32 coliai ir 1440p – kaip tik: „Philips Brilliance BDM3270QP“

Naudojimasis

Man asmeniškai 32 coliai yra patrauklus dydis darbui ir žaidimams. Ekrano erdvės tikrai daug, tad monitoriumi malonu naudotis darant bet ką. Bendro vaizdo negadina ir 2560 x 1440 rezoliucija. Kai kurie gal pagalvos, kad tokiam dideliam ekranui raiška mažoka, bet realiai naudojantis diskomforto tikrai nesijaučia, veikiau norėtųsi pasakyti, kad tai aukso viduriukas tokio dydžio monitoriui. Vaizdas dar vis labai aiškus ir detalus, bet žaidžiant užtenka GTX 1070/1080 vaizdo plokštės.

Ergonomika

Monitorius turi tikrai puikų stovą, tokį patį galime pamatyti ir su kitais „Philips“ monitoriais. Jis yra labai tvirtas, sklandžiai leidžia pakeisti ekrano padėtį. Pasukimo galimybės kone neįtikėtinos, monitorių galime pasukti 170 laipsnių kampu tiek į kairę, tiek į dešinę. Aukščio eiga 18 cm. Dar galime ekraną pasukti statmenai. Kabelių tvarkymo galimybės nėra įspūdingos, bet patenkinamos, stovo viduryje yra skylė, pro kurią iškišti kabeliai suteikia šiek tiek tvarkingumo. Realiai gauname viską, ko galime norėti iš stovo.

Darbas

Didelis ekranas visada praverčia dirbant. Jei reikia atsidaryti kelis langus vienu metu, greitai supranti, kaip puiku didelis ekranas, nes jame telpa keli „Word“ lapai, daug „Excel“ langelių. Dirbant su video redagavimo programomis matosi didelis kiekis informacijos, kas yra puiku. Monitorius dar leidžia matyti dviejų šaltinių vaizdą vienu metu, tai irgi gali praversti darbe.

Naršymas internete

Naršyti dideliame ekrane pratintis ilgai nereikės, gal tik iš pradžių galima netyčia pamesti pelės žymeklį. 32 colių ekrane tikrai nesunkiai galime sutalpinti du naršyklės langus vieną šalia kito. Viename galima atsidaryti video, o kitame veikti ką nors kita.

Video

Mėgstantys per kompiuterį žiūrėti filmus, dideliu monitoriumi tikrai liks patenkinti. Net nuo sofos žiūrint į ekraną kampu viskas matysis labai gerai, viskas dar geriau matysis ir nuo kėdės, tik gal reikės kiek atsitraukti arba pakaks atsilošti. Kadangi tai 16:9 formato monitorius, žiūrint įprastus holivudinius filmus apačioje ir viršuje liks juodos juostos, jas leis panaikinti įvairūs grotuvai, ištempiantys video. „YouTube“ turi nesuderinamumo su 21:9 monitoriais, su „Philips Brilliance BDM3270QP“ jokių problemų nekils. Svarbiausia turėti gerą video kokybę, o visa kita jau padarys monitorius.

Žaidimai

„Philips Brilliance BDM3270QP“ nėra žaidimų monitorius, jis turi tik 60 Hz atnaujinimo dažnį ir VA panelę su įprastu 4 ms atsako laiku. Atsitiktiniai žaidėjai galės mėgautis savo žaidimais ir nesant didelio atnaujinimo dažnio, dar geriau jei prie monitoriaus bus prijungta AMD vaizdo plokštė, nes „FreeSync“ technologijos dėka bus išvengiama vaizdo plyšinėjimo ir įvairių trūkčiojimų. Dažna VA panelių bėda, kad jose greito veiksmo vaizdas kiek atsilieka, tai ypač pastebima žaidimuose. Su šiuo monitoriumi „ghosting“ efektas yra labai nežymus. Vaizdo atsilikimo, norint jį pamatyti, reikia ieškoti.

9 Komentarai

  1. svabas parašė:

    pas mane 40″ tai „Multi-View“ geras dalykas, kampe viršuj dešinėj tv priedelis vaizdą rodo per HDMI, garsas TV per monitoriaus garsiakalbius (pultelis TV rankoj), ir kartu likęs ekrano plotas Desktope per DisplayPort internete naršai, o garsas eina per PC kolonkes. Vietos sočiai

  2. iTroubl3 parašė:

    Kaip tik planuoji atsinaujinti savo senuką monitorių, galvoju apie 1440p, turbūt 4k dar nelabai apsimoka pirkti. Gal patartumėt kokį variantą, kad nepermokėt? PC naudoju darbui, naršymui, ir žinoma kartas nuo karto žaidimą kokį įsijungiu, net nežinau kokio dydžio rinktis 😀

  3. Daemon parašė:

    Pats turiu studijoj Benq firmos tokį patį variantą, tik geriau atrodantį. Puikus PPI. Softas reikalingas darbe nepalaiko scaling’o (taip, jau 2018 į pabaigą, o jie vis dar nesugeba to sutvarkyt, žiauriai už****). Šiaip didelis, fainas monitaras, Smagu dirbti.
    Kas dėl žaidimų, GTA V puikiai atrodo. Man rodos, čia viso labo 60 Hz skleistinė, bet nafik daugiau ir nereikia, ypač su ta sąlyga, kad tą GTA lošiau gal tik kokius 20 kartų 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.