Pigi mechaninė vs membraninė: „AOC GK200“ ir „AOC GK500“ apžvalga

„AOC GK200“

Praeitame puslapyje papasakota istorija atskleidžia, kuo mane sudomino „AOC GK200“. Tikiu, kad kokybiška ir funkcionali žaidėjams skirta membraninė klaviatūra, gali būti labai įdomiu produktu. Belieka išsiaiškinti, ar ji iš tiesų nestokoja to funkcionalumo ir gali pasigirti pakankama kokybe.

Nors pasakojau, kad nesu linkęs nurašyti membraninių klaviatūrų, už mane tai padaro pati „AOC“. Kompanija „GK200“ įvardina kaip „mechaninio jausmo klaviatūrą“, nebyliai sakydama, kad ji skirta tiems, kieno biudžetas dar nepasiekė mechaninių klaviatūrų kainas. O juokingiausia tai, kad jokio mechaninio jausmo joje nėra – tai tik kiek standesnės membranos, sukuriančios daugiau pasipriešinimo spaudimui. Nors tai tikrai smagiai juntamas papildymas mechaninėms klaviatūroms, jausmo, kad maigoma mechaninė klaviatūra net nekyla.

Vienas pagrindinių membraninių klaviatūrų privalumų yra galimybė stipriai žeminti mygtukų profilį ir įtikti nestandartinio produkto ieškantiems pirkėjams. Deja, „AOC“ tuo nepasinaudojo ir „GK200“ mygtukai yra panašaus aukščio, kokie yra ir mechaninėse klaviatūrose.

Vienas didžiausių „AOC GK200“ privalumų yra panaudotų medžiagų kokybė. Kaip klaviatūra už 30 eurų, ji yra surinkta pakankamai tvirtai, niekas nesikeičia ir nebarška. Plastiko kokybė nėra ideali, tačiau viena geriausių šioje kainos kategorijoje.

Kaip žinia, membraninėse klaviatūrose nebūna individualaus mygtukų apšvietimo – viską apšviečia kiek labiau nutolusios foninės šviesos. Dažnu atveju, jos gali keisti spalvą, tačiau „AOC“ šia savybe nepasirūpino – skirtingos „GK200“ zonos šviečia raudona, žalia, mėlyna ir oranžine spalva ir kažką pakeisti neįmanoma. Mums tėra palikta galimybė įjungti „Breathing“ efektą, keisti apšvietimo ryškumą, ar iš viso jį išjungti.

Vienu klausimu „AOC“ sugebėjo maloniai nustebinti. Esu matęs galybę biudžetinių membraninių klaviatūrų su apšvietimu, tačiau daugumoje jų išpildymas buvo tiesiog tragiškas. Jose visa skleidžiama šviesa matoma tik pro tarpus tarp mygtukų, o patys mygtukai gauna tik labai menką šviesos kiekį. „AOC GK200“ labai gerai įgyvendina užduotį perduoti ryškią šviesą ir per pačius mygtukus.

Kiek nuvylė faktas, kad klaviatūra neturi jokios programinės įrangos ir ja paremto funkcijų keitimo. Iš pradžių galvojau, kad klaviatūra stokoja medijos funkcijų valdymo, laimei, jis yra, bet įgyvendintas su trūkumais. Klaviatūros apšvietimas ir medija funkcijos valdomos gan įprastu FN + atitinkamas mygtukas principu. „AOC“ tiesiog pamiršo ant mygtukų pažymėti, kokią funkciją, įspaudus FN, jie gali atlikti. Tikrai nesiruošiu perkrauti galvos mokydamasis mintinai visas funkcijas, todėl toks sprendimas atrodo sunkiai suprantamas ir pamirštas dėmesys detalėms, kuriant mažai kainuojantį produktą.

Niekada nesuprasiu gamintojų, kurie pigesnėms klaviatūroms pagaili net ir paprastos riešo atramos, laimei „AOC“ tokių dalykų nedaro. Jus gali maloniai nustebinti faktas, kad ši atrama turi magnetinį tvirtinimą, dažniausiai sutinkama tik brangiose mechaninėse klaviatūrose. Deja, šie magnetukai pakankamai silpnai pritraukia atramą, nėra jokio papildomo mechaninio prilaikymo, dėl to pati sistema tikrai ne ideali, tačiau pakanka, kad ji iš viso yra.

4 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Aš būčiau linkęs nesutikti, kad su mechanine blogiau tekstus rašyt.
    Pradžioje buvo sunkiau, bet pripratus našumas tikrai pagerėjo. O dabar su membranine net neišeina rašyt, kartais lieka mygtukas nepaspaustas, nors atrodo tikrai spaudei jį.
    Žmonai mechaninės pradžioje labai nepatiko, bet dabar irgi pripratus nenori membraninės.
    Darbe naudoju pigią logitech G413, bet net su tokia prasta mechanine vis tiek patogiau negu su membranine.

    • SoTOP parašė:

      Viskas nuo pripratimo priklauso. Dėl to tie, kurie rašydavo kad su klaviatūra už 20 litų ne prasčiau galima nei už 1000 irgi yra teisūs.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Mechaninė mechaninei nelygi (tiksliau switchas). Su redais rašyt tikrai yra nepatogu man, su blue smagu, su brown irgi malonu. Aišku galima priprasti prie bet ko ir kiekvieno supratimas skiriasi.

  2. Ndx parašė:

    Tekste paminėjau kad tai tikrai galioja ne visiems, kiekvienas turi savo pomėgius. Manau, kad per daug įsisenėjus mintis, kad mechanika = gerai, membranos = blogai, tuo pačiu gamintojai neturėtų žiūrėti į membranines klaviatūras kaip į žemos kokybės produktą tik tiems kas neįperka mechanikos.

    Vienintelės klaviatūros, su kuriomis neįmanoma rašyti, yra su Cherry MX Speed. Choleros amżinai doubleclickina

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.