„MSI GTX 1070 Ti Gaming 8G“: sekant pirmąjį „Titanium“

Pastovus Boost dažnis, temperatūros, triukšmas

Realų vaizdo plokštės Boost dažnį ir vėl nustatome 20-iai minučių paleisdami „Unigine Heaven“ sintetiką. Naudojame maksimalius galimus nustatymus ir, skirtingai nei bandydami žaidimus, 4K raišką. „MSI GTX 1070 Ti Gaming 8G“ maksimalus dažnis pasiekia 1873 MHz, tačiau pastovus Boost dažnis krinta iki 1835 MHz. Palyginimui, „Asus ROG STRIX GTX 1070 Ti AE“ maksimalus dažnis perkopė 1910 MHz, kai pastovus siekė 1873 MHz, lygiai tiek, kiek testo pradžioje pasiekė Gaming 8G. Tarp pastovių Boost dažnių susidaro 38 MHz skirtumas, nors ant popieriaus abiejų vaizdo spartintuvų Boost dažnis identiškas, t.y. 1683 MHz. Apkrovos pabaigoje pastebėjome momentinį dažnio sumažėjimą iki 1822 MHz. Jokios įtakos spartai tai nepadarė, tačiau „Asus“ raudona linija buvo absoliučiai tiesi, be jokių kritimų.

Kaip ir buvo galima tikėtis, MSI GTX 1070 Ti Gaming 8G temperatūros aukštesnės už ROG STRIX AE. Ramybės būsenoje pasyviai aušinama Gaming 8G šyla iki 35 °C, kai savo ventiliatorius taip pat nejudinanti ROG STRIX AE kiek vėsesnė (33 °C). Tačiau mums svarbesnė apkrovos temperatūra. Masyvesnę aušinimo sistemą turinti „Asus“ padidina savo pranašumą iki 6 °C (60 °C prieš 66 °C). Iš pažiūros MSI deficitas neatrodo reikšmingas, tačiau jis yra tas faktorius, sudaręs beveik 40 MHz skirtumą tarp pastovių Boost dažnių. Tiesa, reikia pažymėti, kad MSI pateikiama informacija apie išsijungiančius ventiliatorius temperatūrai nukritus žemiau 60 °C nėra tiksli. Gaming 8G po apkrovos grįžta į pasyvų režimą temperatūrai sumažėjus iki 50 °C. Pasyvų režimą, trunkantį iki pat 60 °C, galime patvirtinti.

Pora TORX 2.0 ventiliatorių per 20 minučių pasiekia 1050 RPM, o tai reiškia, kad Gaming 8G, kaip ir ROG STRIX AE, yra virtualiai negirdima. Didžiulė tikimybė, kad žaidimo sesijos metu vaizdo plokštės aušinimo sistemos darbo išgirsti nepavyks, nebent naudojamas ultra tylius ventiliatorius turintis korpusas ir tiek pat tylus CPU aušintuvas. Visgi Gaming 8G triukšmo grafoje fiksuoja 0,2 decibelo mažiau už ROG STRIX AE, kurios trys ventiliatoriai pasiekia 1100 RPM. Priminsime, kad triukšmas matuojamas atjungus „Phanteks“ sisteminius ventiliatorius ir rankiniu būdu nustačius maksimalius sūkius, pasiektus „Unigine Heaven“ sesijos metu. Tai vienintelis būdas atidifirencijuoti itin tylių vaizdo plokščių aušinimo sistemas. Norint ausims suprasti tuos 0,2 dBA, būtinas korpuso šoninio dangčio nuėmimas bei visiška aplinkos tyla. Panašu į tai, kad Gaming 8G ventiliatoriams būdingas ne tiek mažesnis oro sūkuriavimo sukeltas triukšmas, kiek švelnesnis pačių guolių darbas. Jie dirba minkščiau.

1 Komentaras

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Man kaip visada svarbiausia aušinimas. Seniai nebuvo, kad Asus lenkia MSI prie tų pačių RPM. Nors MSI variantas vis tiek vos tylesnis nors ir +6 laipsniai.

    Dar gal reikia pridurti, kad MSI kiek keistai elgiasi, kad ventiliatorius įjungia nuo 60 laipsnių, nes Pascalio turbo boost nuo šios temp praranda kažkiek dažnio. Dabar tik tiksliai nepamenu kas kiek laipsnių kiek nukrenta MHz. Bet pažiūrėjus į prieš tai buvusios Asus apžvalga matome, kad dažnis ten 38 MHz didesnis. Tai davė 60 laipsnių prieš 66, nes visų GTX 1070 Ti gamyklinis dažnis identiškas nVidia liepimu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.