dažnį kad ir pačio testo pabaigoje, bet gerai sakai, gal turbūt throttle įsijungė. Jei žiūrėt į FE elgesį tai bus -100-150 MHz. Šiaip tempetatūros stabilizuojasi jau po 10-15 minučių, tai po 2 h, manau, nieko naujo nepastebėčiau. Nors aplinkoj beveik 25 °C, bet korpuse žymiai karščiau, štai iš kur ir stebinantis skirtumas tarp skirtingų intake 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.