Žaidėjų respublikos pelės: „ROG Gladius II“ ir „ROG Strix Impact“

Žvilgsnis iš arčiau

Pažvelgus į „ROG Strix Impact“ iš viršaus, matoma visa pelės forma, ji nėra labai įmantri. Nuo priekio ji kiek platėja, o link galo staiga susiaurėja. Galinėje susiaurėjimo zonoje matome „ROG“ logotipą, kuris gali šviesti įvairiomis spalvomis. Į akis iš kart krenta, kad kairysis ir dešinysis mygtukai yra atskiri nuo korpuso. Pasak „Asus“, tai turi suteikti patogumo. Kaip žinome, po mygtukais slepiasi „Omron“ jungikliai, kurie turi ištverti net 50 mln. paspaudimų. Tarp mygtukų randame ratuką su guminiu liečiamu paviršiumi. Gumoje išpjaustyti įvairūs grioveliai, kad suteiktų geresnį sukibimą. Virš ratuko matome DPI reguliavimo mygtuką, kuriuo galime pasirinkti vieną iš dviejų DPI reikšmių. Jei netinka gamyklinės reikšmės, jas galima pasikeisti „Armoury“ pagalba.

 

Apvertus pelę galime pažiūrėti į jos apačią. Gamintojas čia pateikia įvairią su „ROG Strix Impact“ susijusią informaciją, pačiame centre matome optinį jutiklį. „Asus“ panaudojo tris plastmasinius padukus, kurie atrodo pagaminti iš kietos plastmasės. Žiūrint į pelę iš apačios galime pamatyti jos kiek kitokias linijas nei žiūrint iš viršaus.

„ROG Strix Impact“ šonai paprasti, čia netgi nėra papildomų mygtukų. Per visą šoną yra plastmasinis paviršius, galinėje dalyje linijų tekstūra, kuri turėtų suteikti geresnį sukibimą, gaila, kad tai ne guma. Pats pelės aukštis nėra didelis, ji atrodo elegantiškai.

 

Pelės galas užapvalintas, o per vidurį matome ROG logotipą. Priekyje randame laidą, jis neatjungiamas. Iš čia dar geriau matosi ratuko gumos tekstūra.

 

„ROG Gladius II“ forma iš viršaus jau kur kas įmantresnė. Kairysis jos šonas eina kone tiesiai ir užapvalėja ties galu. Tuo tarpu dešinėje „Asus“ pasitelkė išlankstymus, kad suteiktų ergonomiškumo. Tad pelė yra pritaikyta dešiniarankiams. Abu pagrindiniai klavišai (kairys ir dešinys) yra atskiri nuo korpuso ir net ne vienodo dydžio. Kairysis yra kur kas ilgesnis, taip galimai siekiama padidinti patogumą jį spaudžiant įvairiai laikant pelę. Tarp klavišų yra ratukas, jo guminis liečiamas plotas yra su linijų tekstūra. Už jo DPI keitimo mygtukas. Ant pelės galinės dalies galime pamatyti ROG logotipą, jis šviečia, o spalvą ir efektus galima reguliuoti per „Asus Armoury“ programėlę.

Apvertus pelę labai gerai pasimato jos forma. Padukų „Asus“ sugalvojo panaudoti 4. Jie iš pakankamai minkštos plastmasės. Po keturiomis apvaliomis apsauginėmis gumelėmis rasime varžtus. Juos reikia atsukti, jei kartais sugalvotume pakeisti „Omron“ jungiklius. Apačios viduryje puikuojasi „PWM 3360“ 1200 DPI optinis pelės jutiklis. Arčiau link priekio matome jungiklį, kurį reikia nuspausti norint ištraukti kabelį. Tai užtikrina, kad laidas pats niekad neatsijungs.

 

Kairiame pelės šone randame net tris mygtukus. Du standartiniai atliekantys jiems gamykliškai priskirtas užduotis (pirmyn/atgal). O trečiasis, esantis per pelės vidurį, kaip ir visi kiti gali būti programuojamas, bet jo gamyklinė funkcija yra pakeisti DPI reikšmę tuo metu, kai jį laikote. Pavyzdžiui: žaidime taikantis su optiniu taikikliu, kai kiekvienas minimalus judesys gali nulemti taiklumą, tai gali padėti. Kone visame pelės šone yra guma su linijų tekstūra, ji leis pelę laikyti tvirčiau. Dešinėje pusėje nieko įdomaus, tik guma padedanti geriau sugriebti pelę.

 

„ROG Gladius II“  gale mus pasitinka ROG logotipas, jo veikimą galime reguliuoti per „Asus“ programinę įrangą. Tai „AURA RGB“ apšvietimo dalis

Priekyje didelė skylė prijungti kabeliui. Pats kabelis specialiai išpjautas, kad įkištas neklibėtų ir neišsitrauktų neatjungus užrakto pelės apačioje. Iš priekio matosi , kad du pagrindiniai mygtukai yra išlenkti dėl patogumo. Ratuko guminio paviršių linijų tekstūra iš čia matosi dar geriau. „Asus“ labai naudoja linijų derinius, kad papuoštų pelę. Priekyje iš linijų padarytas raižinys suteikia automobilių grotelių įspūdį, atrodo, kad pelei reikalingas aušinimas.

Abi peles sustačius vieną šalia kitos iš kart pasimato jų dizaino skirtumai. „ROG Strix Impact“ atrodo labai grakšti ir yra žemo profilio. Jos aukščiausia vieta yra link pabaigos, nuožulnumas į priekį yra pastovus, o į galą intensyvėja. Tuo tarpu „ROG Gladius II“ panaši į tanką. Ji masyvi, o jos aukščiausia vieta – ties viduriu. Link priekio einantis nuožulnumas nėra stiprus, o nuožulnumas į galinę dalį intensyvesnis. Pati forma primena pusmėnulį.

2 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Laikas būtų mano MX518 pensijon, tik kad niekaip per dešimtmetį neužlūžta :/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.