Toliau kankiname „Athlon 200GE“, tik šįkart su „Asus ROG Strix B450-F Gaming“

Išvados

Tuos, ką domina išsamesnis darytų testų aptarimas, tai tą ras rezultatų skiltyje, o išvadose pakalbėsime apie šios apžvalgos kaltininką – „Asus ROG Strix B450-F Gaming“.

Pagrindinė plokštė yra labai svarbus kompiuterio komponentas, ir nesiruošiant išleisti riebios sumelės reikės daryti tam tikrus kompromisus. Gamintojai dabar leidžia labai daug modelių, ir tikrai yra gan sunku išsirinkti, nes vienur pataupyta vienoje srityje, kitur kitoje. „Asus ROG Strix B450-F Gaming“ yra viena brangiausių B450 mikroschemų rinkinį turinčių pagrindinių plokščių, tad aptarkime, kokie yra jos pliusai.

Nors grožis yra subtilus reikalas, bet drįstume teigti, kad „Asus ROG Strix B450-F Gaming“ yra tikrai graži pagrindinė plokštė. Visur dominuoja juoda spalva, masyvi dekoratyvinė galinių jungčių plastmasė yra su šviečiančiu ROG logotipu, galinių jungčių dangtelis irgi juodas ir nenuimamas, sutinkamas tik brangesnėse pagrindinėse plokštėse. Dar reikia paminėti subtiliai aprašinėtą mikroschemų rinkinio radiatorių; problema, kad jo nematysime įstačius šiuolaikinę ilgą, storą vaizdo plokštę. Kalbant apie išvaizdą, negalima pamiršti ir AURA Sync, leidžiančio suderinti įvairių ROG serijos produktų RGB apšvietimą. Sekanti „Asus“ B450 ROG pagrindinė plokštė su tokia funkcija kainuoja bent 40 € brangiau, o jeigu norima X470 mikroschemų rinkinio, teks pridėti beveik 80 €.

Kalbant apie kitus „Asus ROG Strix B450-F Gaming“ pliusus reikia užsiminti apie įspėjamuosius LED, kurie yra daugiaspalviai. Tai tikrai padeda, nes vos matant švieselę žinai, kame problema pagal spalvą. Niekaip negalima pamiršti „SupremeFX ALC1220” audio kodeko, kuris suteiks puikų garsą žaidimų metu ar klausantis muzikos. Tai vienas iš kertinių „ROG Strix B450-F Gaming“ pliusų. Dar norisi paminėti sustiprintus PCIe lizdus, jų net du. Daugiau sustiprintų jungčių negauname.

Viena svarbiausių pagrindinių plokščių dalių yra maitinimo grandinė. Čia „Asus ROG Strix B450-F Gaming“ neblizga, kaip ir kitos šio kainų segmento pagrindinės plokštės. Gauname tiek, kad užtektų išnaudoti „Ryzen 2700X“ procesorių – 4 fazes procesoriaus branduoliams ir dvi fazes integruotai grafikai. Aišku, kad rimtu „Ryzen 2700X“ spartinimu tikrai neužimsime, bet 6 branduolių procesorius galėsime ir kiek pavaikyti, o to didžiajai daliai naudotojų bus gana.

Viską reziumuojant galime teigti, kad „Asus ROG Strix B450-F Gaming“ sutverta kiek taupančiam pirkėjui, kuriam imponuoja juodos pagrindinės plokštės su gražia išvaizda. Dar gauname ir šiek tiek RGB: apšvietimas įmontuotas galines jungtis dengiančioje plastmasėje. Nereikia pamiršti ir AURA Sync ekosistemos, kurios dėka galime suderinti ROG serijos produktų RGB apšvietimą. Šiuo metu „Asus ROG Strix B450-F Gaming“ parduotuvėse galime rasti už maždaug 130 €, o tokia suma šiais laikais leidžia įsigyti tik bazinius modelius su pagerinimais vienoje ar kitoje srityje.

2 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Apie 200GE kankinimą: su MSI (bei turbūt Gigabyte) plokštėmis bei naujausiu AGESA 1.0.0.6 biosu- dabar eina 200GE spartinti, nors ir ne viską, o tik procesorių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.