„MSI GTX 1070 Ti Gaming 8G“: sekant pirmąjį „Titanium“

Žvilgsnis iš arčiau

Sumaišyti juodai raudono gaubto, kuriame integruotos pasviros juostos turi RGB LED apšvietimą, ir dviejų 100 mm skersmens TORX 2.0 ventiliatorių su ne MSI produkcija paprasčiausiai neįmanoma. Suklysti galima tik įvardinant tikslų modelį, kadangi GTX 1070 Gaming X ir GTX 1080 Gaming X vizualiai yra identiškos GTX 1070 Ti Gaming 8G modeliui. Jeigu mes vieninteliai žinome, kuris modelis šiuo metu guli ant stalo, tai vienintelė MSI žino, kodėl iš GTX 1070 Ti buvo išimtas „X“. Daugiau kažką atimti iš naujausio savo kūrinio MSI nesiryžo: efektyvesniam aušinimui pritaikytą mentelių atakos kampą turintys ventiliatoriai naudoja ilgaamžius dvigubus rutulinius guolius, kurie neleidžia aušinimo įrenginiams kaupti dulkių kol vaizdo plokštė neįkaista bent iki 60 °C. „Zero Frozr“ funkcija vėl įsijungia, kai temperatūra nukrinta žemiau 60 °C.

Visa aušinimo sistema užima 2 PCI išplėtimo lizdus, bendram vaizdo plokštės pločiui siekiant tik 42 mm, kai „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“, kuri naudoja 2,5 lizdo okupuojančią sistemą, plotis siekė 52,5 mm. Du ventiliatoriai vietoje trijų leido sutaupyti 20 mm, tačiau montažinės plokštės aukštis tebekelia pavojų tam tikrai korpusų grupei. ROG STRIX AE aukštis apsiribojo 134 mm, kai „Gaming 8G“ siekia 140 mm.

Apšvietimo stokojanti nugarinė plokštelė atlieka aušinimo funkcją tiek, kiek jai tai leidžia daryti perforacijos. Su montažine plokšte ji nesiliečia, todėl jos pirmine funkcija lieka apsauga nuo mechaninių pažeidimų ir akiai malonesnio įvaizdžio formavimas.

Visoms GTX 1070 Ti priklauso pora SLI pirštelių, o išskirtinai GTX 1070 Ti Gaming 8G ir pašvietimą turintis drakonas su raidėmis MSI.

Jeigu „Asus“ GP104 branduoliui priskyrė vieną papildomą VRM fazę, tai MSI davė net tris. Nagai buvo prikišti ir prie atminčiai skirtų fazių, kurių vietoje vienos čia dvi. Šioje plokštėje integruota 8+2 fazių konfigūracija, kai ROG STRIX AE modelyje 6+1. Montažinės plokštės išdėstymas, su jai priklausančiais „Military Class“ induktoriais, papildomais Hi-C ir polimeriniais kondensatoriais, yra identiškas GTX 1070 Gaming X modeliui. VRM grandinė aušinama radiatoriumi – plokštele, kurią galime matyti iš galinės vaizdo plokštės dalies.

 

„Pascal“ branduolio išskiriamą karštį surenka penki variniai karščio vamzdeliai, kurie yra apjungti į masyvų termo padą. Pats radiatorius taip pat identiškas montuojamam ant GTX 1070 Gaming X modelio. Vizualiai identiškai atrodanti GTX 1080 Gaming X savo radiatoriuje turi paslėptą vieną papildomą karščio vamzdelį – ten jų iš viso šeši. GDDR5 atmintį vėsina atskira plokštelė, kuri liečiasi didesniu paviršiaus plotu nei tą daro analogiška plokštelė ROG STRIX AE vaizdo plokštėje. Jungdamasi prie I/O sienelės ši plokštelė sutvirtina PCB, padarydama ją atsparesnę lenkimo jėgoms, nors dėka ne itin masyvios aušinimo sistemos GTX 1070 Ti Gaming 8G nėra sunki (1075 g). PCIe lizde persikreipsusios vaizdo plokštės išvysti neturėtume.

MSI šalia standartinio 8-pin lizdo pridėjo papildomą 6-pin maitinimo lizdą, kas neatrodo itin logiškas sprendimas, tačiau patikrinus maksimalų leistiną galios limitą, kuris siekia 240 W, paaiškėja, kad vieno 8-pin lizdo nepakaktų. Jo ir PCIe lizdo kombinacija siekia 225 W. Integruodama papildomą 6-pin lizdą MSI didina leidžiamą apetitą iki 300 W. Visgi viena yra nustatyti maksimalias lubas, kas kita vaizdo plokštei jas pasiekti.

Skirtingai nei Asus, kuri suvienodino HDMI ir DisplayPort išvesčių skaičių, MSI I/O skydelyje neatliko jokių pakeitimų. Jungčių asortimentas yra visiškai identiškas etaloniniam „Founders Edition“ varaintui: 1x DVI, 1x HDMI ir 3x DisplayPort. Grožio korekcijų sulaukė tik oro šalinimo angos, kurioms būdingas kitoks raštas.

1 Komentaras

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Man kaip visada svarbiausia aušinimas. Seniai nebuvo, kad Asus lenkia MSI prie tų pačių RPM. Nors MSI variantas vis tiek vos tylesnis nors ir +6 laipsniai.

    Dar gal reikia pridurti, kad MSI kiek keistai elgiasi, kad ventiliatorius įjungia nuo 60 laipsnių, nes Pascalio turbo boost nuo šios temp praranda kažkiek dažnio. Dabar tik tiksliai nepamenu kas kiek laipsnių kiek nukrenta MHz. Bet pažiūrėjus į prieš tai buvusios Asus apžvalga matome, kad dažnis ten 38 MHz didesnis. Tai davė 60 laipsnių prieš 66, nes visų GTX 1070 Ti gamyklinis dažnis identiškas nVidia liepimu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.