Nokia rinkos dalis mažėja, o Samsung tiki savo jėgomis JK


Pasirodo, kad Suomijos telefonų gamintojui bei pasauliniam lyderiui Nokia teks šiek tiek koreguoti savo planus trečiajam šių metų ketvirčiui. Nors liepą buvo pranešta, kad Nokia rinkos dalis viršija 40%, dabar prognozės kitokios. Tiesa, dėl to iš dalies kaltas ir pats gamintojas.



Kai Samsung ir Sony Ericsson kovoja dėl kiekvieno rinkos procento ir mažina kainas, kuria naujus modelius bei siūlo naujoves, Nokia tenkina stabilūs pardavimai. Kompanijos filosofija tokia, kad geriau didesnis pelnas, nei didesnis pardavimų kiekis. Tai kompanijai nebūtų sunku pasiekti, tereikėtų gerokai sumažinti esamas kainas ir Nokia telefonus graibstytų dar daugiau žmonių, nei iki šiol, bet nuo to tikrasis pelnas nedidėtų. Taigi, Nokia pranešė, kad trečiajame ketvirtyje šiuo metu prognozuoja mažesnį telefonų pardavimą, kuris bus mažesnis nei 40%, tikslią informaciją sužinosime spalio mėnesį. Tuo tarpu Jungtinėje Karalystėje (toliau JK) vyksta kova.



Samsung rimtai pasiryžusi užkopti į viršūnę JK, nors ir dabar ten iš dalies yra. Pagal paskutinius tyrimus, Samsung parduoda daugiausiai telefonų, kuriais prekiaujama be sutarties. Tuo tarpu bendrai, kaip ir daugelyje kitų rinkų, pirmauja Nokia su 27 procentais, ne daug atsilieka Sony Ericsson, jų rinkos dalis siekia 26 procentus ir jie žada neleisti Samsung įsiveržti į priekį. Tuo tarpu bendrai kompanijos rinkos dalis siekia 24 procentus.



Artėjant Kalėdoms visi minėti gamintojai mums žada naujus telefonus. Nokia pasiruošusi jau spalį išleisti Nokia N96 telefoną, o lapkritį dar vieną N serijos telefoną - N85. Samsung bandys dar labiau papildyti savo telefonų gamą. Štai išvysime naują išmanujį telefoną, kuris vadinsis Samsung SGH-i900 Omnia ir naudos Windows Mobile operacinę sistemą, taip pat 8 MP kamerą turintį SGH-i8510 bei dar keletą modelių. Kompanijos tikslas pirmauti, bei peržengi 30% rinkos dalies barjerą.



Tuo tarpu Sony Ericsson nesuspės įkandin dviejų konkurentų ir naujus modelius pristatys arba tik Kalėdoms, arba kitais metais. Tai dar tik planuose esantis modelis su 8 MP kamera bei gerai žinomas Xperia X1.