1440p po kojomis: „MSI GeForce GTX 1070 Gaming X“

Rezultatai: (Battlefield 1, Civilization VI)

„Battlefield 1“ žaidimo veiksmas rutuliojasi Pirmo pasaulinio karo metu. Testuojant buvo naudoti aukščiausi žaidimo nustatymai (Ultra) ir DirectX 12. Vaizdo plokščių sparta matuota pirmos misijos metu važiuojant su tanku.

„Battlefield 1“ žaidime vidutiniai kadrai atrodo puikiai, GTX 1070 net peržengia 100. Bet minimumas nėra toks geras, kaip mes norėtume. Mūsų bandomos „MSI GeForce GTX 1070 Gaming X“ 0.1 % minimumas krenta iki nemalonios 48 ribos.

Šiame žaidime GTX 1070 pranašumas prieš silpnesnius konkurentus nėra toks didelis. Pavyzdžiui, RX 480 pagal vidutinius kadrus lenkiama 20 %. Kitur skirtumas buvo didesnis.

„Civilization VI“ yra strateginis ėjimais pagrįstas žaidimas, naujausia jo dalis pasirodė visai neseniai, jis palaiko DX12, testuodami ir naudojome šį API. Žaidime buvo parinkti ultra nustatymai, sparta išmatuota naudojant integruotą testavimo įrankį.

„Civilization VI“ žaidime skirtumas tarp vaizdo plokščių nėra didelis, čia, veikiausiai, didelę svarbą turi procesorius. Keista, kad GTX 1070 0.1% minimumas labai žemas.

Kaip minėjome, tai procesoriaus varomas žaidimas, nes GTX 1070 vidutiniai kadrai lyginant su 1080p nukrito vos trimis – nuo 73 iki 70.

7 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    Jeigu Vulkan toks (pagal DOOM ziurint tikras stebuklas), tai kodel niekas nededa jo i zaidimus ? MS raumenys ir politika ?

    • kernel_panikuoja parašė:

      Deda, tik reikes laiko, kol Vulkan’as paplis industrijoje. Tai ne siaip koks miniatiurinis pakeitimas, o major grafikos (tiksliau, tai GPU) API pasikeitimas. Kalba cia eina apie eile metu, o ne menesiu.

      O atsakant i tavo klausima, tai as asmeniskai izvelgciau bent keleta priezasciu:

      – Vulkan’o standartas dar tik 1.0, kas reiskia, jog net nera „point releaso“ su visais darytais fix’ais. Visi implementuojantys draiveriai yra labai sviezi ir bug’u/nekonvencionalumu tikimybe gana auksta. Zodziu visas reikalas vis dar „stiprioje betoje“, tad naturalu, jog ne visi puola tai naudoti. Dauguma apskritai siai dienai Vulkan’a siulo kaip optional pasirinkima salia D3D ar GL’o;
      – Dauguma studiju naudoja ne savo variklius, tad is esmes jie priklauso nuo to, kada Vulkan’a prades naudoti tie varikliai. Keblumas cia tas, kad Vulkan’as deklaruoja tam tikra low-level programavimo praktika, tad norint gauti maksimalu nasuma ir nauda, neuztenka vien bukai prisabacinti Vulkan’a prie variklio kaip nauja render API, dar reikia pati varikli architekturiskai keisti. Paprastas API pakeitimas nedarant giliu optimizaciju dazniausiai buna sumazinantis nasuma lyginant su GL’u ar D3D. Zodziu realybe yra tokia, kad be kokio Unity (kuris ir taip nelabai AAA kategorija), kazi ar yra Vulkan’a tikrai padoriai panaudojantis variklis, as speciau, kad tokie varikliai dar development’o stadijoje;
      – Vulkan’o API is esmes gerokai sudetingesnis nei GL’as ar D3D11. Jo naudojimas atitinkamai siekjsi su adekvaciom investicijom ir galimai kai kas nemato tam butinybes siam momentui;
      – Tas faktas, kad tik Nintendo Switch is konsoliu palaiko Vulkan’a, neprisideda prie jo gereito plitimo.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Laukia, laukia visi to Vulkan, kaip nėr žaidimų realiai, taip nėr.

      • ZeroFM parašė:

        Ir nebus masiškai naudojamas nes niekam į kišene $ neįkrenta

        • neblogai parašė:

          Įkris, kai galės pardavinėti mobilius hitus iškart visoms (tiek mobilioms, tiek rimtoms) platformoms. Taip pat- ką tik atsiradęs Unity variklio palaikymas yra svarbu, bent jau man- nes pastaruoju metu mane dominantys žaidimai dažniausiai kuriami su juo. Taip pat ir Unreal variklis, kuris yra pats populiariausias tarp didesnio biudžeto žaidimų lyg jau gavo palaikymą ant PC.
          Žiūrint į API metus- DX12 išleistas juk visais metais anksčiau, ir pirmą palaikymą žaidimuose pradėjo gauti pora metų po išleidimo. Vulkanas Dūmą gavo.. 🙂 praėjus vos metams po API išleidimo, taigi dar greičiau.

    • newdiamond parašė:

      Kernel….techniskai paaiskinai manau…aisku puse tiek nesuprantu…bet as turiu dar galvoje…kad matyt dar yra povandeniniu sroviu. Jeigu su ta pacia gelezim duoda daugiau perfomanso…tai gal cia ir kisa nagus HW gamintojai ? ne vien tik MS…
      kad ir Vulkan nebebus „beta“ stadijoje, bet kazkodel man atrodo kad bus kaip su OpenGl. Jis naudojamas kazkur anapus 🙂

      • kernel_panikuoja parašė:

        Sunku pasakyti, kaip bus, bet as del Vulkan’o esu nusiteikes optimistiskai, nes pati situacija gerokai kitokia nei ta, kuri buvo su OpenGL’u.

        Pirma, tai Vulkan’as nuo D3D12 skiriasi daug maziau, nei GL’as nuo D3D11 ir senesniu . Dev’ams portinti zaidimus abiem kryptimis turetu buti daug lengviau. Be to, funkciuonaliai nei vienas is siu API neturi kazkokiu vienareiksmiu pranasumu/esclusive’u feature pries kita.
        Po to, Vulkan’a kure ir tebetobulina jungtines pajegos is game/engine dev’u, HW gamintoju, standarto komiteto etc. To pasekoje bandomi surasti sprendimai ir kompromisai kurie tiktu visiems. Tas turetu padaryti Vulkan’a daug patrauklesniu standartu, nei savo laiku buvo GL’as, kuri kure viena organizacija is esmes.
        MS’as dabar gerokai pasikeites nuo „seno“ MS’o. As manau, jiems daug svarbiau yra tai, kad kuo daugiau zaidimu atsidurtu ju app store’e vietoje steam’o + naudotu UWP vietoje Win32. Ne tiek svarbu tai, ar jie naudos Vulkan’a vietoje DX12. Dauguma engine’u vistiek yra cross-platforminiai nepriristi tik prie Windozes.
        HW gamintojams aktualu tai, kad su Vulkan’u jiems nereikia uzsiimineti „magija“ kodinant GL/D3D11- draiverius, nes daug funkciju dabar turi implementuoti patys taikomojo softo dev’ai + islauziamas energtiskai efektyvesnis render’is. Negirdejau, kad labai nagus kistu prie standarto koks tai vienas HW gamintojas – ten labiau viskas kompromisais/konsensusais sprendziama. AMD is pradziu atidare Mantle’a, kuris tapo Vulkan pagrindu (gi ir pavadinimas nuo cia), bet dabar ten viskas tiek numigrave, jog mano manymu Vulkan’as tikrai nera koks nors „biased“ vienam rinkos zaidejui.

        Ateitis parodys. Butu labai gerai, jeigu Apple ir Sony adoptintu Vulkan’a. Tada nebutu klausimo del jo sekmes 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.