Patogios ausinės, bet žemų dažnių neužvežė – „Corsair HS65“

Intro

Išbandysime HS65 ausines iš „Corsair“, kurios pagal gamintojo standartus priklauso vidutinei klasei, bet vis tiek yra nepigios ir kainuoja apie 80 eurų. Už ausines tai yra tikrai nemaža pinigų suma, bet premium gamintojai už savo geresnius modelius nesikuklina prašyti ir dviejų šimtų eurų. Man pačiam labai įdomu, kaip 80 eurų ausinės atrodo, lyginant su to pačio gamintojo HS80 ausinėmis, kurios kainuoja tik maždaug 30 eurų daugiau ir paliko tikrai teigiamą įspūdį. Tiesa aš bandžiau bevielį modelį, bet tai ir yra tik vienintelis skirtumas tarp laidinio ir bevielio modelio, o taip pat 20 eurų didesnė kaina.

Jei trumpai apie „Corsai HS65“, tai šios ausinės palaiko 7.1 garsą, bet tam reikės naudoti USB adapterį, nes pagrindinis laidas turi 3,5 mm audio jungtį. Garsą atkuria 50 mm membranos, o tai įprastas dydis žaidėjams skirtose ausinėse. Kaipgi headset’as be mikrofono; jis su HS65, yra neatjungiamas, bet pakeliamas į viršų. Plačiau apie viską – apžvalgoje.

20 Komentarai

  1. Szaroo parašė:

    Siųlyčiau ausinių nereviewint.
    Pilna visiškai reaybės neatitinkančių teiginių.

    80eur už ausines yra mažai. Maždaug nuo tokios sunos prasideda toleruotinos ausinės, kaip m40x.

    „Naudokit usb adapterį, nes audio lixdo kokybė prasta“ – prieš reviewinant audio techniką reikėtų suprast, kad skirtingų šaltinių yra tūkstančiai ir tokia išvada yra tiesiog idiotiška.

    7.1 yra visiška nesąmonė ausinėse su 1 garsiakalbiu per ausį. Tai tik marketinginis scamas. Ausinių pasaulyje tai vadinama imagingu, external software gali kažkiek pagerint, bet ubos priklauso nuo dinamikų kokybės.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Spėčiau esate audiofilas, ar iš to klano, tai jums visai kiti dalykai ir rūpi, o ne gaming headsetai. Gaming ausinės tik marketinginis triukas, ant periferijos tokios maržos eina, kad galva svaigsta.

      Kam mažai, kam daug 80 eur. Man asmeniškai tai didelė suma ir noriu jau gero daikto, žinau, kad yra ir tūkstančius kainuojančių ausinių, bet nei šios ausinės skirtos tam, nei Corsairas taiko į tą sektorių. Net nežadu apsimesti, kad aš kažkoks profas ant ausinių, tiesiog pabandai savo įspūdžius surašai ir tiek, o ką siunčia tą ir bandai. Žinau, audiofilams tokios apžvalgos juokingos, na, jiems ir yra skirti kiti tinklapiai.

      Su HS65 naudojant adapterį jos groja daug geriau, tai tik tiek. Net pats Corsair prieš bandant įspėjo, kad būtinai naudočiau iCUE progamėlę, nes kitaip skambės prastai (iCUE veikia tik per USB). Bet tai gi negalioja kitoms ausinėms. Pats bandžiaus ASUS TUF ausines, ir jos per audio jungtį skambėjo švariau, garsiau ir geriau nei per adapterį. Tas ir buvo tada paminėta.

      7.1 ne muzikai, tas seniai aišku, 7.1 tik žaidimams. Nežinau ką jie žaidžia su softu, bet tai tikrai veikia, dar didesnis efektas su Spatial. Kas išbandę tikrai gali patvirtinti.

      • Szaroo parašė:

        Žaidimams ar filmams svarbūs tie patys parametrai kaip muzikai. Nėra jokių skirtumų, visiškai.

        Imagingas/scenos dydis lemia kaip tiksliai atkuriamas muzikos įrašas, kur erdvėje koks instrumentas, kaip tiksliai galima atskirti instrumentus vienus nuo kitų, lygiai tas pats parametras lemia kaip lengva atpažinti iš kurios pusės žingsniai žaidime (jei implementuota tinkamai), filme leidžia pajusti didesnį erdvės pojūtį, labiau įsijausti į filmą. Jokie 7.1 ar doby atmos nepakeis ausinių galimybių, kitaip tariant jokios 2 dinamikų ausinės nėra 7.1 ir negali būti, todėl nerteiktų iš vis apie tai kalbėt.

        Garso forma (shape) įtakoja, kiek ausinės iškraipo garsą, profesionalai vertinaflat, nes tai padeda sukurti produktus, kurie skamba kiek įmanoma geriau ant daugumos medijų. Paprastieėms vartotojams labiau tinka šiek tiem „muzikalesnės“, kurios paryškiną vieną ar kitą galą. Labai daug ausinių (kaip po beatsai) iš vis sugadina garsą, paryškina pvz žemus dažnius ir visiškai paskandina pusę dainos ar filmo detalių. Dažniausiai neutralios ausinės yra geriausios, nes tinka daugumai atvejų, beatsai tinka tik 128kbit repui klausyt, visa kita skamba kaip per pagalvę.

        Nesvarbu kokia suma yra didelė ar maža asmeniškai, 80-100 eur yra tie pinigai, kuriuos teks sumokėti už minimaliai toleruotiną produktą. Taip, yra porą ausinių už 30 eur, kurios groja geriau už ausines kainuojančias šimtus, pvz bneats yra šūdo kruva su garsu, kurį atkuria ir ACME už 30-50eur.

        Esmė tame, kad reiukia bent pagrindus suprasti ausinių prieš rašanmt apžvalgas, nes gaunasi facebook mokslininkų lygio rezultatas, kuris tik klaidina skaitytoją.

        Siųlyčiau pasiskaityt keliasdešimt apžvalgų kokiam whathifi.com, kad suprasti pagrindinius ir svarbiausius ausinių aspektus, kad nereikėtų rašyt apie 7.1 ir panašias nesąmones.
        Galiausiai ausinės už 50eur gros taip pat šūdinai, kaip ir ausinės už 500eur, jei šaltinis bus pigus, šūdinas laptopas. Ausinės už 50eur + DAC/AMP už 100 eur gros geriau, nei ausinės už tūkstančius, jei tokias ausines prijungsi prie minėtojo laptopo. Ausinės yra tik 50% gharso kokybės.

        • Ndx parašė:

          Netiesa. Flat sound ne visad yra siekiamybė, tai yra per daug generalizuotas teiginys. Vienintelė išimtis – muzikos kūrėjai, kuriems visada reikia ausinių, leidžiančių tiksliai girdėti jų kuriamą muziką ir siekiant išvengti situacijų, kai per kūrėjo ausines muzika skamba gerai, bet tik dėl to, kad ji yra pakoreguota į teigiamą pusę iš jo naudojamų ausinių pusės. Tuo tarpu tiems, kas yra ne muzikos kūrėjai, o jos klausytojai, kontroliuojamas ir tikslingas dažnių neplokštumas yra priimtinas dalykas.

          Geriausias pavyzdys apie kontroliuojamą dažnių „neplokštumą“ yra Fredžio Merkurio naudoti Shure mikrofonai. Jie turėjo stipriai užkeltą ties ~5K dažnio liniją, „redaguojančią“ jo balsą į norimą pusę. Jeigu Fredis būtų dirbęs su flat garso mikrofonais, jo balsas skambėtų visiškai kitaip.

          Yra daug audiofilų vertinamų ausinių, kurios neatkuria flat sound, bet yra laikomos kokybiškais produktais. Grado Labs neturi flat garsą skleidžiančių ausinių, bet, nepaisant to, jų garsas yra pakankamai gerai vertinamas. Sennheiser HD 820 (2000€) irgi nėra flat sound išgaunančios ausinės, bet jos ir nėra net tam skirtos.

          Ta pati Audio Technica turi ausinių su įvairiais garso profiliais, skirtų skirtingiems klausytojų poreikiams realizuoti: https://www.audio-technica.com/en-au/support/a-simple-guide-to-sound-signatures/ Čia yra ir info, koks profilis geriausiai tinkamas skirtingiems poreikiams.

          „Žaidimams ar filmams svarbūs tie patys parametrai kaip muzikai. Nėra jokių skirtumų, visiškai“

          Dar kartą grįžtu prie tos tezės. Žaidėjų ausinėse V shaped garsas nėra blogis. Užkelti aukšti dažniai skirti geriau girdėti kitų žaidėjų balsams, o sustiprinti žemi dažniai geriau padeda perteikti efektus. Jei teko lankytis kino teatre, dažniausiai, ten garso sistemos sureguliuotos taip pat V formai, dėl tų pačių priežasčių. Todėl minėta frazė nėra teisinga. Flat sound nėra idealiai tinkamas žaidimas, tiesa sakant jos tinkamos tik žaidimams, turintiems gerą muzikinį garso takelį 😀

          O dėl Beatsų, jų didžiausia problema nėra tame, kad jie turi blogą garso profilį. Gal net drįsčiau pasakyti, kad jų garso profilis gelbėjo pardavimus, kai tūlam klausytojui įtiko sustiprinti „bumčikai“. Jų problema ta, kad tai ausinės už 30 €, pardavinėjamos už 300 €.

          • Szaroo parašė:

            Tai aš ir pats sakiau, kad vartotojams labiau tinka muzikalesnės, bet visų geriausiai vertinamų ausinių profilis yra arčiau flat, nei ekstremaliai iškraipytos beats ir panašus šlamštas, tą turėjau omenį.
            Geros ausinės jautresnės šaltinio įtakai, tie patys seinheiseriai, kad ir pigesnių HD600 garsas labai stipriai skiriasi nuo šaltinio, viena thx AAA preciziškai klinikinis garsas, visai kas kita lempinis koks. Šūdinos auainės tokiu atveju skambėtų šūdinai/taip pat ant bet kokio šaltinio.

            Esmė, kad su ausinėmis, kurių garso profilis arčiau flat galima keisti su iq pagal klausomą žanrą. Tas pats galioje filmams, bei žaidimams – jei vartotojas ne glušas su gerom neutraliom ausinėm pasieks tokių pačių rezultatų, kaip su keliom porom mediocre ausinių su per daug išreikštu iškraipymu. Kitas reikalas keletas porų gerų ausinių su savo signature, bet čia jau tūkstančiai eurų.

            Šiaip, kaip ir pats minėjai – flatish ausinės yra puikios žaidimams su geru garsu, nes girdi tai, ką inžinieriai norėjo, kad girdėtum, bet tokių mažuma žinoma.

            Kas liečia profesionalus – Lietuvoje buvo labai mėgiamos m50x, kurios yra v shaped ir harsh, ir visi masteriai to pasakoje yra tragedija nemažos dalies marijos žemės atlikėjų, tad profesionalų ne visada reiktų klausytis.

            • ToBeX parašė:

              Szaroo kažkokius tu čia vėjus rašai. Koks man kaip žaidėjui skirtumas kaip skambės aukšti dažniai, jei man koncentruotis reikia tik į žingsnius pagrinde, kurie noriu, kad būtų +15db negu visa kita.
              Kaip tu gali teigti, kad 7.1 neveikia, jei jį įjungus aiškiai girdi, kas ir kur, palyginus su 2.0 turi stengtis girdėt (taip gali išmokt ir iš 2.0 suprast kas kur juda, bet su 7.1 užmauk vaikui ant galvos, kuris nėra to žaidimo žaidęs ir jis pasakys kur priešininkas juda.
              Audio Technica minėtos ausinės visiškai netinka žaidimams, gali su jom muziką klausyt, bet neturėsi pranašumo žaidimuose jokio.
              Kad ir koks wide stage bus, negirdėsi garsų už savęs ar virš savęs.
              Nėra tobulų kolonėlių ar ausinių niekam. dėl to visi gamintojai turi savo ne flat toną, kuris patinka vieniems, o kitiems ne ir jie renkasi kitus gamintojus.

              • Szaroo parašė:

                Galiu garantuot, kad visos mano turimos ausinės apšiks bet kokias fake 7.1 ausines.

                Jei ausinės true 7.1 (aka su keletą dinamikų per ausį), tada turės pranašuma, kitu atveju tai tas pats stereo. Nereikia prisifantazuot.

                Žaidimams galima su EQ pasikelt ką tik nori, nereikia pikrti idiotiškų ausinių, kurios netinka niekam kitam.

                • ToBeX parašė:

                  aš tik galiu palygint:
                  sennheiser hd650
                  Sony WH-1000XM3
                  corsair VOID RGB ELITE Wireless
                  Steelseries Siberia
                  Tai, corsair void 7.1 žaidimams labiausiai tinkamos
                  Steelseries nors ir 6 kart pigesnės už sony, muzikoje labiau patinka man.
                  hd650 praktiškai niekad nenaudoju, nes tiesiog nepatinka openback, nors ir turi didžiausią stage, bet net su steelseries geriau žaidimuose pasitarnauja.
                  Jei linkstam tik prie muzikos, tai tik hd650, bet jei tik muzikos klausyt noriu, jungiu tiesiog stereo sistemą namie.
                  Szaroo, aš tiesiog manau, kad tu nežaidi šaudyklių, arba jei žaidi, tai tik dėl pramogos, o ne competition dėl pirmų vietų, dėl to nematai pranašumo, kurį legaliai gali gaut.

                • Daemon parašė:

                  Man tiek 600, tiek 650 lyginant su 1990, pasirodė nuobodžios. Gal ten ir gerai būtų su jom miksuot, bet muzikos klausant, 1990 iš kart davė kitą nuotaiką.

    • kernelis parašė:

      >>>„Naudokit usb adapterį, nes audio lixdo kokybė prasta“ – prieš reviewinant audio techniką reikėtų suprast, kad skirtingų šaltinių yra tūkstančiai ir tokia išvada yra tiesiog idiotiška.

      Tokia isvada nera idiotiska, tiesiog generalizuota. Is konteksto aisku, jog kalba eina apie PC, todel statistiskai snekant, USB naudojimas sumazina tikimybe pasigauti triuksma ant motkes audio grandines. Turint omenyje tai, kad MB ir audio posistemes kokybe gali labai smarkiai varijuoti, USB naudojimas techniskai saugesnis. Dabar tai maziau galioja, nes MB dazniausiai turi izoliacija PCB lygyje, taciau seniau si problema buvo opesne. Ne vienas elektronikos/garso entuziastas vapse pats PC USB garso kortas projektuodavosi. Kai as buvau jaunas 😀

      • Szaroo parašė:

        Bent jau stacionarų mb dacai ir ampai pastaruoju metu yra labai neblogi, kalbant apie mid/high end ir greičiausiai geresni už pridėtą šlamštą prie ausinių už 80eur, neneigiu aišku, kad prie ausinių pridėtas dac/amp yra geriau patiunintas toms ausinėms, bet tą patį galima per EQ pasiekti, jei integruotas dac nėra visiškas šūdas.

  2. Lovelasas parašė:

    Pritariu Mindaugui. 80eu ausinem jau nemazai. uz 150 as jau geriau padoria fullhd vaizdo korta nusipirkciau is skelbimu, kaip pvz Gtx 1060 6gb. Kisti tokias sumas i ausines gali tik audiofilai..

    • Szaroo parašė:

      Gal reikia gyvenime labiau stengtis tada…

      • Daemon parašė:

        Na, man tai dažnai gyvenime sueina Huawei flagmano in-ear paprastos ausinės, kurias taip pat jungiu per USB-C į laptopo TB jungtį. Tačiau aš dirbu audio srityje. Suėdžiau vienas AKG ausines per 11 metų, dabar turiu antras. Planuose būtų Audeze pasiimt, nors realiai net nežiūrėjau dar kainos, bet įsivaizduoju, kad virš kilo eurų 😀 Na, bet čia tokia darbo specifika, kai gali uždirbti kelis šimtus eurų per dieną.

      • Lovelasas parašė:

        Ne apie tai sneka. Jeigu tamstai patinka muzika, tai dar nereiskia, kad visi ja megsta. As zaidimus zaidziu ne su ausinem, o su 5.1 tikra garso sistema. Man daug priimtiniau, nes galiu but neizoliuotas, kaip tai buna uzsidejus ausines. Jeigu reikia, galiu sudrebinti garsu visa savo nama…daug maloniau, nei atsiskyrus nuo pasaulio, sulysti i zaidima ir nieko negirdeti aplinkui..

        • SoTOP parašė:

          Atviros ausinės duoda tą patį. Tik be kaimynų gąsdinimo 🙂

          • Lovelasas parašė:

            Man kaimynai neaktualu 😉 Negyvenu chruschiovkej, kaip 80proc. Nuosavam name, tai kada noriu, kiek noriu ir kokiu noriu garsu leidziu…o pries tai komentavusiam, matyt, reiktu labiau gyvenime pasistengt, kad visa gyvenimo prasme nebutu vien zaidimai su gerom ausinem…
            Beje, aciu Mindaugui uz puikia apzvalga ir laika sugaista straipsniui rasyti. Cia ne geeku puslapis…kai kuriems to nepavyksta suvokt dar per tiek metu.

      • Lovelasas parašė:

        Szaroo, del ko stengtis? Del ausiniu?? Ar kompiuterinis zaidimas uzsidejus geresnes ausines nuo to pasikeicia??? As gyvenu realybej tarp zmoniu…tai informuoju, kad gyvenime pilna daug realiu malonumu…su gerom ausinem….va geriau, kur i gamta iseit pasedet ar pabegiot, pasedet mieste kur parke ar gamtoj…jeigu tamstos visas gyvenimas tik virtuali realybe, tai man nuosirdziai liudna. Tad pasikartosiu, yra n dalyku i kuriuos labiau verta investuot, nei i zaidimines ausines.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.