Thermalright T-Rad2 GTX ir VRM-R1 – tobulas derinys?

Ko gero nemaža dalis čia besilankančių skaitytojų savo kompiuterių procesorių aušinimui naudoja ne standartinius prie AMD ar Intel pridedamus aušintuvus, o kiek efektyvesnius ar tylesnius produktus. Tačiau skaičius tų, kurie yra pakeitę kompiuterio vaizdo plokštės aušinimą į efektyvesnį, ko gero yra mažiau. Iš dalies tai tikriausiai susiję su pakankamai efektyviu gamykliniu grafikos plokščių aušintuvų pasirinkimu, iš dalies gal ir dėl vaizdo plokščių aušintuvų trūkumo ar didelių kainų. Visgi vaizdo plokštės kaip ir centrinio procesoriaus aušintuvas gali ir atvėsinti ir „pritildyti“ vaizdo plokštę pakankamai nemažai. Dėl to šiandien siūlome skaityti vieno iš galimų kandidatų, Thermalright T-Rad2 + VRM-R1 derinį, kuris galėtų pakeisti jūsų vaizdo plokštės standartinį aušinimą, apžvalgą.

Apie gamintoją

Pakuotės ir jų turinys

Specifikacijos

Kodėl vertėtų keisti standartinį vaizdo plokštės aušintuvą

T-Rad2

VRM-1

Montavimas

Testai

Išvados

Apie gamintoją

Thermalright dauguma jūsų pažįsta kaip vieną garsiausių aušintuvų kompiuteriams gamintojų. Nuo 2002 metų kompanija kuria procesorių, vaizdo plokščių lustų rinkinių bei kitus aušintuvus. Pagrindinis šios kompanijos taikinys – spartintojai, todėl visi šios Taivane įsikūrusios kompanijos aušintuvai yra orientuoti dideliam efektyvumui ir yra pelnę daug apdovanojimų.

Pakuotės ir jų turinys

Thermalright savo įpakavimais tikrai nesiekia patraukti pirkėjų dėmesio. Abu aušintuvai atkeliauja paprastose rudose kartono dėžutėse be jokios informacijos, išskyrus Thermalright logotipus. Viduje į putplastį saugiai įpakuoti abu produktai, o po jais randame ir visus priedus.





]T-Rad atveju tai pora maišelių su varžtais, fiksatoriais ir kitais priedais aušintuvo montavimui, Thermalright lipdukas, švirkštas Thermal Chill termopastos ir pora lapų su montavimo instrukcijomis ir pakuotės turinio sąrašu.





Kartu su VRM-R1 gamintojas taip pat prideda visus reikalingus tvirtinimo priedus, įskaitant varžtus, vielutes ventiliatoriaus fiksavimui ir vibracijas absorbuojančias juosteles, lapą su instrukcijomis bei lipduką.

Specifikacijos

T-Rad2 GTX

T-Rad2 GTX suderinamumo su vaizdo plokštėmis sąrašą rasite čia.

VRM-R1

Kodėl vertėtų keisti standartinį vaizdo plokštės aušintuvą

Prieš pradėdamas kalbėti apie produktą norėčiau užsiminti, kokiais atvejais vertėtų keisti grafikos plokštės aušintuvą. Užbėgdamas įvykiams už akių noriu pasakyti, jog T-Rad2 aušintuvas bus testuojamas su Radeon HD4870 vaizdo plokšte, todėl ji ir bus apkalbų objektas. HD4870, kaip žinome, pasižymi gana nemažomis energijos sąnaudomis, aukštomis temperatūromis ir gana triukšmingu veikimu. Visas šias savybes įtakoja keli veiksniai. Pirmasis jų – gana šiltas grafikos procesorius. RV770, nors yra sąlyginai nedidelis, naudoja nemažai energijos, o tai kartu reiškia, kad didelė jos dalis virsta šiluma. Kiti ypatingai karšti komponentai šioje plokštėje yra grafikos procesoriaus energijos tiekimo linijoje esantys įtampos valdikliai. Jų, kaip ir GPU maitinimo fazių, yra trys. Šių tranzistorių temperatūros su įprastu aušintuvu nesunkiai peržengia 100 laipsnių pagal Celsijų slenkstį. Dar dvi fazės skirtos atminčiai. Čia naudojamos kitos mikroschemos, kurių temperatūros programinės įrangos pagalba stebėti negalime.



Įprastinis HD4870 aušintuvas iš esmės nėra blogas. Veikdamas didelėmis apsukomis jis gali gerai atvėsinti plokštės komponentus. Jis turi masyvų varinį pagrindą, besiliečiantį su grafikos procesoriumi, ir aliuminio radiatorių su dviem šiluminiais vamzdeliais. Taip pat su bendru radiatoriaus metaliniu pagrindu kontaktą turi ir atminties lustai, ir minėti tranzistoriai. Pastarieji, nors ir nėra aušinami to paties radiatoriaus, kaip grafikos procesorius, tačiau kaisdami taip pat nemažai šilumos perduoda ir kitiems komponentams.

Nuo visų šių metalinių radiatorių sklindančią šilumą šalina vienas reguliuojamų apsukų ventiliatorius. Šis stumia visą karštą orą link plokštės galo, kur jis pašalinamas pro plokštės gale esančias groteles. Tam, kad srautas efektyviai tekėtų, virš radiatorių uždėtas plastmasinis gaubtas, kuris atlieka tunelio vaidmenį. Dėl jo ir dėl galinių grotelių, kai ventiliatorius dirba didelėmis apsukomis, ir yra girdimas \“ošimas\“. Todėl stengiamasi balansuoti ties tylos ir efektyvaus aušinimo riba, tačiau įprastais aušintuvo ventiliatoriaus nustatymais ne visada tai pavyksta padaryti. Šias savybes dažnai geriau suderina efektyvesni trečiųjų šalių aušintuvai, kurie gali nutildyti vaizdo plokštę ir priversti ją veikti vėsiau.

Net jeigu nenorite skirti lėšų naujo aušintuvo savo HD4870 plokštei pirkimui, verta įsijungus Rivatuner ar panašią programą paeksperimentuoti su ventiliatoriaus nustatymais, jog žaidžiant plokštė per daug nekaistų, tačiau ir būtų sąlyginai tyli.

T-Rad2



Šis vaizdo plokštės aušintuvas išlaiko jau kuris laikas Thermalright vyraujančią aušintuvų išvaizdą, kuri neleis supainioti jo su kitų kompanijų produktais. Aušintuvo dizainas iš esmės nėra sudėtingas. Varinis pagrindas (jis padengtas nikeliu) sujungtas su aliuminio plokštelių masyvu šešiais ilgais, 180 laipsnių sulenktais šiluminiais vamzdeliais. Kiekviena aliuminio plokštelė yra prilituota prie vamzdelių. Visi jie, išskyrus vieną, yra sukoncentruoti vienoje aušintuvo pusėje. Toks sprendimas priimtas greičiausiai dėl vietos taupymo, o tiksliau dėl noro padaryti aušintuvą kuo žemesnį. Tą ir padeda pasiekti toks išdėstymas.





Pagrindas yra labai arti radiatoriaus, todėl aušintuvas atrodo labai žemas. Varžtų tvirtinimui palikta po tris dvi vietas kiekviename iš keturių pagrindo kampų. Tiesa, reiktų atsiminti, jog ant jo papildomai reikės dėti ventiliatorius, kurie padidins jo ir kartu visos vaizdo plokštės aukštį dar 25 mm. Viršutinėje dalyje matome 10 skylučių varžtams, skirtiems aušintuvų fiksavimui, taigi tiek vieną 120 mm ventiliatorių, tiek pora 92 mm ventiliatorių galima uždėti tik vienu būdu.



VRM-1



Pirmąkart pamatęs šį aušintuvą pagalvojau, kad Thermalright truputį persistengė. Kelioms mikroschemoms aušinti toks įrenginys pasirodė tikrai per didelis. Iš aliuminio pagamintas pakankamai didelio paviršiaus ploto dviem šiluminiais vamzdeliais sujungtas su 90 laipsnių kampu pasuktu radiatoriumi, sudarytu iš 25 papildomai sutvirtintų plokštelių su kiaurymėmis , kurios matomos žiūrint iš viršaus.



Aušintuvo pagrindas puikiai pritaikytas įprastinės Radeon HD4870/HD4890 energijos tiekimo grandinės aušinimui ir puikiai telpa po T-Rad2 aušintuvu. Deja, tai reiškia, kad su praktiškai visomis kitokio dizaino 4870 ar 4890 šis aušintuvas yra nesuderinamas. Tiesa, gamindami savo plokščių versijas gamintojai ir patys dažniausiai pasirūpina efektyvesniu šių komponentų aušinimu.

Montavimas

T-Rad2

Thermalright prie abiejų produktų pateikia nedidelius lapus su instrukcijomis, kaip montuoti aušintuvus. Jos nėra ypatingai detalios, tačiau kelti problemų šiek tiek anglų kalbą mokantiems žmonėms neturėtų. Gamintojas supranta, jog šį produktą pirks daugiausia kompiuterių technikoje kiek geriau besiorientuojantys žmonės. Pirmiausia reikės nuimti standartinį plokštės aušintuvą. Tam reikia atjungti ventiliatoriaus maitinimo kabelį ir atsukti 13 varžtų plokštės gale. Pažiūrėjus į \“pliką\“ vaizdo plokštę ir aušintuvo dugną iškart matyti, kokie komponentai reikalauja aušinimo. Vartotojo vadovas tiksliai grafiškai parodo, kaip uždėti grafikos procesorių ir atminties radiatorius, tačiau jame visiškai neužsimenama apie papildomą aušinimą energijos tiekimu besirūpinantiems komponentams. Tiesa, kadangi aliuminio radiatorių komlpekte yra tikrai nemažai, kažką išsirinkti bus tikrai įmanoma.





Pirmiausiai nulupus apsauginę plėvelę užklijuojami lipnų padą turintys nedideli radiatoriai. Tuomet galima pereiti link plokštės galo. Plokštės gale esantiems induktoriams nereikalingas papildomas aušinimas. Standartiniame aušintuve jų vietoje yra tiesgiog kiaurymė. O štai įtampą reguliuojantiems Volterra VR moduliams papildomas aušinimas tikrai nepamaišytų. Tam tinkamiausi pasirodė pora ilgesnių radiatorių.





Galiausiai lieka pritvirtinti pagrindinį aušintuvą. Tam nuo juo pagrindo reikia nulupti apsauginę plėvelę, į jo pagrindą įsukti keturis varžtus, uždėti ant jų tarpines, užtepti termopastą ant grafikos procesoriaus, uždėti aušintuvą`ant plokštės ir prisukti varžtus. Tai geriausia atlikti po truputį sukant abiem iškart po du varžtus įstrižai, pereinant nuo vienų varžtų prie kitų ir atgal.





Reikia atminti, jog Thermalright neprideda ventiliatorių prie šio aušintuvo, o vien pasyvus aušintuvas nėra pakankamas tokios plokštės, kaip HD4870 aušinimui, todėl prie plokštės reikia pritvirtinti vieną 120 mm arba du 92 mm skersmens ventiliatorius. Pastarieji tvirtinami įprastai, prisukant kiekvieną jų keturiais varžteliais. 120 mm ventiliatoriaus tvirtinimas kiek įdomesnis. Vieną ventiliatoriaus pusę galima prisukti dviem pridėtais varžtais, tačiau, kadangi jo ventiliatoriaus plotis viršija radiatoriaus plotį, dalis ventiliatoriaus išsikiša, ir priešingos dalies fiksavimui tenka panaudoti du iš metalinės vielos padarytus fiksatorius, kurių vienas galas užsikabina už ventiliatoriaus montavimo skylės, o kitas – tiesiog už pirmojo \“heatpipe\“ vamzdelio. Belieka įdėti vaizdo plokštę į kompiuterį ir nepamiršti prijungti aušintuvo (-ų) kabelių.





Kaip matote, vaizdo plokštė su aušintuvu užima net tris praplėtimo lizdus, jau nepaisant per centimetrą išsikišusių varžtų galų plokštės galinėje pusėje. Naudojant 120 mm ventiliatorių papildomų rūpesčių gali kelti ir kai kurių korpusų šone esantys ventiliatoriai, o tiksliau tai, kad vaizdo plokštės ventiliatorius remsis į juos.





VRM-R1

Šio aušinimo elemento montavimas nėra sudėtingas. Vietoje to, kad ieškotume radiatorių T-Rad2 komplekte, tiesiog uždedame VRM-R1 ant prieš tai nedideliu kiekiu termopastos pateptų VRM\’ų ir prisukame du varžtus, stengdamiesi išlaikyti lygų spaudimą. Ventiliatorius prie šio radiatoriaus taip pat nepridedamas, tačiau Thermalright palieka galimybę ant jo uždėti papildomą 80 x 80 mm ventiliatorių, tam panaudojus vielinius fiksatorius.





VRM-R1 atrodo tikrai masyviai ir leidžia apskritai pamiršti apie Crossfire su plokštėmis, kurios naudoja T-Rad2 + VRM-R1 kombinaciją. Papildomas ventiliatorius ant šio aušintuvo taip pat gali sukelti problemų mažesnių korpusų savininkams, kadangi korpuso durys su VRM-R1 ir 80 mm ventiliatoriumi ant jo gali paprasčiausiai neužsidaryti. Pabandžius jį pritvirtinti iš kitos pusės tapo aišku, kad pridėtos vielutės tam nėra labai gerai pritaikytos. Be to, oro srautą nukreipus į korpuso sienelę, jeigu joje nėra aušinimo angų, ventiliatoriaus efektyvumas kris, ir atsiras papildomas triukšmas.





Testai

Šiandieniniai testai susidės iš kelių dalių. Pirmiausiai bus fiksuojamos vaizdo plokštės temperatūras su standartiniu aušinimu. Pirmame teste, aušintuvui veikiant automatiniu režimu, o po to – privertus jį suktis maksimaliomis apsukomis. Tolesni bandymai atlikti su Thermalright aušintuvais: su T-Rad2, veikiančiu su dviem 92 x 92 mm ventiliatoriais (3000 RPM NorthQ ir taip pat gana pajėgus „noname“ ventiliatorius, apie kurį informacijos, deja, neturiu) bei vienu 120 mm ventiliatoriumi (Nexus D12SL-12, 1700 RPM). Atmintis ir energijos tiekimo grandinė grandinė šiuo atveju buvo aušinami panaudojus prie T-Rad2 pridėtais nedideliais radiatoriais. Tolimesniuose testuose aliuminio radiatorius ant VR modulių buvo pakeistas VRM-R1 radiatoriumi. Jis buvo išbandytas tiek pasyviu režimu, tiek ir naudojant 80 mm ventiliatorius. Tam pasirinktas buvo Noctua NF-R8 ventiliatorius. Visų radiatorių testams naudota Noctua NT-H1 termopasta. Kompiuterio konfigūraciją galite matyti lentelėje:

Korpuse be vaizdo plokštės aušintuvo veikė tik Gelid Silent Spirit procesoriaus aušintuvas (2900~3000 RPM) ir maitinimo bloko aušintuvas iš Nexus RX-850 bloko. Vaizdo plokštės aušintuvų keliamas triukšmo lygis matuotas 0,5 m atstumu nuo korpuso. Vaizdo plokštei apkrauti naudotas 10 minučių trukmės testas FurMark 1.7 programa. RV770 grafikos procesorius turi tris temperatūros daviklius grafikos procesoriuje, kurie identifikuoja skirtingų lusto dalių temperatūras. Dažniausiai programinė įranga praneša tik pirmojo, t.y. DispIO sensoriaus parodymus, tačiau diagramose bus pateikiami visų sensorių duomenys. Taip pat atskiri davikliai yra ir VR moduliuose, kurių parodymus taip pat matysite tose pačiose diagramose.

Rezultatai

Testų rezultatai pakankamai įdomūs. Visų pirma aišku, kad automatinėmis apsukomis šiltą dieną vaizdo plokštę įkaitinti įmanoma iki labai didelių temperatūrų. Pasikartosiu, jog tiesiog žaidžiant žaidimus vaizdo plokštės temperatūros bus keliais laipsniais mažesnės, nei su FurMark programa, tačiau net ir kiek žemesnės temperatūros žaidžiant ko gero nelabai džiugintų. FurMark priverčia į grafikos procesorių plūsti didžiules sroves, todėl VRM grandinėje temperatūros nesunkiai peržengia 100 laipsnių ribą. Taip, šie komponentai pritaikyti didelėms temperatūroms ir nė viename iš šiandienos testų vaizdo plokštė \“nelūžo\“, bet ilgaamžiškumo tokios temperatūros tikrai neprideda.

Situacija visiškai pasikeičia, kai aušintuvo apsukos pakyla iki lubų. Temperatūros krinta gana drastiškai, taip pat pakyla ir triukšmo lygis. T-Rad ventiliatoriai visą laiką sukosi maksimaliomis apsukomis, todėl triukšmo lygio rezultatai identiški tiek apkrovus plokštę, tiek ir jai veikiant 2D aplinkoje. T-Rad2 triukšmo lygis priklauso tik nuo pasirinktų ventiliatorių, kurie šiuo atveju nebuvo patys tyliausi.

T-Rad2 pajėgė dar labiau sumažinti temperatūras tiek su vienu 120 mm, tiek su dviem 92 mm ventiliatoriais, išlaikant mažesnį tiukšmo lygį. VRM-R1 pademonstruotas rezultatas tikrai puikus, tačiau atsižvelgiant į tai, kaip atrodo pats radiatorius, panašaus rezultato buvo galima tikėtis. Ventiliatorius dar keliais laipsniais padidina VRM-R1 efektyvumą, tačiau tikrai nėra būtinas. VRM-R1 taip pat keliais laipsniais sumažina GPU temperatūras, tačiau skirtumas nėra žymus.

Vienintelė temperatūra, kuri su T-Rad2 buvo didesnė už įprastinio aušintuvo, yra įtampos reguliatorių. Nedideli radiatoriai nesugeba atvėsinti reguliatorių net iki tokios temperatūros, kaip standartinis 4870 aušintuvo masyvas, ir tai yra praktiškai vienintelis akmuo į T-Rad daržą, žvelgiant iš aušinimo efektyvumo pusės. Kitas trūkumas, kuris daugiau ar mažiau pasireiškia ir į kitų tokio tipų aušintuvų daržą, yra našumo kritimas naudojant dar vieną plokštę iškart po T-Rad2 aušintuvu. Šiam aušintuvui naudojami ventiliatoriai visą oro srautą turi paimti iš apačios, o, kadangi iškart apačioje yra dar viena plokštė, šviežio oro ten tikrai sumažėja. Čia panaudota pakankamai nedidelė Riva TNT2 PCI plokštė, todėl galima tikėtis, jog žemiau esant identiškai HD4870 plokštei, galima laukti ir didesnio temperatūrų pakilimo ne tik dėl papildomai išskiriamos antros plokštės šilumos, bet ir dėl sumažėjusio pirmosios plokštės aušintuvo efektyvumo. Temperatūros plokštei veikiant 2D režimu nesikeičia, tačiau apkrovus ją matome pakilusias temperatūras. Nesikeičia tik VRM temperatūra, kadangi VRM-R1 radiatoriui papildoma plokštė visiškai neužstoja šviežio oro. Dėl šios ir visų anksčiau montavimo skiltyje minėtų priežasčių Crossfire ir SLI palaikymo galimybe tampa sunku pasinaudoti.

Spartinimas

Įdomumo dėlei nusprendžiau išbandyti ir vaizdo plokštės spartinimo rezultatus su nauju aušintuvu. Jeigu atsimenate šios XFX HD4870 apžvalgą, grafikos procesorių su standartiniu aušintuvu, veikiančiu maksimaliomis apsukomis, pavyko paspartinti iki 832 MHz, o atminį – iki 1125 MHz. T-Rad2 nesuteikė geresnių rezultatų GPU spartinimo rezultatų, tačiau atmintį pavyko kilstelti dar 25 MHz.

ATI rekomendaciniu dizainu paremtos HD4870 naudoja [i]Voltera VT1165MF valdiklį, o jis, spartintojų džiaugsmui, leidžia reguliuoti grafikos plokštės įtampą tiesiog programiškai. Deja, grafikos procesoriaus įtampą pakėlus nuo 1.2625V iki 1.35 V, pastebimo dažnio prieaugio nebuvo. Teko pasitenkinti papildomais 10 MHz, kas, atsižvelgus į įtampos prieaugį, tikrai nėra daug. Reiktų paminėti, jog galima įtampą kilstelti dar truputėlį, tačiau bent jau šio HD4870 egzemplioriaus rezultatai neskatino to imtis, juolab, kad grafikos procesoriaus temperatūros pastebimai pakilo.

Išvados

T-rad2 GTX rodomi rezultatai yra tikrai labai geri. Galbūt diagramose skirtumai ir nėra astronominiai lyginant su maksimaliomis apsukomis besisukančiu standartiniu ATI plokštės aušintuvu, tačiau pažiūrėjus, kaip skiriasi aušintuvų skleidžiamas triukšmas ir turint omenyje, jog triukšmas priklausys nuo pasirinktų ventiliatorių, T-Rad2 GTX atrodo vykęs kandidatas pakeisti Radeon HD4870 aušintuvą.

O dabar apie blogąsias gaminių savybes. Gamintojas teigia, jog T-Rad2 yra suderinamas su SLI ir Crossfire, tačiau šis suderinamumas daugiau teorinis. Kartu su T-Rad2 ir ventiliatoriais vaizdo plokštė užima tris lizdus, jau nekalbant apie veržles, kyšančias kitoje plokštės pusėje. Be to, kadangi ventiliatoriai vėsų orą įtraukia ir pučia vertikaliai, reikalinga atvira erdvė tam orui pasiekti. Priešingu atveju, kaip rodo testai, aušinimo efektyvumas pastebimai krinta. Taip pat, tiesiog nederamai tokios klasės gaminiui atrodo už įprastinio aušintuvo, veikiančio automatinėmis apsukomis, VRM tranzistorių temperatūros. Vientisas visus tranzistorius uždengiantis aliuminio radiatorius su aukštesniais didesniu paviršiaus plotu neturėtų ženkliai padidinti bendros gaminio kainos. Nedidelis NVIO radiatorius taip pat būtų labai sveikintinas sprendimas. Šis komponentas kaista nedaug, tačiau specialiai jam pritaikytas nedidelis radiatorius tikrai praverstų. Visgi T-Rad2 GTX leidimas turėtų garantuoti visišką suderinamumą su GTX 260/275/280/285 serijos vaizdo plokštėmis, kurios ir turi NVIO lustą. Kita svarbus minusas yra kaina, kuri siekia 45 eurus, o dar šiek tiek papildomų lėšų reikalaus ir ventiliatoriai. Paminėkime galimas montavimo problemas nedidelių korpusų savininkams ir sąrašas bus baigtas.

Kalbant apie VRM-R1 visų pirma būtina pabrėžti jo puikiai atliekamą darbą. Jis puikiai aušina VRM tiek su ventiliatoriumi, tiek ir be jo. Ventiliatorius jam, tiesą sakant netgi nėra būtinas, ypač jeigu nerandate tylaus modelio ir turite mažų matmenų korpusą su šonine panele be ventiliacijos grotelių. Kita vertus, jis masyvus, ir tikrai sužlugdys visus planus naudoti du tokius aušintuvus ant HD4870/4890 Crossfire režime. VRM-R1 kaina siekia 25 eurus, kas taip pat nėra mažai.

Bendrai šie gaminiai yra gana problemiški, ir net nesitikėjau, kad neigiamų savybių sąrašas bus toks ilgai. Kalbant apie teigiamas savybes iš esmės lieka tik vienas punktas – efektyvumas. Bet, tiesą sakant, suprasčiau, jeigu nemaža dalis entuziastų į jas žiūrėtų pro pirštus ir kažkodėl netgi pats norėčiau rekomenduoti šių aušintuvų komplektą HD4870/HD4890 plokščių savininkams, kurie spartina savo plokštes, nori žemų temperatūrų ir neketina kartu naudoti dviejų grafikos plokščių. Bet tai daryti yra gana sunku, dar kartą peržiūrėjus į neigiamas savybes, tačiau tikrai nepulsiu atkalbinėt nuo jo pirkimo tų, kurie pasiruošę su šiais trūkumais gyventi. Kaip ir dauguma Thermalright produktų, šie taip pat yra skirti pakankamai siaurai grupei žmonių, kuriems kompiuteris yra ir hobis.

6 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Galejot palygint dar ir su http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=105&language=en
    Kiek skaitinejau, tai AC Accelero S1 Rev. 2 geresnius rezultatus rodo uz T-Rad2 GTX, o ir pigesnis AC ausintuvas.

  2. Fikusas parašė:

    Galėtumėt apžvelgt AC Accelero XTREME 4870X2/GTX280 ir palygint su T-Rad 🙂

    http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=244

  3. Queelis parašė:

    Pastebėjimas – Nexus D12SL-12 sukasi 1000 rpm greičiu.

  4. Suvirintojas parašė:

    \"Pastebėjimas – Nexus D12SL-12 sukasi 1000 rpm greičiu.\"

    Jei ir taip, tai ne tas jo variantas, kuris buvo naudotas.

  5. lampaq parašė:

    Taip butu gal ir nieko suzinot lietuvaiciu nuomuone apie AC Accelero XTREME , ar jis tikrai toks geras ir apsimoka det vietoj stock coolerio

  6. simple parašė:

    lampaq, patikėk verta 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.