Žaidėjų respublikos pelės: „ROG Gladius II“ ir „ROG Strix Impact“

Išvados

Kaip ir visos apžvalgos metu, taip ir išvadose pirma apibendrinsime „ROG Strix Impact“ pasirodymą. „ROG Strix Impact“ kurta tiems, kam reikia lengvos, paprasto dizaino kokybiškos žaidimams skirtos pelės. Ji nėra apkrauta blizgučiais, bet savo darbą atlieka puikiai. „Omron“ jungikliai tarnaus jums ilgai, nes jų ištvermės reitingas siekia net 50 mln. paspaudimų.

Su „ROG Strix Impact“ gauname šviečiantį logotipą ant galinės pelės dalies. Jis gali šviesti įvairiomis spalvomis ar atvaizduoti efektus. Norint konfigūruoti „AURA RGB“ apšvietimą, reikės „Armoury“ programinės įrangos. Be to, „AURA RGB“ apšvietimą galima suderinti su kitais „ROG“ komponentais, kad jie šviestų sinchroniškai. Bet su apšvietimu matome vieną minusą – naudojant pelę jo nematysite, nes logotipas tiesiog uždengiamas ranka.

Pati „Armoury“ programinė įranga atrodo gerai išdirbta, nereikia klaidžioti joje ieškant nustatymų, viskas aišku ir paprasta. Jos dėka galime reguliuoti DPI reikšmes, pelės veikimo dažnį ir mygtukų atsako greitį, priskirti kitas funkcijas mygtukams, rinkti aktyvumo statistiką ir t.t.

„ROG Strix Impact“ turintiems vidutinio dydžio rankas bus patogiausia laikyti letenos (angl. claw) pozicijoje. Suimti ją į delną galės nebent mažų rankų savininkai, o norint laikyti pirštais reikės didelės plaštakos. Gerai, kad dėl paprastos formos pele gali naudotis kairiarankiai. Pelė puikiai veikė ant visų paviršių, kitko niekas ir nesitikėtų.

Galiausiai pasilikau vieną minusą, kuris gali atbaidyti potencialius „ROG Strix Impact“ pirkėjus – tai šoninių mygtukų nebuvimas. Vieniem tai gal nėra trūkumas, bet mano manymu žaidiminė pelė turėtų turėti šoninius mygtukus papildomiems veiksmams ar makro priskyrimui.

Dabar „ROG Strix Impact“ parduotuvėse kainuoja beveik 50 €. Ją rinksis tie, kas nori kokybiškos švaraus dizaino pelės.

Pliusai:

  • Lengva
  • RGB apšvietimas
  • „Omron“ jungikliai
  • Patogi „Armoury“ programinė įranga
  • Tinka kairiarankiams

Minusai:

  • Nėra šoninių mygtukų
  • Naudojant nesimato „AURA RGB“ apšvietimo

„ROG Gladius II“ turi kas daugiau raumenų, nei „ROG Strix Impact“. Pelė masyvi, bet vis dar pakankamai lengva, kad būtų patogu ją valdyti. Su ja gauname du kabelius, tad naudotojas gali pasirinkti kurį naudoti. Trumpesnis (1 m.) guminis, o ilgesnis (2 m.) įvilktas į medžiaginę rankovę.

„ROG Gladius II“ pagaminta kokybiškai ir savyje turi gerus komponentus, kaip: „Omron“ jungiklius, „Alps“ enkoderį, „PWM 3360“ 1200 DPI optinį jutiklį ir įspūdingą trijų zonų „AURA RGB“ apšvietimą.

Šviečianti „Gladius II“ pelė atrodo tikrai gerai. Kiekviena iš trijų „AURA RGB“ apšvietimo zonų (ratukas, logotipas, pagrindas) gali būti sukonfigūruota individualiai arba susinchronizuota su kitais ROG komponentais. Tam reikės „Armoury“ programinės įrangos.

Su „Armoury“ galime atlikti daug kitų užduočių. Sukonfigūruoti mygtukus, pakeisti pelės veikimo dažnį ir jos mygtuko atsako laiką, pakeisti pelės judėjimą, nustatyti DPI reikšmes, sukalibruoti ją įvairiems paviršiams ar sekti aktyvumo statistiką ir daug kitko. Kaip minėjau, programinė įranga atrodo išbaigta ir yra patogi.

Nors pelė atrodo masyvi, bet ją valdyti yra lengva, asmeniškai man jos svoris neatrodė per didelis. Ranka instinktyviai „ROG Gladius II“ apglėbia ir pasirenka delno poziciją. Bandant ją laikyti letenos ar pirštų pozicijoje, tą reikėjo daryti prisiverčiant. Bet tai padaryti tikrai įmanoma, jei jums tai patogu. Bandant įvairius paviršius jokių veikimo problemų nepastebėta, pelė visada puikiai atliko savo darbą.

„ROG Gladius II“ turi papildomus tris šoninius mygtukus. Ypač gerai įmontuotas snaiperio mygtukas, jį spausti bus tikrai patogu, nes toje vietoje instinktyviai laikomas nykštys. Jį nuspaudus ir laikant sumažinama DPI reikšmė, taip leidžiant geriau nusitaikyti su ginklu žaidimuose, atleidus vėl turime pagrindinę DPI nuostatą.

„ROG Gladius II“ stipriai į žaidėjus orientuotas gaminys – papildomi mygtukai, RGB apšvietimas, patogumas ir gera medžiagų ir komponentų kokybė. „Asus“ net prideda pakaitinius „Omron“ jungiklius, jei netyčia esami nusidėvėtų juos paspaudus 50 mln. kartų. Už šiuos žaisliukus reikia sumokėti savo kainą, todėl „ROG Gladius II“ parduotuvėse kainuoja beveik 88 €, kas pelei tikrai nėra mažai. Bet kokybiški daiktai negali būti pigūs.

Pliusai:

  • „Omron“ jungikliai
  • Aukštos klasės „PWM 3360“ optinis 1200 DPI jutiklis
  • „Alps“ enkoderis
  • Trijų zonų „AURA RGB“ apšvietimas
  • Snaiperio mygtukas
  • Atjungiamas kabelis
  • „Armoury“ programinė įranga
  • Labai patogi
  • 3 profiliai nustatymams

 

Vidutiniška:

  • Tik dvi DPI stadijos

2 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Laikas būtų mano MX518 pensijon, tik kad niekaip per dešimtmetį neužlūžta :/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.