32 coliai ir 1440p – kaip tik: „Philips Brilliance BDM3270QP“

Išvados

Dideli monitoriai vis populiarėja, nes žmonės nori matyti daugiau informacijos ekrane. 32 coliai seniau buvo tik televizorių zona, bet dabar galime rasti netgi didesnių monitorių. „Philips Brilliance BDM3270QP“ nėra labai išsiskiriantis monitorius, veikiau tai bazinis modelis, ieškantiems 32 colių ekrano su gera 2560 x 1440 rezoliucija darbui, bendram naudojimui ir žaidimams.

Mūsų kalibruoklis su „Philips Brilliance BDM3270QP“ nieko blogo neparodė, bet gamyklinės spalvos yra kiek per šiltos, tad užimantiems darbais, kur reikalingas geras spalvų tikslumas, tai nėra gera žinia. Gauname didesnį nei deklaruojamą ryškumą (300 cd/m2), jis yra 351 cd/m2. Kiek netiksli ir gama. Dirbantiems su fotografija rekomenduojama turėti savo kalibravimo įrankį, ir kiek teko bandyti monitorių, tik retas kuris turi tikslias spalvas ištraukus iš dėžės.

„Philips“, kurdami „BDM3270QP“ monitorių, nesiėmė jokių drastiškų priemonių, gauname kiek senstelėjusi dizainą, platokus rėmelius, bet puikų stovą. Tokį stovą turi ir kiti kompanijos monitoriai, o jis yra tikrai geras. Stovas lengvai leidžia reguliuoti ekrano padėtį, bet tuo pačiu didžiulį monitorių dėl plataus apvalaus pagrindo ant stalo laiko tvirtai. Paprastai tariant, ergonomika yra tikrai labai gera. Monitorius turi ir visas reikalingas jungtis, dar gauname ir USB šakotuvą.

Bandomas „Philips Brilliance BDM3270QP“ monitorius labiau skirtas tiems, kas nori padidinti produktyvumą įvairiuose darbuose. Realiai didesnis ekranas gali padėti dirbant bet ką: rašant, tvarkant „Excel“ dokumentus, redaguojant video ar nuotraukas. Didelio ekrano dėka, vienu metu gali būti atidaryti keli dokumentai, ir juos puikiai bus galima įskaityti. Dar viena puiki monitoriaus funkcija yra gebėjimas vaizdą ekrane rodyti iš dviejų šaltinių vienu metu. Įgalinus vaizdo vaizde ar vaizdas šalia vaizdo funkcijas, galime greitai keisti pirminį šaltinį ir pasirinkti kiekvieno šaltinio vaizdo vietą bei dydį.

Jei monitorius perkamas pramogoms ir bendram naudojimui, irgi neteks nusivilti. Per „Philips BDM3270QP“ smagu žiūrėti video net iš tolimesnio atstumo. Tai galima daryti ir nebūtinai tiesiai žiūrint ekraną, nes apžvalgos kampai tikrai geri. Toks dalykas, kaip naršymas internete ir didelis ekranas, yra tikrai puiki pora. Norint netgi galime atsidaryti du naršyklių langus ar naršyklę ir dokumentą vienas šalia kito ir vis tiek viską puikiai matyti. Žaidimai nėra stiprioji šio monitoriaus pusė, viskas įprasta kitiems 60 Hz monitoriams. Gera žinia ta, kad gauname „FreeSync“, dėl ko turintys AMD vaizdo plokštę galės išvengti vaizdo plyšinėjimo ir trūkčiojimo. Tai nėra ta patirtis, kurią gautume su didelio atnaujinimo dažnio monitoriumi, bet viskas yra patenkinama. Viena problemėlė, su kuria susiduria „Philips Brilliance BDM3270QP“, yra vos pastebimas vaizdo vėlavimas greito veiksmo scenose. Tai pastebima tada, kai tamsesnis daiktas yra baltame fone, pavyzdžiui stulpas dangaus fone. Greitai sukinėjant vaizdą į šonus ir pasireiškia šis „Ghosting“ efektas.

Pagalvojus į galvą šauna tik vienas akivaizdus šio monitoriaus trūkumas, jis gali kliūti tikrai ne visiems. „Philips Brilliance BDM3270QP“ meniu valdymas yra pagrįstas sensorinėmis zonomis. Jomis naudotis tikrai sunku, o prieblandoje ar tamsoje neįmanoma. Jei dažnai ko nors reikia meniu, tarkime pakeisti vaizdo šaltinį, konfigūruoti vaizdo vaizde funkciją, tai pradedi keiktis ne tik mintyse, bet ir garsiai. Toks valdymas tikriausiai buvo įdiegtas dėl grožio, bet jis yra labai nepatogus.

Nors „Philips“ dažniausiai savo klientų nebando suvilioti mažiausia kaina, bet „BDM3270QP“ yra vienas pigiausių monitorių su 32 įstrižaine ir 2560 x 1440 rezoliucija ir daugiafunkciniu stovu. Jį dabar galima įsigyti už maždaug 310 €, priklausomai nuo parduotuvės. Kadangi, šis monitorius neturi kažkokių didelių trūkumų, jis atrodo kaip logiškas pasirinkimas ieškantiems 32 colių monitoriaus darbui, pramogoms ar nekasdieniams žaidimams.

9 Komentarai

  1. svabas parašė:

    pas mane 40″ tai „Multi-View“ geras dalykas, kampe viršuj dešinėj tv priedelis vaizdą rodo per HDMI, garsas TV per monitoriaus garsiakalbius (pultelis TV rankoj), ir kartu likęs ekrano plotas Desktope per DisplayPort internete naršai, o garsas eina per PC kolonkes. Vietos sočiai

  2. iTroubl3 parašė:

    Kaip tik planuoji atsinaujinti savo senuką monitorių, galvoju apie 1440p, turbūt 4k dar nelabai apsimoka pirkti. Gal patartumėt kokį variantą, kad nepermokėt? PC naudoju darbui, naršymui, ir žinoma kartas nuo karto žaidimą kokį įsijungiu, net nežinau kokio dydžio rinktis 😀

  3. Daemon parašė:

    Pats turiu studijoj Benq firmos tokį patį variantą, tik geriau atrodantį. Puikus PPI. Softas reikalingas darbe nepalaiko scaling’o (taip, jau 2018 į pabaigą, o jie vis dar nesugeba to sutvarkyt, žiauriai už****). Šiaip didelis, fainas monitaras, Smagu dirbti.
    Kas dėl žaidimų, GTA V puikiai atrodo. Man rodos, čia viso labo 60 Hz skleistinė, bet nafik daugiau ir nereikia, ypač su ta sąlyga, kad tą GTA lošiau gal tik kokius 20 kartų 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.