„Xiaomi Mi 5“ išmanusis telefonas

Specifikacijos

„Xiaomi Mi 5“ yra paremtas „Qualcomm Snapdragon 820 MSM8996“ platforma. Jai priklauso 4 branduolių (2 x 1,8 GHz ir 2 x 1,36) „Kryo“ procesorius (standartinis leidimas) bei „Adreno 530“ grafinis posistemis. Kad telefonas veiktų sklandžiai, „Xiaomi“ įdiegė 3 GB operatyviosios atminties (128 GB versija turi 4 GB RAM). Iš deklaruojamų 64 GB vidinės atminties, naudotojui prieinami 49,32 GB, kurių gamintojas mano esant užtektinai, nes telefone nerasite microSD jungties. Telefone randame 2 SIM kortelėms skirtas vietas (abi nano); abi jos palaiko 4G ryšį, tačiau naudojant abi korteles vienu metu viena jų persijungs į 3G arba GSM režimą. Tačiau abi galima naudoti 3G režimu, kai 4G yra nepasiekiamas. Tai sprendžiant „Mi 5“ siūlo trijų juostų GSM ryšį. Bevieliams moduliams priklauso GPS su A-GPS, GLONASS, BDS, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac ir Bluetooth v4.2, A2DP, LE. Sporto mėgėjai apsidžiaugs radę akselerometrą, giroskopą, kompasą ir barometrą. Namų mygtuke slepiasi ir pirštų antspaudų jutiklis. „Xiaomi Mi 5“ gali pasigirti net 16 MP pagrindine (1/2,6“ jutiklis) ir 4 MP priekine (4/2.0, 1/3“ jutiklis) foto kameromis. Visa tai maitinama 3000 mAh akumuliatoriaus.

„Xiaomi Mi 5“ specifikacijos
Ekranas 5.15″ IPS 1080 x 1920 (~428 ppi)
Operacinė sistema Android 7.0 (Nougat), MIUI 7.8, 8.0 vartotojo sąsaja
SoC mikroschema Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820
CPU 4 branduolių  2×1.8 GHz Kryo & 2×1.36 GHz Kryo
GPU Adreno 530
Operatyvioji atmintis 3 GB RAM
Duomenų kaupiklis 64 GB
Bevieliai moduliai Wi-Fi; Bluetooth v4.2, A2DP; Infrared; NFC, GPS su A-GPS, GLONASS, BDS
Mobilusis ryšys GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE
Duomenų perdavimas WLAN (Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot), Bluetooth v4.1, A2DP
Periferinės jungtys 3,5 mm garso, USB Tpe-C 1.0, dual-SIM (nano)
Kamera 16 Mpix/4Mpix
Akumuliatorius 3000 mAh
Išmatavimai, mm 144.6 x 69.2 x 7.3
Svoris, g 129

16 Komentarai

  1. zirnis parašė:

    MIUI man patinka, atrodo, kad kinai apie daug ka pagalvojo, idiege ir tau nebereikia ieskoti kazkokiu papildomu programu, pvz diktofonas, programeles nukilinimas vienu paspaudimu, ramu atlaisvintojas, draudimas programai paciai startuoti, dar man patinka, kad telefonas suvibruoja, kai atsiliepia zmogus, taigi neturi jo laikyti prie ausies ir laukti.

    Programu medi/pateikima galima pasikeisti isirasius launcheri, as pvz naudoju google now launcher, pagrindiniame ekrane kelios pasirinktos ikonos, kitam meniu visos programeliu ikonos.

    Programu teises yra keistokai padarytos, pagal nutylejima net Mi band neveiks pilnumoje, nes mi fito programele neturi teises fiksuoti, kad ieina skambutis, sms, turi duoti teise, tada mi band veiks pilnai. Pvz. endomoto neturi teises naudotis GPS imtuvu kai ekranas isjungtas, taigi turi arba aplamai isjungti baterijos taupyma, arba suteikti isimti endomoto. Is tokiu einamu nesusipratimu
    – Mesengeris neturi teises rodyti burbulu.

    Trumpai tariant – MIUI nustatymai yra gerokai isplesti, reikia pastudijuoti kas duodama nustatyti ir kartais suprasti ko gali reikti vienai ar kitai programelei veikti pilnumoje. Po MIUI nesirinkciau standartinio android, nes tiesiog per daug limitu.

    is HW puses tai jau vieni vartai, ka gauni pirkdamas is Xiaomi ir is brandu uz tuos pacius pinigus, visiskai kitas poziuris pas xiaomi i pirkeja, nededa jie zemiausio lygio detaliu i telefonus

  2. zirnis parašė:

    Autoriui reiktu pasistengti su intro, nes kiek atsiliko nuo laiko 😉 2016 metais Xiaomi nukrito uz Samsung, Apple, Huawei, Oppo, Vivo pagal pardavimu skaiciu. Snekama, kad jie turi sutrikimu su gamyba, net nepagamina tiek telefonu, kad patenkinti Kinijos poreikius, o kitas jus oficialias rinkas, telefonai oficialiais kanalais pasiekia tik po keliu menesiu ir tai ten flash sales vyksta trumpa laika, nes nera ka parduoti. Xiaomi neturi ir tokio offline pardavimu tinklo, kaip kiti gamintojai, tai ir turbut atsiliepia pardavimams.

    Beje, Minske yra oficialus Xiaomi salonas, butu idomu pamatyti 🙂

  3. Povilas parašė:

    Sitas tai man asmeniskai nepatiko, toks plastmasinis, atrodo sulus rankose, pasirode labai trapus, bet patiko kad ypac lengvas. Siaip senokas jau modelis, xiaomi jau daug patobulejo nuo jo isleidimo, dabar labai geras mid-ramge yra MI 5X.

  4. newdiamond parašė:

    jus zmones man isduokite paslapti…kaip jus normaliai nesiojates ir kur telefona didesni uz 5″ ? 😀
    dabartinis mano senukas LG G2 mini (nes zmona ateme nusipirkta P9 lite) 4,7″ man pats tas…
    O didesnis…neisivaizduoju kaip jis nesioti ?

    • zirnis parašė:

      As kiseneje laikau telefona, pusmeti naudojau 5,5″ redmi note 2, kaip ir neturejau problemos del didumo. Tiesa, nenensioju dzinsu, pagrinde nesioju kelnes, vasara sortus kur kisenes buna is sono. I dzinsa aplamai butu nepatogu kisti ir istraukti telefona.

      Darbe IT’nikas kazkada naudojo xperia ultra 6,4″ ekranu,nesiodavo galineje kiseneje 😀 Bent man idealus telefonas butu ~5,2″ colio, 5.5″ nebesivarto taip rankoje. Beje, MIUI turi one hand mode, gali sutraukti ekrano turini iki pvz 4-4,5″ dydzio

      • newdiamond parašė:

        na paziuresime kaip man seksis…nes speju kazkada reikes pasidovanoti koki, ir maziau 5″ panasu kad nebus 🙂

        • PauliusP parašė:

          He, mano pirmas ir dabartinis smart MotoG XT1032 4,5″, tai kai teks keisti irgi nežinau ar bus rinkoje tokių patogių one-handerių. O atiduoti dvi rankas nematau prasmės, naudoju minimaliai – kompas nuolat kažkur arti 🙂

          • zirnis parašė:

            as irgi naudojau moto g1, dar turiu stalciuje, kaip atsargini, bet patikek manim po jo nusipirkus Redmi Note 2, dabar naudojant Mi4, tai vieni vartai ant kiek sklandziau ir greiciau viskas sukasi, ka bekalbeti apie siu dienu xiaomi itelefonus.

            Moto G1 man aplamai toks, kaip marketingo triukas buvo, ale padarem vidutini telefona uz pigaus telefono kaina, tipo net nedejom pakrovejo, kad sutaupyti? nu blem, ciai visiskos melagystes, puses savo kainos jis nebuvo vertas savo laiku, kinu poziuris i telefono gamyba tiesiog padejo susiprasti koki chlama daro kiti.

            • newdiamond parašė:

              na tas „sklandziai“ veikimas, man isvis kazkokia mistika. Mano paprastoms funkcijoms vykdyti – visi telefonai tiko.
              Meniu patogumas, cia jau kitas reikalas.
              Aisku, kai Jus jaunimas su telefonu zaidziat, snapchatinat ir FB tai jums gal ten ir reikia kosmoniu telefono pajegumu 😀

              • zirnis parašė:

                Viskas veikia su uzdelsimu tokiam silpname telefone, momentais aplamai viskas suleteja, tada lauki atsigavimo ir tai yra vanila android experience vs kinu priburta MIUI.

                Pvz aliexpres/ebay/amazon, chrome, maps, mesenger,fb vienu metu sukasi, jokios problemos nera tarp ju persijungti, o ant moto g be sansu. Zaidimu nezaidziu, aplamai jokio neturiu instaliaves, snapchat net neturiu aplinkoje zmoniu naudojanciu, gerai net nezinau, kas tai per programa.

                Kaip tik pries menesi ir naudojaus moto g, nes laukiau ekrano skirto mi4

                • neblogai parašė:

                  Žiūrint iš šiandienos požiūrio taško- Moto G1 turi tik 1GB atminties, kurios gali neužtekti, ir telefonas stabdyti. Bet nereikia jo peikti, nes išleidimo metu- tai buvo nepaprastai geras ir pigus telefonas. Kelios savaitės prieš jo išleidimą pirkau savo vis dar tebenaudojamą Nexus 5, kuris taip pat tada atrodė ‘nuostabių’ charakteristikų už savo kainą. Lyginant su Moto G dabar- Nexus5 buvo geresnis savo neblogai fotografuojančia (ir, pasirodo, užknisančiai lėtai įsijungiančia) kamera, tuo tarpu Moto G1- tikrai prasta kamera, bet turėjo ilgai laikančią bateriją bei FM imtuvą. Moto G buvo po 90 svarų, o Nexus5- po 300, bet Motoroloj tik kamera man buvo netinkama.

    • DasMachine parašė:

      5″ be deklo normaliai telpa kisenej. As kai 4.7 su dekliuku nesiodavausi tai irgi galvojau kad jau riba.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.